Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

Aš jau kelis nuskynus- Betalux`us ax.gif

Klausykit,o kaip jūs darot? Pradėjusius rausti nuskinat,kad kiti galėtų nokti,ar paliekat kekėje? Su mama aną dieną diskutavom- ji sako pirmą pomidorą reikia palikti kekėje,kad kiti noktų,o aš jai sakau,kad pirmas pomidoras nokdamas visas jėgas "paima" unsure.gif
Atsakyti
manieji taipogi aplipe kekem, nors dar tik zaliuoja visi, va nebebus saltu naktu tai ir noks greiciau, beje atkreipiau demesi, kad symet tiek pomidoru bet agurku kainos laikosi apie 4-5 Lt., uz 1 kg smile.gif
Atsakyti
QUOTE(@asta @ 2011 06 28, 13:50)
Pradėjusius rausti nuskinat,kad kiti galėtų nokti,ar paliekat kekėje? Su mama aną dieną diskutavom..

Nežinau kaip kitos, bet aš nuskinu visus, net ir ružavus pomidorus. Biesas jų neima, jau kai pradeda rausti, tai nesustabdysi.. smile.gif
Nuo vieno savo Polfasto jau pusę derliaus nuėmiau. Iš pradžių šie pomidorai ilgai kažkaip neraudo, paskui kaip tėškė.. rodos apskinu iki paskutinio - rytojaus dieną vėl ružavuoja krūmas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2011 06 28, 14:02)
Nežinau kaip kitos, bet aš nuskinu visus, net ir ružavus pomidorus. Biesas jų neima, jau kai pradeda rausti, tai nesustabdysi.. smile.gif 
Nuo vieno savo Polfasto jau pusę derliaus nuėmiau. Iš pradžių šie pomidorai ilgai kažkaip neraudo, paskui kaip tėškė.. rodos apskinu iki paskutinio - rytojaus dieną vėl ružavuoja krūmas smile.gif

vat tai keistenybe g.gif unsure.gif visad duodavau derliui ant krumo sunokti. tik tuos paskutinius, pries rudeni, nupesdavau jau zalius. su gailesciu, nes nebeprinokdavo nei tokie kvapnus, nei tokie skanus...
gal pomidormedziui ir lengviau, bet man skaniau ant kero susirpe smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2011 06 28, 12:09)
O burnojai, kad tik brangią vietą šiltnamyje užims, žemaūgiai, niekam tikę..  biggrin.gif 

Grįžau iš atostogų.. koks siaubas mieste  doh.gif

Sveika parvykusi į praeitį biggrin.gif

Aha, keiksnojau Raf'us, susikrimtusi apkaupiau kaip kopūstus, net š... juos apmėčiau, o jie ėmė ir augt pradėjo.. matyt tik tokio "lobio" ir tetrūko smile.gif
Papildyta:
QUOTE(vobla @ 2011 06 28, 14:08)
gal pomidormedziui ir lengviau, bet man skaniau ant kero susirpe smile.gif

Ne, čia kalbu apie pačius ankstyviausius, kai dar pirmąjį pomidorų derlių ne valgai, o tiesiog ryji nekramtydamas... biggrin.gif
Kai pradeda masiškai raudonuoti, tai jau ant krūmo leidžiu sunokti iki galo. Man irgi skaniau nusiskint visai raudoną smile.gif
Atsakyti
Kai pagalvoju tai aš saviškius pomedorus nedaug tręšiu: į žemę prieš sodinant buvo aparta triušių aukso,paskui palaisčiau Daigos trąšom,pabarsčiau malto kiaušinio lukšto ir praeitą savaitę palaisčiau su pomedorų trąšom,net dilgėlynės neyžfundijau jiems hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(smala @ 2011 06 28, 11:09)
O karbamidu viena karta liejat?Ir kokiu santykiu skiedziat(ant laistytuvo , sakykim,kiek sauju dedat).Mano anyta karbamida tiesiog pabarsto,todel klausiu

į 10 l laistytuvą šauktą sriubinį dedu 4u.gif ir perlieju su laistytuvu nuo viršaus ant lapų 4u.gif mes daugelį daržovių taip perliejam thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Lady Dy @ 2011 06 28, 14:55)
Kai pagalvoju tai aš saviškius pomedorus nedaug tręšiu: į žemę prieš sodinant buvo aparta triušių aukso,paskui palaisčiau Daigos trąšom,pabarsčiau malto kiaušinio lukšto ir praeitą savaitę palaisčiau su pomedorų trąšom,net dilgėlynės neyžfundijau jiems hihihi.gif

Kad visai nemažai gal g.gif .... Aš tik vieną kartą dilgėlių raugu palaisčiau ir viskas 4u.gif
Atsakyti
Daigos trąšos mikroelementinės,su jom iš viso galiama laistyti maximum du kartus per visą augimo sezoną.Aš visas daržoves su jom palaistau vieną kartą.Pagalvojus kad per du mėnesiu tiek tėra tręšta tai nedaug.
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2011 06 28, 13:14)
net š... juos apmėčiau, o jie ėmė ir augt pradėjo.. matyt tik tokio "lobio" ir tetrūko smile.gif

reiks man arbuzus tuo lobiu apmetyt rolleyes.gif Gal irgi sparciai augti prades?..
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2011 06 28, 14:14)

Ne, čia kalbu apie pačius ankstyviausius, kai dar pirmąjį pomidorų derlių ne valgai, o tiesiog ryji nekramtydamas... biggrin.gif
Kai pradeda masiškai raudonuoti, tai jau ant krūmo leidžiu sunokti iki galo. Man irgi skaniau nusiskint visai raudoną smile.gif

a.... doh.gif nu tada kita kalba. nes man pasirode gan keista, kad augini augini zmogus savus pomidorus, o paskui darai is ju pramoninius/maximinius...
man skaniausias pomidoras dar siltas, nespejes atvesti nuo siltnamio... blush2.gif o jei dar su bazilikais ir mocalella ir slakeliu aliejaus.... wub.gif
Papildyta:
QUOTE(Ex @ 2011 06 28, 14:14)
Sveika parvykusi į praeitį biggrin.gif

Aha, keiksnojau Raf'us, susikrimtusi apkaupiau kaip kopūstus, net š... juos apmėčiau, o jie ėmė ir augt pradėjo.. matyt tik tokio "lobio" ir tetrūko smile.gif

visgi tenka pripazint, kad sita dalyka jie megsta. pernai buvo juo tresta- augo kaip baobabai, o vaisiu- karuciais. siemet nedaviau , tai ta pati veisle kaip ir pernai kur kotai buvo vos ne rieso storio- siemet ciut ne piestuko storio... vaisiu atitinkamai cool.gif nors laistau ir dilgelem ir raugintu meslu- visgi sita zabova neuzbovyju... unsure.gif dar mano klaida siemet- mulciavau sausu pievos sienu, o ne smulkinta vejos zole. viska ka mulciuoju nuo vejos- tai ta zole labai greitai yra ir yra augalu suvartojama. o tas sausas sienas tik styro ir vsio... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Lady Dy @ 2011 06 28, 11:09)
Marinuoju kaip ir agurkus,nieko mandro,neperku tų krautuvinių mišinių marinavimui,visko galima rasti ir pas save,na rūgšties galima mažiau dėti.

4u.gif dėkui...ir aš nieko tokio neperku biggrin.gif o irgi užpilat kelis kartus kaip agurkus , ar mažiau galima ... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 28 birželio 2011 - 20:08