Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(Kristule05 @ 2011 06 27, 15:03)
Merginos ar gerai pomidorus tręšti salietra g.gif ar geriau spec trąšos pomidorams g.gif

o argi su salietra ir kitokia tručizna treštų nėra pilnos parduotuvės???? kam jum to? turint nuosavą šiltnamį galima pasistengti ir be cheminių trašų augint, na ir tik tuo atveju, jei jau visai niekas neauga pasitelkt chemiją g.gif
QUOTE(Bozena83 @ 2011 06 27, 21:16)
Ir pas mane daug tokiu vaizdų, bet dar kol kas neišsiaiškinau nuo ko. Lyg ir nuo kalcio trūkumo. g.gif  Laistau kiaušinių ištrauka ax.gif Gal padės g.gif  Turiu dar ir bananų žievės,tad reikia nunešt šiltnamin ir apdėliot prie šaknų rolleyes.gif

kiaušų lukštai tai kalcis, bananų žievės - kalis, taigi jei trūksta kalčio tai nepadės bananai schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(griket @ 2011 06 27, 21:46)
Žiedų augimas ir vystymasis sutrinka ir dėl mangano trūkumo.Iš savo praktikos galiu pasakyti,kad aukštaūgiai pabarstydavo 3-4 kekę kaip nuotraukoje.Padėjo paliejimas kalio permanganato tirpalu.

o kokiu santykiu reiketu skiesti ir kiek reikia islieti vienam daigui?
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2011 06 27, 15:09)
O kodėl tokiu siaubą varančiu "vitaminu" kaip salietra nori savo pomidorus tręšt? Juk ne šienui daigus augini...

QUOTE(cezi @ 2011 06 27, 23:01)
o argi su salietra ir kitokia tručizna treštų nėra pilnos parduotuvės???? kam jum to? turint nuosavą šiltnamį galima pasistengti ir be cheminių trašų augint, na ir tik tuo atveju, jei jau visai niekas neauga pasitelkt chemiją g.gif

oi ne,aš jų visai salietra šerti nenoriu doh.gif bet yra primigtynai siūlančių tai padaryti doh.gif tai sakau pasiteirausiu jūsų nuomonės apie tai 4u.gif šiaip aš saviškių beveik netrešiu , pasodinusi,po kokių 2 sav perlieju karbamidu,na nebent matau,kad kas ne taip, tai pomidorams spec trąšų nusiperku ir patrešiu 4u.gif
tik norėjau sužinoti jūsų nuomonę 4u.gif ačiū labai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristule05 @ 2011 06 27, 23:35)
oi ne,aš jų visai salietra šerti nenoriu doh.gif bet yra primigtynai siūlančių tai padaryti doh.gif tai sakau pasiteirausiu jūsų nuomonės apie tai 4u.gif šiaip aš saviškių beveik netrešiu , pasodinusi,po kokių 2 sav perlieju karbamidu,na nebent matau,kad kas ne taip, tai pomidorams spec trąšų nusiperku ir patrešiu 4u.gif
tik norėjau sužinoti jūsų nuomonę 4u.gif ačiū labai 4u.gif

Na laikykites savo nuomones, bukit stipri, juk tam pacios ir auginam, kad vaikai sveikesni butu, laistom visokiaias uzpiliukais.

Labai noreciau paklaust del kalio permanganato, kaip ir noretusi, kad daugiau tu ziedu butu, o ar jis nekaltas priedas g.gif , mazius mano labai pomidorus megsta , tai taip laukiam savu...........
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ievakata: 28 birželio 2011 - 06:22
ax.gif aš dar turiu tokį neišmanėlišką klausimuką- o hibridai visada yra nurodyta ant pokelio g.gif o ten kur visai nieko apie tai nerašo , na ta prasme ,kad hibridas, ai jie yra ne hibridai...ar visada reikia dar papildomai nagrinėtis g.gif
Atsakyti
QUOTE(Nome @ 2011 06 27, 22:17)
Sveikos, pomidorininkės.
Skaitau kasdien, o rašau tik kai reikalas prispaudžia  blush2.gif

Kiek suprantu, šitie pomidorai buvo pradėti auginti kaip aukštaūgiai, pažastėlės švariai išskabytos. Gal tavo mama kieno nors patarta ir norėdama, kad krūmas pradėtų šakotis, viršūnę nuskynė? Neišsiaiškinai su ja kodėl su viršūnėmis taip nutiko? Nes nelabai suprantu kodėl abejoji kas nutiko pomidorams, ir kodėl vyras primeta išsigimimą... Mama gal neprisipažįsta įsivėlusi į "nusikaltimą"? biggrin.gif Į išsigimimą lyg ir nepanašu.. Kad lapai pasisukę, tai čia menka bėda, nesimato kad sirgtų, bet išrautų pomidorų tai gaila.
Likusieji turėtų iš pažastėlių pradėti leisti atžalėles. Jei pomidorai aukštaūgiai, palik 1-2 stiebelius. Bet derlius iš tokių tai jau visai vėlyvas bus... gal lapkritinis.. unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ex: 28 birželio 2011 - 06:28
QUOTE(griket @ 2011 06 27, 22:46)
Žiedų augimas ir vystymasis sutrinka ir dėl mangano trūkumo.Iš savo praktikos galiu pasakyti,kad aukštaūgiai pabarstydavo 3-4 kekę kaip nuotraukoje.Padėjo paliejimas kalio permanganato tirpalu.

