Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(airv @ 2011 06 23, 23:43)
Jono nuotrauka specialiai Joninėms, kritikai  4u.gif

gerulis Jonas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(airv @ 2011 06 24, 00:43)

rimtuolis, matyt kaupiasi šventimui thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(airv @ 2011 06 23, 23:43)

man irgi patiko..
Atsakyti
fotolama gal apie mz-60 išmanai, kaip su Auto prasisukt? biggrin.gif ar ten ekspoziciją kur ten pažiūrėt? yra ten Av ir visi kiti rėžimai- su autofokusiniais objektyvais jie veikia, ir ekspoziciją paskaičiuoja geriau negu šauniai.. bet su manualiniais objektyvais neveikia jokie režimai, išskyrus M g.gif išfotkinau juostelę, nu nesugadinau nei vieno kadro, bet dabar daug teko prieš saulę fotkint, ir kažkaip abejoju, įtariu gali būt pagadintų kadrų biggrin.gif tai va, įdomu ar yra kur pažiūrėt kur tą ekspoziciją g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Svajonė mūsų: 23 birželio 2011 - 23:54
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 06 24, 00:53)
fotolama gal apie mz-60 išmanai, kaip su Auto prasisukt? biggrin.gif ar ten ekspoziciją kur ten pažiūrėt? yra ten Av ir visi kiti rėžimai- su autofokusiniais objektyvais jie veikia, ir ekspoziciją paskaičiuoja geriau negu šauniai.. bet su manualiniais objektyvais neveikia jokie režimai, išskyrus M  g.gif  išfotkinau juostelę, nu nesugadinau nei vieno kadro, bet dabar daug teko prieš saulę fotkint, ir kažkaip abejoju, įtariu gali būt pagadintų kadrų biggrin.gif tai va, įdomu ar yra kur pažiūrėt kur tą ekspoziciją  g.gif

Ne, neišmanau, bet vat čia rašo, kad šitas fotoaparatas su M objektyvais nedraugauja: http://kmp.bdimitrov...-ZX/mzzx60.html
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2011 06 23, 22:37)

O Tu jau išmokus?  Kiek laiko fotografuoji?  4u.gif

Aš tai dar neišmokus, bet pastaruoju metu bandau AV.

Nea,neismokus.Kazkaip supratau,kad vien tinkamu nustatymu padaryti gerai foto neuztenka,dar reikia gyslele tam tureti,kurios deja neturiu.....tai kazkaip ir nustojau mokintis.Gal dabar turesiu daugiau kantrybes tam,kad ismokciau bent kokybiskai fotografuoti ir apdirbti nuotraukas. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2011 06 24, 00:04)
Ne, neišmanau, bet vat čia rašo, kad šitas fotoaparatas su M objektyvais nedraugauja: http://kmp.bdimitrov...-ZX/mzzx60.html

nu aišku, ačiū smile.gif

keistas tas fotikas išvis :/ su autofokusiniais veikia kuo puikiausiai, su m42 jungtim veikia tik ant M režimo , o manualiniai su K jungtim vapšė neveikia- net nemato, kad uždėtas objektyvas :/ nepasidomėjau prieš perkant, ir va, šūduką nusipirkau..
Atsakyti
airv,fainuolis Jonas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(fox. @ 2011 06 24, 00:11)
Nea,neismokus.Kazkaip supratau,kad vien tinkamu nustatymu padaryti gerai foto neuztenka,dar reikia gyslele tam tureti,kurios deja neturiu.....tai kazkaip ir nustojau mokintis.

Nemanau... Čia gi techniniai dalykai. Jei jau aš 100 proc-inė NEtiksliukė bandau, tai... Bet kam įmanoma biggrin.gif Bet pati geriau žinai ko tau reikia ir kiek reikia. Viską reikia daryti, kaip MJ sakė, - su meile smile.gif
Gal dabar turesiu daugiau kantrybes tam,kad ismokciau bent kokybiskai fotografuoti ir apdirbti nuotraukas. ax.gif
Manau, kad tai susiję, t. y. kokybė ir nustatymai. Nors man rūpi kartais ir kitokia kokybė, ta tokia ryški, aiški, gal tai susiję su fokusu ar objektyvais... na, nežinau, man taip niekad nėra pavykę.
Papildyta:
Ai, ne taip supratau... bet tada visai nesupratau blush2.gif biggrin.gif Ai, labanaktis biggrin.gif
Atsakyti
kritikai

user posted image

Man vakarines pievos kokios nerealios bigsmile.gif ir kaip tik i sio vakaro Joniniu tema man jos thumb_yello.gif
Atsakyti
QUOTE(Orinciukas @ 2011 06 24, 00:29)
kritikai

Man vakarines pievos kokios nerealios  bigsmile.gif  ir kaip tik i sio vakaro Joniniu tema man jos  thumb_yello.gif

na išdegęs kadras... ir ką ji ten pasilenkus daro g.gif man nepatiko g.gif
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2011 06 23, 23:24)
Nemanau... Čia gi techniniai dalykai. Jei jau aš 100 proc-inė NEtiksliukė bandau, tai... Bet kam įmanoma biggrin.gif Bet pati geriau žinai ko tau reikia ir kiek reikia. Viską reikia daryti, kaip MJ sakė, - su meile smile.gif
Manau, kad tai susiję, t. y. kokybė ir  nustatymai. Nors man rūpi kartais ir kitokia kokybė, ta tokia ryški, aiški, gal tai susiję su fokusu ar objektyvais... na, nežinau, man taip niekad nėra pavykę.
Papildyta:
Ai, ne taip supratau... bet tada visai nesupratau  blush2.gif  biggrin.gif  Ai, labanaktis  biggrin.gif

Sutinku 100%.Jei as tiek fotografuociau,kiek apie tai skaitau,manau,jau buciau bent kazko ismokus. doh.gif Del kokybes,tai irgi galvoju,kad daug kas priklauso nuo to su kuo fotografuoji.Nors turiu pora pazystamu,kuriu foto nepagerejo isigyjus full frame aparatus ir gerus objektyvus.Kas tik irode eiline tiesa,kad fotografuoja zmogus,o ne aparatas.Fotoaparatas tik padeda igyventinti tai ko nori fotografas. rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 06 23, 23:36)
na išdegęs kadras... ir ką ji ten pasilenkus daro  g.gif  man nepatiko  g.gif

O imanoma kaip nors tokius isdegimus paslepti?Ar viskas,amba nuotraukai?
Atsakyti