cia radau beskaitant,nuo kenkeju
"Siekiant šiltnamiuose mažiau naudoti cheminių preparatų, tikslinga prieš kenkėjus taikyti biologines kovos priemones - entomofagus. Fitoseulai naikina voratinklines erkes, enkarzijos - baltasparnius, gumbauodziai ir afidusai - amarus"
ir Blakstienos zinute kazkelintoj temoj )
"Pelenuose gausu kalio, fosforo, kalcio ir kitu augalams reikalingu mokroelementu. Kalio gausa pelenuose priklauso nuo medienos rusies ir amziaus. Kuo jaunesniu medziu malkos sudegintos, tuo ju pelenuose daugiau kalio. Palyginti su kaliu, pelenuose fosforo mazai, taciau pelenuose esanti fosfora augalai isisavina kur kas geriau nei superfosfate esanti fosfora.
Pelenuose yra kalio, kalcio, fosforo, geležies, cinko, mangano, molibdeno, magnio. Fosforą ir kalį iš pelenų lengvai pasisavina augalai. Pelenuose yra nemažai silicio, vario, švino iš viso net 30 makro- ir mikroelementų. Medžių pelenuose gausiausia kalcio, todėl juos galima prilyginti kalkinėms trąšoms. Pelenai ne tik didina augalų derlių, bet ir mažina dirvožemio rūgštumą. Jeigu į 10 kv. m dirvos išberiama 11,5 kibiro pelenų, dirva pakalkinama."
QUOTE(Zirzė @ 2011 06 28, 11:41)
purskiau su Previkuru .raso kad po 7-10dienu reikia pakartoti,tai dabar visa laika kas tiek dienu ir reikes purksti? o del langu, jie praviri visad,bet ant ju neuzlyja,nes pasikelia stoglangis i virsu,bet kas is to,kad ir neuzlyja,per stiklu sujungima prilasa vis tiek...
tiesa,kazkur skaiciau, kad laikyti pomidorus kuo sausiau, t.y.nelieti ju, tai ryt bus savaite kaip nelaisciau,ka daryt, lieti ar dar laukti?
tiesa,kazkur skaiciau, kad laikyti pomidorus kuo sausiau, t.y.nelieti ju, tai ryt bus savaite kaip nelaisciau,ka daryt, lieti ar dar laukti?
Sveiki.Rekomenduojama nupurkšti 2-3 kartus,o pomidorus laistykite,tik stenkitės neaplieti lapų.Apie Previkurą perskaičiau,kad galima naudoti nuo grybinių ligų,bet mūsuose jis naudojamas daugiau nuo diegevirtės,šaknų puvinių.Bandykite purkšti pienu su jodu.
QUOTE(griket @ 2011 06 28, 21:16)
Sveiki.Rekomenduojama nupurkšti 2-3 kartus,o pomidorus laistykite,tik stenkitės neaplieti lapų.Apie Previkurą perskaičiau,kad galima naudoti nuo grybinių ligų,bet mūsuose jis naudojamas daugiau nuo diegevirtės,šaknų puvinių.Bandykite purkšti pienu su jodu.
Dekui Jums uz patarimus, taip ir darysiu. Cia tas receptas - litras pieno, 9litrai vandens ir keli lasai jodo?
QUOTE(Ex @ 2011 06 28, 09:49)
1. Gal dar lukterk, netrenk, išmest bet kada spėsi, nu vis kokia kekė užaugs.. Bent jau pati matysi kas vyksta su tokiais stimburiais, kiek laiko trunka naujas augimas, kitoms patart galėsi
2. aš auginu RAF'us, šiuo metu jie auga puikiai, dvistiebiai, beveik mano ūgio... (168 ) vaisiai normalūs, nesmulkūs.
2. aš auginu RAF'us, šiuo metu jie auga puikiai, dvistiebiai, beveik mano ūgio... (168 ) vaisiai normalūs, nesmulkūs.