Dar kažko jhiems trūksta biggrin.gif Reikia išsiaiškinti kokiu santyku skiesti,ir reikia palieti smile.gif

QUOTE(cezi @ 2011 06 27, 23:01)

kiaušų lukštai tai kalcis, bananų žievės - kalis, taigi jei trūksta kalčio tai nepadės bananai schmoll.gif

Žinau, kad tai skirtingi dalykai. Tad vienus paliejau, o kelis palepinau bananais, žiūrėsiu rezultatą ax.gif

Dabar taip pamąsčiau,kad praeitais metais irgi auginau pomidorus, bet labai taip atsainiai, nueidavau,palaistydavau ir spakaina galva buvo. Ir pomidorų buvo tongue.gif O šiemet mulčiuoju,arbatėles ruošiu ir dar ieškau ko jiems gali trūkti doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2011 06 28, 07:24)
o ten kur visai nieko apie tai nerašo , na ta prasme ,kad hibridas, ai jie yra ne hibridai...

Ar hibridas, galima maždaug orientuotis pagal sėklučių kainą, o ir hibridų į pakelį daugiau kaip 10 vnt sėklučių kažin ar įpils... Jei nieko nerašo, vadinasi reik tikėt, kad nehibridas smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Bozena83 @ 2011 06 28, 07:30)
Dar kažko jhiems trūksta biggrin.gif  Reikia išsiaiškinti kokiu santyku skiesti,ir reikia palieti smile.gif

Ir kas jums tiksliai pasakys tą santykį... Kalio permanganatas grūdeliais - neskaičiuosi gi vienetais.. Padaryk švelniai ružavą vandenėlį ir palaistyk.
Kai savo kūdikėlius maudom, tai irgi kalio permanganato į vandenį dedam pagal spalvą. Ar jau taip sudėtinga.. Ką jūs darytumėt, jei interneto nebūtų unsure.gif

Viešpatėliau, jau tas mano kompas visai sudurnėjo... doh.gif pagaliau ištaisiau priveltas nesąmones.. pardon..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ex: 28 birželio 2011 - 06:46
4u.gif Ex , dėkui...

ir dar klausimėlis blush2.gif - apie konservavimą , jeigu nerašo , kad tinka konservuoti , ar tai reiškia , kad jie tinkami tik švieži vartoti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2011 06 28, 07:54)
ir dar klausimėlis blush2.gif - apie konservavimą , jeigu nerašo , kad tinka konservuoti , ar tai reiškia , kad jie tinkami tik švieži vartoti ax.gif

Manau konservuoti visus galima,tik tie kurie kaip rašo konservavimui gal geriau atrodo konservuoti mastau.gif Mano paneles mėgsta marinuotus pomidorus,tai aš net nežiūriu tinka ta veislė konservavimui ar ne marinavau ir tiek.
Atsakyti
QUOTE(Lady Dy @ 2011 06 28, 08:00)
Manau konservuoti visus galima,tik tie kurie kaip rašo konservavimui gal geriau atrodo konservuoti mastau.gif Mano paneles mėgsta marinuotus pomidorus,tai aš net nežiūriu tinka ta veislė konservavimui ar ne marinavau ir tiek.

g.gif ir geri būna
nes agurkus tai pati konservuoju kasmet , bet tikrai ne visos veislės tam tinka... g.gif

ax.gif Ir gal galima receptų blush2.gif Ar dedat irgi krapų ir česnakų , kaip agurkams ...o gal pomidorams jų tiek nereik g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 28 birželio 2011 - 07:07
QUOTE(Ex @ 2011 06 28, 07:42)
Ir kas jums tiksliai pasakys tą santykį... Kalio permanganatas grūdeliais - neskaičiuosi gi vienetais.. Padaryk švelniai ružavą vandenėlį ir palaistyk.
Kai savo kūdikėlius maudom, tai irgi kalio permanganato į vandenį dedam pagal spalvą. Ar jau taip sudėtinga.. Ką jūs darytumėt, jei interneto nebūtų unsure.gif

Tikrai kvailai su tuo santykiu išėjo, kazkodėl man atrodė,kad kalio permanganatas tai tirpaliukas doh.gif

..radau nuo vaikų likusio tirpaliuko, kur bambytės gijimui bigsmile.gif turėtų tikti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bozena83: 28 birželio 2011 - 07:22