Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Laukine25 @ 2011 06 23, 22:30)
Nes pas mane lyg nėra žalio? g.gif
Pentax yra, Green button vadinasi.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 23 birželio 2011 - 22:37
QUOTE(Laukine25 @ 2011 06 23, 23:30)
Čia turbūt ne apie nikonus kalba? Nes pas mane lyg nėra žalio? g.gif

Apie Pentax.

QUOTE(rG @ 2011 06 23, 23:31)
Šito nesupratau, ar kas galite padėti  blush2.gif

Pas Pentax pasukus On/Off mygtuką pagal laikrodžio rodyklę (šalia ON nupaišytas toks diafragmos ženklas), daromas arba optical arba digital preview.
Optical preview yra kai diafragma priveriama iki tos reikšmės, kokia bus fotografuojama ir fotografas per vaizdo ieškiklį mato vaizdą su priverta diafragma.
Digital preview nufotografuoja kadrą, bet neįrašinėja nuotraukos į kortelę. Prisišaudymui pats tas.
Standartinis nustatymas yra Optical preview, Meniu jį galima pakeisti į Digital preview.
Optical preview fotoaparatuose su autofokusu meluoja ir tikrovės nerodo — realiai ryškumo zona nuotraukoje būna siauresnė, nei matosi per vaizdo ieškiklį. Man Digital preview labiau patinka...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fotolama: 23 birželio 2011 - 22:42
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 06 23, 22:35)
pala, pas tave pentax, ane? tai pas mumis live view vadinasi, kur fotiko įjungimo svirtelė yra, tai tą svirtelę prieš laikrodžio rodyklę pasukt, ir ekrane trumpam pamatysi kadrą, kuris gautųsi nufotografavus su tokiais nustatymais, kurie yra nustatyti smile.gif

Išjungiu aš iškart, neatsiranda. Bet live view yra kitas mygtukas, toks play ženklas, trikampis.
K-x mano
Papildyta:
user posted image Tokio nėra
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 23 birželio 2011 - 22:41
uch kaip faina, diskusijos vyksta ir į temą!!!!!
Šaunuolės kad mokinatės smile.gif

Aš jau greitai grįšiu. Išleidžiu sekmadienį padaužas į namus ir galėsiu atsikvėpti.
Ai, dar apie "einamiausias foto" pasisakysiu. Padariau kiekvienam vaikui po portretą, atspaudžiau pati dideles. Taip gražiai gavosi, bent jau man. O jie vistiek labiau džiaugėsi tom foto, kur televizijos bokštą "rankose laiko" biggrin.gif Vyras juokėsi kai aš fotografavau. Nu bet negi vaikam atsakysi, kai patys šitaip paprašė smile.gif
Kažkur ir savo tokią foto turiu. Kai pradėjau fotografuoti buvo privalu mokykloje tokią foto padaryti. Nu nes kaip gi kitaip, visi turi o tu ne smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 23 birželio 2011 - 22:57
Fotolama, labai naudinga informacija 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 06 23, 21:48)

Kikirike įdomus kadras, gaila, kad biškiuką per šviesus gavosi  g.gif

ačiū 4u.gif na gal ir šviesokas 4u.gif
Atsakyti
Gal aš klystu, kad nenoriu keisti savo fotoaparato? g.gif Gal jis koks lievas, o aš maniau, kad normaliai? Bodžiui tūkstančių negaliu skirti ir kaip ir nežadu artimiausiu metu...
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2011 06 23, 23:47)
K-x mano
Papildyta:
user posted image Tokio nėra

Sorry, kalbėjau apie Svajonės K-7...

Ant K-x galima žaliam mygtukui priskirti Optical arba digital preview, bet žalias mygtukas pernelyg geras dalykas, kad jo netekti...

Tiesa, mačiau, kad Svajonė turi Manual objektyvą, tai dar vienas fintas: kai ant Pentax naudojate Manual objektyvą, tai paspaudus žalią mygtuką yra pamatuojamas apšvietimas ir nustatomas reikiamas išlaikymas (diafragma būna nustatyta ant objektyvo).
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2011 06 23, 23:02)
Tiesa, mačiau, kad Svajonė turi Manual objektyvą, tai dar vienas fintas: kai ant Pentax naudojate Manual objektyvą, tai paspaudus žalią mygtuką yra pamatuojamas apšvietimas ir nustatomas reikiamas išlaikymas (diafragma būna nustatyta ant objektyvo).

Aš irgi turiu 135 mm, einu bandyt bigsmile.gif

Suveikė biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 23 birželio 2011 - 23:13
QUOTE(fotolama @ 2011 06 23, 23:02)
Sorry, kalbėjau apie Svajonės K-7...

Ant K-x galima žaliam mygtukui priskirti Optical arba digital preview, bet žalias mygtukas pernelyg geras dalykas, kad jo netekti...

ačiū smile.gif nu ot bandysiu dabar biggrin.gif

tik blyn, naujokės, nu aš tai nerekomenduoju ant pusiau Auto fotografuot, tegul ant M pasimoko, nes ant pusiau Auto gaus vaizdą, ir nė nežinos kaip fotikas jį paskaičiuoja.. nu nebent kam neįdomu kaip veikia fotikas, tai tada jo.......... ar neteisingai mastau? g.gif aš kai mokiausi, tai liepė pamiršt visus kitus režimus g.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 06 23, 23:08)
ačiū smile.gif nu ot bandysiu dabar biggrin.gif

Man sunkiau buvo surasti tą aperture rings ar panašiai, amžiais pasiklystu. Reikės šviesoj pabandyt, dabar vos ne bulbą man rodo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2011 06 24, 00:16)
Man sunkiau buvo surasti tą aperture rings ar panašiai, amžiais pasiklystu. Reikės šviesoj pabandyt, dabar vos ne bulbą man rodo  biggrin.gif

O jūs jį padarykite Enabled ir tiek žinių. Nereikia jo išjunginėti.
Atsakyti