Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(pandre @ 2011 06 21, 18:27)

Labai grazu...ale fotografas megejas buvo sonuose statyti modelius, isvengiant centravimo..kartais kai pagalvoji...zmones metu metais zinojo tai, ka mes tik dabar suzinom, atrandam...ech...reikia rasti laiko galerijas ziurineti g.gif

čia ne modeliai, o kaliniai smile.gif ir čia policininkai fotografavo smile.gif abejoju, kad ir dabar kalinius fotografuojant, kažkas apie kompoziciją galvoja, nufotkina iš priekio, profiliu, ir visu ūgiu- visas darbas smile.gif tik va, praėjus šimtmečiui, kokios įdomios tos nuotraukos atrodo..
Atsakyti
QUOTE(maija @ 2011 06 21, 21:22)

QUOTE(Dalyja @ 2011 06 21, 21:35)
Orinciuk, *Jūratė*, liuks ND  4u.gif

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pandre @ 2011 06 21, 18:27)
bukit mieli zmones ir paaiskinkit man neimananciai nieko apie juostinukus...ka reiskia siauro, plataus ir vidutinio formato? ar cia kazkokie nuotrauku formatai po to buna? Koks skirtumas? Turesiu galimybe prigriebti zenita, old style... tai lb noreciau patarimo kokia juosta pirkti pirmam kartui?Juk nezinau net kaip jie ten atrodo?Gal galetumet rekomenduoti kokia? Spalvota ar j/b koki ISO pirmam kartui deretu imti?

siauro, vidutinio formato - tai visų pirma negatyvo dydis ir tokiom juostom fotkinti skirti aparatai. siaura - tai 35 mm juosta ir aparatai tokioms juostoms. zenitas toks ir bus. juostą pirk kokią nori, ant kurios dėžutės bus parašyta 35 mm. pagal tai, kur gyveni ir kokios galimybės važinėti iki laboratorijos, rinkis arba spalvotą bet kurią c-41 proceso (ant dėžutės vėlgi parašyta), arba juodai baltą, ryškinamą rankomis. bet pastarąsias ne visi labai išryškins. Vilniuje gal tik Procentre ryškina tokias. Pabandyti gali ir pati. Greičiau išmoksi. Aš siūlyčiau pradėti nuo spalvotos siauros juostos. tokių rasi bet kuriame supermarkete, pigiausios bus greičiausiai fuji superia kokių 200 jautrumo.

aipe vidurintį formatą ir vidutinio formato fotikus gal verta bus giliau pasidomėti vėliau, negatyvo dydis 6x6 mm arba būna ir kitokių variacijų - dabar nesuk dėl to galvos. dabar, sakyčiau, užsiimk siaura juosta, pasiskaitinėk, pasigūglink, pasiklausinėk čia juostinukais fotkinančių merginų, daug visko sužinosi, be to, prisieksperimentuosi pati, gal pabandysi ryškinti pati, o gal visai nepatiks..smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Laura @ 2011 06 21, 12:45)
Nenubyra, tik atostogaut isvaziuoja, bet grizta ir skaito, skaito, ziuri, grozisi  lotuliukas.gif  bet nubyret cia lengva pas jus doh.gif  kai pamatai kai kuriu darbus tai suvoki, kad greiciausiai tik kitam gyvenime gal pasieksi toki lygi lotuliukas.gif

Aš irgi pagalvojau, kad nemažai čia jau visai ne pradžiamokslės rolleyes.gif Bet dėkui joms, kad čia būna, pakritikuoja, į skūrą duoda biggrin.gif

Dalyja, patiko macro bigsmile.gif

Ir pamiršau, kurios ten tas lašuotas voratinklis, patiko smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydraakė @ 2011 06 21, 22:39)
Aš irgi pagalvojau, kad nemažai čia jau visai ne pradžiamokslės rolleyes.gif Bet dėkui joms, kad čia būna, pakritikuoja, į skūrą duoda biggrin.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Merginos, neesu atsiskaicius visu ND - tik 1 ir 3, bet gal galiu kelias foto ikelt is sios dienos pabandymu? ax.gif siaip, idomi jusu nuomone ar bent kazkas gerai, ar kolkas viskas dar tik nulinej stadijoj smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sandrutia @ 2011 06 21, 21:59)
Merginos, neesu atsiskaicius visu ND - tik 1 ir 3, bet gal galiu kelias foto ikelt is sios dienos pabandymu?  ax.gif  siaip, idomi jusu nuomone ar bent kazkas gerai, ar kolkas viskas dar tik nulinej stadijoj smile.gif

mesk, jei pažadi, kad padarysi nd smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 06 21, 22:06)
mesk, jei pažadi, kad padarysi nd smile.gif

geda butu grizt dar i tema su fotkem, jei nepadaryciau doh.gif ok tuoj mestelsiu..

