paprastai tai parsiduoda jis milteliais buteliuke...aš irgi iš akies rausvą darau ir tiek...
QUOTE(Ex @ 2011 06 28, 06:27)
1. Gal tavo mama kieno nors patarta ir norėdama, kad krūmas pradėtų šakotis, viršūnę nuskynė?
2. Nes nelabai suprantu kodėl abejoji kas nutiko pomidorams, ir kodėl vyras primeta išsigimimą...
3. Mama gal neprisipažįsta įsivėlusi į "nusikaltimą"?
4. Jei pomidorai aukštaūgiai, palik 1-2 stiebelius. Bet derlius iš tokių tai jau visai vėlyvas bus... gal lapkritinis..
2. Nes nelabai suprantu kodėl abejoji kas nutiko pomidorams, ir kodėl vyras primeta išsigimimą...
3. Mama gal neprisipažįsta įsivėlusi į "nusikaltimą"?
4. Jei pomidorai aukštaūgiai, palik 1-2 stiebelius. Bet derlius iš tokių tai jau visai vėlyvas bus... gal lapkritinis..
Ačiū, Ex, už atsakymus Dar lauksiu kol Gaudvilė gal pakomentuos Kumato pomidorą tą nenormalųjį mano
1. Manau, kad nieks ten jai nepatarė, pasidarbavo pati iš peties
2. Vyras mano, kad išsigimę, nes niekaip negali aptikėti, akd šiatip mama būtų galėjusi "patvarkyti" pomidorus.
3. Būtent . Galvojo, kad gaus barti nuo manęs, tai sako: "Nu gal ir aš čia kaip neapsižiūrėjus nulaužiau, bet lyg ir ne". Nu tai kas tada, jei nieks daugiau į šiltnamė neįeina?
4. Tai gal ir tuos trenksiu lauk-ką ten besulauksi lapkritį derliaus
QUOTE(Nome @ 2011 06 28, 10:33)
4. Tai gal ir tuos trenksiu lauk-ką ten besulauksi lapkritį derliaus
Gal dar lukterk, netrenk, išmest bet kada spėsi, nu vis kokia kekė užaugs.. Bent jau pati matysi kas vyksta su tokiais stimburiais, kiek laiko trunka naujas augimas, kitoms patart galėsi
Nors šįmet vieną "eksperimentinį" Green Zebra padariau.. kai tik jis užmezgė pirmą kekę, visą viršų nupjoviau, norėjau pažiūrėt ar greičiau už savo bendraamžius sunokins kekę ar ne... Viršūnės naujos augint nepradėjo, taip ir liko toks kuolas su viena keke Bet ir vaisius sunokina tokiu pačiu tempu kaip ir kiti daigai... nieko greičiau su juo nesigaus..
Apie Kumato tai taip, tikriausiai tik Gaudvilė pasakys, aš auginu RAF'us, šiuo metu jie auga puikiai, dvistiebiai, beveik mano ūgio... (168 ) vaisiai normalūs, nesmulkūs.
QUOTE(diuni @ 2011 06 28, 08:04)
Ir gal galima receptų Ar dedat irgi krapų ir česnakų , kaip agurkams ...o gal pomidorams jų tiek nereik
Marinuoju kaip ir agurkus,nieko mandro,neperku tų krautuvinių mišinių marinavimui,visko galima rasti ir pas save,na rūgšties galima mažiau dėti.
QUOTE(Ex @ 2011 06 27, 14:56)
Būna, kad nei iš šio, nei iš to pomidoras užsibaigia žiedine keke,
Pas mane Black russian du daigai taip yra uzsibaige Bet ta ziedine keke tiek ziedu turi
QUOTE(Kristule05 @ 2011 06 27, 23:35)
pasodinusi,po kokių 2 sav perlieju karbamidu
O karbamidu viena karta liejat?Ir kokiu santykiu skiedziat(ant laistytuvo , sakykim,kiek sauju dedat).Mano anyta karbamida tiesiog pabarsto,todel klausiu
QUOTE(griket @ 2011 06 27, 22:25)
Sveiki.Pas jus ant lapo sausligės požymiai,jei nupurškėtę su INFINITO ,nesu 100% tikra,bet jis nuo sausligės lyg neapsaugo,reikėtų perskaitytį inform. lapelį,o maras ir sauligė sustabdoma tam laikotarpiui kuris nurodytas ant inf.lap..Sausi ,saulėti orai taip pat nepalankūs ligoms plisti.Jei jūsų pomidorai susodinti po langais ir jie lietingomis dienomis praviri,yra didelė tikimybė,kad ligos plis.
