Rišimą pradedame nuo pomidoro. Špagatą aplink stiebą užtenka tik sukryžiuot, puikiai laikosi. Stiebo stengiamės "neprismaugt", kilpelę darome su laisvumu. Virvelės "uodegą" taip pat paliekame ilgesnę, kad reikalui esant, būtų iš ko padaryt didesnį laisvumą pomidorui paaugus. Nykščiu prilaikydami virvės susikirtimo vietą, špagatą lengvai patempdami apsukame aplink daigą aukštyn.
Aplink daigą apsuktą špagatą prilaikome šiek tiek ant įtempimo, kad neatsisuktų, ir keliame aukštyn iki vielos. Glaudžiame, prispaudžiame pirštu špagatą prie vielos reikiamame aukštyje, kad pomidoras įtempime jaustųsi komfortabiliai ir iškart darome kilpelę. Jei ją teisingai užsukote, užverškite patraukdami už trumpojo galo. Ji neturi netikėtai atsirišti. Reikalui esant, nesunkiai galima atlaisvinti. (taupant špagatą, rudeniui galima viską gražiai, lengvai atrišti)
Jei per stipriai užveržėte špagatą ar pomidoro kotui sustorėjus špagatas įsiveržė, atlaisvinkite jį užkišdami pirštą ar vielos galą už kilpelės trumpesniojo galo ir truputį patraukite.
Stiebų formavimas
Jei norit auginti dviem stiebais, tai vienas šoninis stiebas leidžiamas augti iš po pirma žiedine keke esančio pirmojo lapo pažasties ūglio.
Čia auginimas dviem stiebais
Jei auginsite trim stiebais, tai kitas stiebas leidžiamas augti iš po tos pačios kekės apatinio antrojo lapo pažasties ūglio.
Čia auginimas trim stiebais
Papildyta:
QUOTE(diuni @ 2011 06 21, 22:31)
manau duonoj tai jo tikrai ne daugiau nei dilgėse , gi ten malta kepta...rašo gi , kad netenkama 80 proc...o va , rašiau gi kažkada , kad mačiau kažkur parašyta , kad pieno pila pomidorui po stiklinę...alia nieks nežinojo čia ar tikrai yra iš to kokia nauda ir ką jis duoda ir ar nepakeks , svarbiausia
Pienu tai aš laisčiau (kažkauip nepamenu, kad būtų kalbėta apie tai ) tik ne grynu perprabanga. Pyliau apie puslitrį į kibirą vandens ir palaisčiau. Kalis padeda megzti vaisius, tai kai niekaip jų nesulaukiau tai paliejau pienuku