Liuks tema atliksiu ispazinti ir as
Is karto atsiprasau, kad be lietuvybes rasysiu
Sedziu darbe, skambutis mobiliu. Gryzo drauge is JAV, sako uz kokios 1,5 val. prileksiu iki tavo darbo kavos. Ok sakau. Nesimatem 100 metu pasiilgau. Bet negerai gaunas. Neturiu jokios dovanos. Greit sumetu plana, kad prekiaujam tai mes merinoso patalyne, gi galeciau nupirkt jai kokia pagalvele. Pasisneku su direktorium, sako ok, tik iki sandelio paciai reiks pavaziuot, nes nebeves siandien nieks prekiu. Nu ka, as del drauges gi galiu. Lapkricio menesis, lauke smagiai vesu, ai galvoju baike, su baltu dzemperiuku gi su masina nesusalsiu. O vaziuot is Vilniaus centro iki Zujunu. Sedu i savo masina ir minu. Prie kazkelinto sviesoforo pastebiu, kad o velnias pas mane ausinimo skystis tuoj uzvirs, temperatura apie 100. Stoju pirmoj autobusu stotelej skambinu vyrui KA DARYYYYT. Nu sako, ka as zinau man per telefona nesimato, skambink meistrui. Skambinu meistrui. Tas bando issiaiskint situacija. Sako atsidaryk kapota. Nu atsidariau, ausinimo skystis yra? sakau aha yra, beveik pilnas. Aha, pagazuok dabar ventiliatorius isijungia? Aha isijungia. Testavomes mes taip geras kokias 20 min. As su baltu megztuku graksciai sokinejau is masinos salono iki kapoto ir atgal. Galu gale, nu bala zino kas ten yra, bet perkaitint masina tai negerai. Sako isijunk salono sildyma ir varyk. Matysi kyla temperatura stok ir lauk kol atves. Nu pasakyta - padaryta. Masina pas mane, kaip as sakau "zieminis variantas". Sildymas veikia super puikiai, net ziema pilnai ikaitusioj masinoj sildymo atsukinet nereikia, nes salone ziauuuriai karsta. Atsidarau langus ir minu. Kiek galiu pagal situacija, aisku greiti virsiju. Kyla *****. Stoju stotelej. Laukiu. Vel varau. Vel stoju stotelej. Laukiu. ir t.t. Po gero pusvalandzio tokio "vaziavimo" jau sedziu bordo i melynuma spalvos veidu nuo karscio ir pilku megztiniu nuo landziojimo po kapotu. Po kokiu 50 - 60 min. pasiekiu sandeli. Pasiimu reikalinga daikta. Dar salia direktoriaus tevai gyvena, paprasau vandens i masina. Duoda ausinimo skyscio. Del visa ko pripilu, galvoju psio bus jau dabar geriau. Nifiga. Atgal vaziuoju dar 50 min. Drauge jau sedi ofise ir trypia manes belaukdama. O mano 20 min kelione baigiasi po 2,5 val. O linksmiausia sioj istorijoj, kad kai meistriukas pasieme masina, tai gedimas buvo - termostatas sugedes. Rode pieviska temperatura
Ir man labai panasi situacija buvo. Pradejo oziuotis masina, sutariau kad meistras paziures. Nuvarau ir zinoves tonu aiskinu. Man reikia ta paziuret, ana padaryt ir dar sita. Ir tiesa, labai prastai faros sviecia, nu nieko nematau vakarais jei neapsviestos gatves. Sakau, zinok as apziurejau, ten is vidaus stiklai faru prirasoje, jauciu del to nesviecia. O meistriukas toks geras zmogus, puole prie tu faru net normaliai nepasiziurejas. Iseme lemputes persikreipes per kapota (is isores ten kazkaip ar tai sunkiai issima ar visai neissiima net nezinau). Per mazyte skylute, kur statosi lempute bando valyt is vidines puses tas faras, nepasiekia. Tada susirado ilgesni strypa, apvyniojo ranksluostiniu popierium ir pradejo valyt.
Kita diena atvaro jis man masina ir sako, zinai, faras tai as tau isvaliau, bet, kad tavo lemputes abi trumpu perdege dar buvo... Galvojau prasmegsiu skradziai zeme...
Bet dabar kaskart kai priduodu masina remontui vis primenu "kad ir faras dar isvalytu"