Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Rico, bet koks pilvukas šitos nėštukės bigsmile.gif Kaip arbūzas - labai dailus.
Atsakyti
QUOTE(airv @ 2011 06 22, 11:21)
Rico, bet koks pilvukas šitos nėštukės  bigsmile.gif Kaip arbūzas - labai dailus.

drinks_cheers.gif labai dailus, ir nestuke.gif grazi rolleyes.gif o kaip nuotraukos? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Rico @ 2011 06 22, 12:22)
drinks_cheers.gif labai dailus, ir  nestuke.gif grazi  rolleyes.gif o kaip nuotraukos?  blush2.gif

Žinai, mano komentavimas tai toks - patinka/nepatinka. O tai yra blogai.
Pirma nuotrauka tokia paprasta. Aš kiek plačiau būčiau atvėrusi diafragmą ir gaudyčiau momentą kaip vaikutis liečia pilvuką (iš arčiau fotografuočiau, jei spėčiau susiorentuoti, nes vaikiukai laaaabai greiti būna) - labai miela akimirka.
Antra, koliažia nelabai gal g.gif arba gal dėl to taip atrodo, kad mažo formato. Rakursas įdomus. Į medį įsilipus buvai? biggrin.gif
Trečia, portretinė. Man truputį kliūna raukšlės ant kaktos (priduoda įtampos šiek tiek, tarytum nepatogu žvilgsniui būtų). O kaip spalvota šita žiūrisi? Man ji tokia pastelinė iškarto vaizduotėj piešiasi smile.gif
Smagiai darbuojiesi 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo airv: 22 birželio 2011 - 12:57
Gottes, nuotraukos patiko. Jau lauksiu kažko super iš tavęs - kartelę užkėlei smile.gif

Nuotraukos su braškėmis patiko, pritariu dėl koliažo, tik nuotrauka su vežimačiu turėtų spalvota būti smile.gif
Atsakyti
Sveikos, aš matyt augu, nes man vis iškyla naujų klausimų biggrin.gif
Gal galite papasakot apie expo mygtuką? kada ir kam jš naudojate? Gal turite kokių patarimų.. Labai noriu iš praktinės pusės ir žmonių kalba, nes manualo vistiek nesupratau paskaičius.. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 06 22, 13:15)
Sveikos, aš matyt augu, nes man vis iškyla naujų klausimų  biggrin.gif
Gal galite papasakot apie expo mygtuką? kada ir kam jš naudojate? Gal turite kokių patarimų.. Labai noriu iš praktinės pusės ir žmonių kalba, nes manualo vistiek nesupratau paskaičius.. unsure.gif

Pas mumis tokio nėra smile.gif
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2011 06 22, 13:31)
Pas mumis tokio nėra smile.gif

O pas mane yra.
Tada klausiu tų, pas ką yra smile.gif Toks mygtukas su pliusu ir minusu juodam ir baltam fone. tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 06 22, 13:36)
O pas mane yra.
Tada klausiu tų, pas ką yra smile.gif Toks mygtukas su pliusu ir minusu juodam ir baltam fone. tongue.gif

A....
Tai ekspokorekcijos mygtukas smile.gif Naudojamas, tada, kai fotografas nori pakoreguoti fotoaparato ekspozicijos matavimo rezultatus.

O kas konkrečiais su tuo mygtuku neaišku?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fotolama: 22 birželio 2011 - 13:44
QUOTE(fotolama @ 2011 06 22, 13:43)
A....
Tai ekspokorekcijos mygtukas smile.gif Skirtas eksponavimo korekcijai.

Na va, vadinasi yra.. Bet mane domina ne apibrėžimas to mygtuko, bet praktinis komentaras kam jis ir kada ir kaip naudotinas.. Žmonių, suprantama kalba, be mokslinių terminų ir apibrėžimų smile.gif Gal galite padėt?

Aš jo nenaudoju, nes nežinau kam jis skirtas. Ir kaip juo naudotis, kokiose situacijose. Kaip suprantu į pliusą stumiant šviesina kažką, bet ką? Į minusą- tamsina..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laukine25: 22 birželio 2011 - 13:45
laukine, turi galvoje ekspokorekcijos mygtuką?

pvz., http://www.efoto.lt/.../ekspokorekcija
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 22 birželio 2011 - 13:54
QUOTE(sayonara @ 2011 06 22, 13:48)
laukine, turi galvoje ekspokorekcijos mygtuką?

aga
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 06 22, 14:44)
Na va, vadinasi yra.. Bet mane domina ne apibrėžimas to mygtuko, bet praktinis komentaras kam jis ir kada ir kaip naudotinas.. Žmonių, suprantama kalba, be mokslinių terminų ir apibrėžimų smile.gif Gal galite padėt?

Aš jo nenaudoju, nes nežinau kam jis skirtas. Ir kaip juo naudotis, kokiose situacijose. Kaip suprantu į pliusą stumiant šviesina kažką, bet ką? Į minusą- tamsina..

Mergyt, as jau tau sakiau, apie expozicijos mygtukus... naudojama fotografuojant A arba S rezimais... Kiek pamenu, sakei, kad fotografuoji M rezimu, tai tokiu atveju jo ir nepanaudosi.... Jei fotografuoji A rezimu padarius pliusine expozicija fotoaparatas atitinkamai ilgins islaikyma, kad gautum sviesesni vaizda.... O padarius minusine trumpins islaikyma ir darys tamsesnes foto priklausomai nuo pasirinkto -skaiciuko...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akasha: 22 birželio 2011 - 13:55