Papildyta:
nu va.. 4u.gif lauksim kritikos wink.gif

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sandrutia: 21 birželio 2011 - 22:18
QUOTE(Sandrutia @ 2011 06 21, 23:15)
geda butu grizt dar i tema su fotkem, jei nepadaryciau  doh.gif  ok tuoj mestelsiu..

Papildyta:
nu va..  4u.gif lauksim kritikos wink.gif

man pirmoji grazi smile.gif o paskutinej noretus man ryskaus mergaites veiduko ,antra ziogas galetu but zalesnis biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo virdzzinija: 21 birželio 2011 - 22:20
QUOTE(Sandrutia @ 2011 06 21, 22:15)
geda butu grizt dar i tema su fotkem, jei nepadaryciau  doh.gif  ok tuoj mestelsiu..

Papildyta:
nu va..  4u.gif lauksim kritikos wink.gif

pirmojoj gaila, kad antrame plane netilpo viena ramunė.. šiaip spalvos gražios, gražu..

žiogas liuks, patiko smile.gif

trečioji nepatiko.. fokusas į rankytę, ir nelabai suprantu ką tuo parodyti norėjai... matosi ji laiko kažką rankoje, tai gal tai norėjai akcentuoti? tada reikėjo kažkaip kitu kampu fotografuoti, kad parodyti, ką ji tam delne laiko smile.gif
Atsakyti
QUOTE(virdzzinija @ 2011 06 21, 22:20)
man pirmoji grazi  smile.gif o paskutinej noretus man ryskaus mergaites veiduko ,antra ziogas galetu but zalesnis  biggrin.gif

man is situ triju irgi pirmoji normaliausia. Del veiduko - taip ir norejau kad butu, tik gaila, kad nesimato, kad ten rankytej ji uoga laiko, na, bet pabandziau smile.gif
tiesa, ten ziogas rudas ir buvo lotuliukas.gif

QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 06 21, 22:20)
pirmojoj gaila, kad antrame plane netilpo viena ramunė.. šiaip spalvos gražios, gražu..

žiogas liuks, patiko smile.gif

trečioji nepatiko.. fokusas į rankytę, ir nelabai suprantu ką tuo parodyti norėjai... matosi ji laiko kažką rankoje, tai gal tai norėjai akcentuoti? tada reikėjo kažkaip kitu kampu fotografuoti, kad parodyti, ką ji tam delne laiko smile.gif

va del tos ramunes ir as pagalvojau, kad gaila, man irgi jos noretusi. Del focuso i rankyte, taip ir norejos, tiks akau, ne viska isejo parodyt - delniukas per daug uzgniauztas unsure.gif

tiesa, visos trys foto siek tiek apdirbtos su PS, ir va kyla klausimas, ar jus irgi apdirbinejat kiekviena foto ar ne? nes man be PS paryskinimu, kontrasto ir pan, tai foto tokios balnkokos gaunas.. g.gif

labai labai aciu uz nuomones! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sandrutia @ 2011 06 21, 22:25)
man is situ triju irgi pirmoji normaliausia. Del veiduko - taip ir norejau kad butu, tik gaila, kad nesimato, kad ten rankytej ji uoga laiko, na, bet pabandziau smile.gif
tiesa, ten ziogas rudas ir buvo  lotuliukas.gif 
va del tos ramunes ir as pagalvojau, kad gaila, man irgi jos noretusi. Del focuso i rankyte, taip ir norejos, tiks akau, ne viska isejo parodyt - delniukas per daug uzgniauztas  unsure.gif

tiesa, visos trys foto siek tiek apdirbtos su PS, ir va kyla klausimas, ar jus irgi apdirbinejat kiekviena foto ar ne? nes man be PS paryskinimu, kontrasto ir pan, tai foto tokios balnkokos gaunas..  g.gif

labai labai aciu uz nuomones! 4u.gif

taip, įtariu nei vienos čia nėra, kuri detų "žalias" nuotraukas smile.gif
Atsakyti