1. Įkalbėjai, paliksiu eksperimentiniams tyrimams
2. Mano RAF-as (vienintelis daigas) buvo mamos "patvarkytas", tai sėkmingai iškeliavo anapilin
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 06 28, 09:58)
Kelias dienas teks palaukt dėl Kumato
Lauksiu su nekantrumu
QUOTE(saintlina @ 2011 06 28, 11:09)
Mano pomidorai auga puikiai, tiesiog aplipę kekėm. Jei taip ir toliau, nebežinau, ką reiks daryt su tokia gausa
Baltas pavydas
QUOTE(Zirzė @ 2011 06 28, 21:19)
Dekui Jums uz patarimus, taip ir darysiu. Cia tas receptas - litras pieno, 9litrai vandens ir keli lasai jodo?
Mano 40vnt. pom.daigų.Imu pusę ltr. pieno nepast. ir 1ltr. vandens,įlašinu 2-3 lašus jodo ir nupurškiu.Purkštuvas rankinis 2ltr,bet jūsų atveju patarčiau kas savaitę nupurkšti iki derėjimo pabaigos.Kažkur esu skaičiusi,kad labai gerai su rūgusiu pienu atskiestu vandeniu ir įlašinti jodo,bet nebandžiau.
QUOTE(Nome @ 2011 06 28, 20:26)
ar pas jus dera prasciau? Maniau, siemet pas visus pomidorai bujoja
Maciau, apie tresima kalbejot. As siemet nusipirkau Shultz ekologisku trasu darzovems, jomis pomidorus ir pamaloninau truputi. Brangios, choleros, bet lyg ir patiko siltnamio gyventojams. Bet uzpernai isvis niekuo netresiau, o derejo taip pat. Suprasi tuos pomidorus
QUOTE(ievakata @ 2011 06 28, 07:21)
Labai noreciau paklaust del kalio permanganato, kaip ir noretusi, kad daugiau tu ziedu butu, o ar jis nekaltas priedas , mazius mano labai pomidorus megsta , tai taip laukiam savu...........
vat ir mane domina šitas klausimas gal jei net neiviena tiksliai nežinot tai brūkštelkit (geriau nei tyla)
QUOTE(Ex @ 2011 06 28, 07:42)
Kai savo kūdikėlius maudom, tai irgi kalio permanganato į vandenį dedam pagal spalvą. Ar jau taip sudėtinga.. Ką jūs darytumėt, jei interneto nebūtų
čia gal biškį neįtemą, bet... mano vaikai jau dideli taigi oficialiai ir drasiai teigti, jog tai tiesa negaliu, bet girdėjau, kad šiais laikais medikai nerekomenduoja naujagimių maudyti margansofkėj kaip ir manų košės jiems duoti jau nebegalima
QUOTE(Bozena83 @ 2011 06 28, 08:21)
.radau nuo vaikų likusio tirpaliuko, kur bambytės gijimui turėtų tikti
o kas čia per tirpaliukas, nes margansofkė tai milteliai (ar aš ir čia jau tiek atsilikau )
QUOTE(saintlina @ 2011 06 28, 20:49)
ar pas jus dera prasciau? Maniau, siemet pas visus pomidorai bujoja
Maciau, apie tresima kalbejot. As siemet nusipirkau Shultz ekologisku trasu darzovems, jomis pomidorus ir pamaloninau truputi. Brangios, choleros, bet lyg ir patiko siltnamio gyventojams. Bet uzpernai isvis niekuo netresiau, o derejo taip pat. Suprasi tuos pomidorus
Ką jau ten jie bederės, kai šitaip "išdergloti" , prieš porą puslapių nuotraukas buvau sumetusi.
O ir tie, kurie sveiki liko, nepasakyčiau, kad stebuklingi. Iš vis netgi sakyčiau-skurdžiai skurdūs.
Patręšiau 1 kartą organinėmis (ar kaip ten vadinasi) trąšomis, va tokiomis:
http://www.seklos.lt...d=22063/page:1#
Nepastebėjau, kad būtų kas pagerėję.
Ai, nu žodžiu, nervas ima ir tiek
saintlina, o kur pirkote tas Shultz trąšas? Kažkaip nei vienoj pardėj neužkliuvo akis už tokių
pas mane bėda , pomidorai magnio užsimanė taigi gavau progą patikrinti teoriją, kad kruopų užpiliukas turėtų tai kompensuot pažiūrėsim kas gausis
aš radau čia SM užpilų temoje tokį receptą...
pusė kibiro dilgėlių arba bet kokios žolės;
pusė litro prarūgusios uogienės, arba pakelis mielių + sauja cukraus;
porą saujų pelenų;
keli lašai jodo;
puse kastuvo komposto (kad daugintųsi naudingi mikroorganizmai);
iki viršaus pripilu vandens, uždengiu.