purskiau su Previkuru .raso kad po 7-10dienu reikia pakartoti,tai dabar visa laika kas tiek dienu ir reikes purksti? o del langu, jie praviri visad,bet ant ju neuzlyja,nes pasikelia stoglangis i virsu,bet kas is to,kad ir neuzlyja,per stiklu sujungima prilasa vis tiek...
tiesa,kazkur skaiciau, kad laikyti pomidorus kuo sausiau, t.y.nelieti ju, tai ryt bus savaite kaip nelaisciau,ka daryt, lieti ar dar laukti?
QUOTE(Ex @ 2011 06 28, 09:49)
aš auginu RAF'us, šiuo metu jie auga puikiai, dvistiebiai, beveik mano ūgio... (168 ) vaisiai normalūs, nesmulkūs.
na va, kaip gerai išėjo O burnojai, kad tik brangią vietą šiltnamyje užims, žemaūgiai, niekam tikę.. Lauksim kulinarinio įvertinimo. Mažu kitais metais reiks ir man sodint
Grįžau iš atostogų.. koks siaubas mieste Kvėpuot nėr kuo, vairuot auto beveik pamiršau, pomidorai tik turgely.. Ir kaip aš čia iki atostogų gyvenau ir dargi atrodė, kad visai gerai buvo?
Mano pomidorai auga puikiai, tiesiog aplipę kekėm. Jei taip ir toliau, nebežinau, ką reiks daryt su tokia gausa
QUOTE(saintlina @ 2011 06 28, 12:09)
Mano pomidorai auga puikiai, tiesiog aplipę kekėm. Jei taip ir toliau, nebežinau, ką reiks daryt su tokia gausa
na ką ką... Pomidorų karą! Su barikadom
QUOTE(Zirzė @ 2011 06 28, 10:41)
tiesa,kazkur skaiciau, kad laikyti pomidorus kuo sausiau, t.y.nelieti ju, tai ryt bus savaite kaip nelaisciau,ka daryt, lieti ar dar laukti?
žiūrėkit pagal situaciją. Aš jei savaitę neliečiau, tai sunkiai ir ilgai gaivint reiktų. Kur žemė sunkesnė, tai visai normalu ta savaitė. Jei labai sausa, pomidorai keipsta, tai nėr ko laukt, laistykit.
Papildyta:
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 06 28, 11:12)
na ką ką... Pomidorų karą! Su barikadom
gerai, kad mažasis SM neskaito Idėja būtų mikliai įgyvendinta. Praėjusią savaitę buvo treniruotė su iškastais tulpių svogūnėliais..
Aš anksčiau gėlėms į trijų litrų stiklainį pridedavau potą cm smulkintų kiaušinių lukštų,užpildavau iki viršaus vandeniu,po poros dienų liedavau... Dabar tokio kiekio vandens mažoka,tai tuo nebeužsiimu
Papildyta:
Paslapčiom ir aš tą patį pagalvoju ir vis spjaudau per petį,kad tik ne vienkartinė ta gausa būtų. Ta prasme- nuskinsiu pirmą derlių ir "užsidarys parduotuvė"
Papildyta:
QUOTE(saintlina @ 2011 06 28, 12:09)
Paslapčiom ir aš tą patį pagalvoju ir vis spjaudau per petį,kad tik ne vienkartinė ta gausa būtų. Ta prasme- nuskinsiu pirmą derlių ir "užsidarys parduotuvė"