Taip palieku stovėti 2 5 dienas, priklausomai nuo oro temperatūros. Išmaišau ir gautą skystį skiedžiu: 1 litras arbatėlės + 10 litrų vandens. Šia arbatėle galima laistyti absoliučiai visus augalus. Jei dirva sausa prieš tai palieju paprastu vandeniu.
Purškimui darau silpnesnę arbatėlę: 0,5 litro arbatėlės + 15 litrų vandens. Jeigu purškiu medžius ar krūmus arbatėlėje ištirpinu porą šaukštų tarkuoto ūkiško muilo (kad geriau laikytųsi ant šakų).
Tokia arbatėle augalus laistau vieną kartą per savaitę, purškiu du kartus per savaitę. Jeigu pagrindinį tirpalą iš karto nesunaudoju, dar kartą pripilu vandens iki viršaus, laikau dvi paras. Prieš naudojant šiek tiek mažiau skiedžiu. Likę tirščiai puikiausiai tinka į kompostą.
taip supratau iš konteksto , kad tai netųralus augimo stomuliatorius...ba\ndysiu savaitgalį šį jį paruošti...ir kelis , kur lauke palieti o gal jau bandėt kuri ant pomidorų
pusė kibiro dilgėlių arba bet kokios žolės;
pusė litro prarūgusios uogienės, arba pakelis mielių + sauja cukraus;
porą saujų pelenų;
keli lašai jodo;
puse kastuvo komposto (kad daugintųsi naudingi mikroorganizmai);
iki viršaus pripilu vandens, uždengiu.
Taip palieku stovėti 2 5 dienas, priklausomai nuo oro temperatūros. Išmaišau ir gautą skystį skiedžiu: 1 litras arbatėlės + 10 litrų vandens. Šia arbatėle galima laistyti absoliučiai visus augalus. Jei dirva sausa prieš tai palieju paprastu vandeniu.
Purškimui darau silpnesnę arbatėlę: 0,5 litro arbatėlės + 15 litrų vandens. Jeigu purškiu medžius ar krūmus arbatėlėje ištirpinu porą šaukštų tarkuoto ūkiško muilo (kad geriau laikytųsi ant šakų).
Tokia arbatėle augalus laistau vieną kartą per savaitę, purškiu du kartus per savaitę. Jeigu pagrindinį tirpalą iš karto nesunaudoju, dar kartą pripilu vandens iki viršaus, laikau dvi paras. Prieš naudojant šiek tiek mažiau skiedžiu. Likę tirščiai puikiausiai tinka į kompostą.
taip supratau iš konteksto , kad tai netųralus augimo stomuliatorius...ba\ndysiu savaitgalį šį jį paruošti...ir kelis , kur lauke palieti o gal jau bandėt kuri ant pomidorų
QUOTE(cezi @ 2011 06 28, 22:27)
vat ir mane domina šitas klausimas gal jei net neiviena tiksliai nežinot tai brūkštelkit (geriau nei tyla)
čia gal biškį neįtemą, bet... mano vaikai jau dideli taigi oficialiai ir drasiai teigti, jog tai tiesa negaliu, bet girdėjau, kad šiais laikais medikai nerekomenduoja naujagimių maudyti margansofkėj kaip ir manų košės jiems duoti jau nebegalima
o kas čia per tirpaliukas, nes margansofkė tai milteliai (ar aš ir čia jau tiek atsilikau )
Perku kalio permanganatą vaistinėje,buteliukas 10gr,apytiksliai imu apie 3gr ir pasidarau 20lt kibire tirpalą,tirpalo 2ltr pilu į 10ltr laistytuvą ,dapilu vandens ir vienu laist. palaistau 5-6 daigus.Pirmąkart,praėjus dviem savaitėms po pasodinimo, antrą kartą žydint antrai kekei{aukštaūgiams}.