Virdzzinija šaunuolė kokį paukštį pagavai ir apkarpei gerai
o kokiu režimu fotografavai?
Kikirike įdomus kadras, gaila, kad biškiuką per šviesus gavosi
Rico fainas kadras, tik man per šviesu kažkaip
Laukine patko laaabai tik kontrasto dėčiau daugiau, arba tamsius tonus tamsinčiau dar bet čia grynai skonio reikalas
blyn,nzn, atrodo visas pakomentavau
aij, kam įdomu apie tą taškinę ekspoziciją, tai dabar pamačiau, rG įdėjo medžiagos paskaityt
http://www.flickr.co...s/59296460@N07/
einu skaityt
http://www.flickr.co...s/59296460@N07/
einu skaityt
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 06 23, 21:12)
pasižiūri kokia šviesa, ir žinai kaip nustatyt, iš aplinkos eksponometru nesinaudoju.. kai automatiniai nustatymai dažnai apgauna, tai pripranti ir prie M.. už tai su juosta dabar nors nebaisu fotkint
Galiu lažintis, kad eksponometras nugrybaus gerokai mažiau, nei jūs pasižiūrėję į šviesą ir aplinką.
Teiginys dėl juostos tai šypseną sukėlė Atseit nesinaudojate eksponometru ir dėl to drąsu į juostą fotografuoti?
QUOTE(fotolama @ 2011 06 23, 22:25)
Galiu lažintis, kad eksponometras nugrybaus gerokai mažiau, nei jūs pasižiūrėję į šviesą ir aplinką.
Teiginys dėl juostos tai šypseną sukėlė Atseit nesinaudojate eksponometru ir dėl to drąsu į juostą fotografuoti?
jus kazkoks pagiezingas zmogus. ne visi daro taip, kaip jus. reiktu susitaikyt
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 06 23, 21:16)
o galima gal dar plačiau papasakot apie tą taškinį ekspo matavimą? nuo ko ten kaip skaičiuot. kad nenugrybaut?
O kam jums, jūs juk iš akies geriau pamatuojate
Beje, jei jau taip mėgstate M, tai pasakysiu du triukus, kurie ir M režimą pakenčiamu padaro:
1) Kai esate M režime ir paspaudžiate žalią mygtuką, fotoaparatas nustatys diafragmą ir išlaikymą pagal eksponometro parodymus, vadovaudamasis "program line" (apie ją nesiplėsiu). Tokiu būdu praktiškai nebereikės "prisišaudyti"
2) Tam, kad M režime nereikėtų sukinėti ir diafragmos ir išlaikymo ratukų, prieš keisdama išlaikymą ir diafragmą paspauskite AE-L mygtuką ir tada keiskite diafragmą arba išlaikymą. Fotoaparatas pats atitinkamai pakoreguos kitą parametrą taip, kad bendras eksponavimas liktų nepakitęs.
Pvz. pradeda fotografuoti, jungiate M režimą, spaudžiate žalią mygtuką. Fotoaparatas parenka f/5,6 ir 1/500 sek. Darote "digital preview" pasukdama On/Off mygtuką palei laikrodžio rodyklę, žiūrite ar gerai. Tarkime gerai, bet norite f/2,8. Spaudžiate AE-L, sukate diafragmos mygtuką iki f/2,8, o fotoaparatas pats pakeičia išlaikymą iki 1/2000
Papildyta:
QUOTE(brumbrumai @ 2011 06 23, 22:29)
jus kazkoks pagiezingas zmogus. ne visi daro taip, kaip jus. reiktu susitaikyt
Matote, turbūt galima kelnes ir per galvą mautis. Bet ar taip geriau? Vat aš ir stebiuosi.
QUOTE(fotolama @ 2011 06 23, 21:25)
dažniausiai pataikau iš pirmo karto nustatyti expoziciją, kartais iš antro.. nežiūriu į eksponimetrą, net nežinau kaip juo naudotis.. matau šviesą, žinau kokio kadro noriu, žinau kokius nustatymus pasirinkti.. nėra jokios formulės- tiesiog jaučiu, ar žinau- neįsivaizduoju.. įsigyjus fotiką pradėjau mokytis fotografuoti M režimu, apie kitus net nežinojau, nu ir ko gero galvoj eksponometras susiformavo daug kas taip fotografuoja..
beje, jei tenka vidudienį plieskiant saulei fotografuoti, tai vat tada naudoju Av režimą, nes apšvietimas dažnai keičiasi (tai saulė už debesies pasislepia, tai nejučiom į pavėsį nueini), tai tada fiziškai nebespėji keisti parametrų.. (nors žinau čia yra tokių, kurios sugeba ir tokiom sąlygom su M susitvarkyti greitai)nu ir ką, ir šnypštas gaunasi man ant to Av, todėl nusprendžiau išsiaiškinti iki galo kaip ten su tuo režimu, kad išnaudoti jo visas galimybes..
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 06 23, 21:48)
Virdzzinija šaunuolė kokį paukštį pagavai ir apkarpei gerai
aciu zuvedra cia prie pat vandens gyvenam tai vis matau jas
nustaciau ant rezimo su judesiu automatiniu
QUOTE(fotolama @ 2011 06 23, 21:42)
Matote, turbūt galima kelnes ir per galvą mautis. Bet ar taip geriau? Vat aš ir stebiuosi.
nu jo, spaudi Auto mygtuką, ir nereikia jokių žalių mygtukų spaudinėt, ir vapšė nereikia nieko galvot
paaiškinsiu kodėl nepasitikiu tais pusiau Auto režimais..
dažniausia fotografuoju portretus, mėgstu atvirą diafragmą, todėl režimas kuris parenka diafragmą pats, man netinkamas..
kadangi žmonės juda, mano rankos irgi ne štatyvas, tai nenoriu naudoti ilgesnio nei 1/160 išlaikymo, todėl esant silpnesniam apšvietimui netinkamas režimas, kuris pats paskaičiuoja išlaikymą..
iso taip pat visada norisi kuo minimalesnį naudoti, jei matau, kad modelis nesimaskatuoja, tai mažinu iso, ilginu išlaikymą pagal situaciją..
nežinau tokio režimo, kad fotikas suprastų ko aš noriu, tai geriau pasitikiu savim, ir reguliuoju pati.. tyngiu aš čia ginčytis iš tikro, nepatingėsiu , išsiaiškinsiu su tais Auto, va tada galėsim ginčytis
paspaudžiate žalią mygtuką,
Va, kam reikia to žalio mygtuko Juokauju Ačiū už viską, fotolama. Labai padedi.
QUOTE(vienintelė @ 2011 06 23, 20:47)
faina nuotrauko, tik krypsta man ji, o tai mane nervina
jo, kai pasakei pabandžiau išvesti tiesią palei bokšto sieną, mažumėlę reikėjo patiesint.. Na, yra kaip yra. Ačiū.
Svajone, ačiū.
Beje, jei jau taip mėgstate M, tai pasakysiu du triukus, kurie ir M režimą pakenčiamu
Pvz. pradeda fotografuoti, jungiate M režimą, spaudžiate žalią mygtuką.
Pvz. pradeda fotografuoti, jungiate M režimą, spaudžiate žalią mygtuką.
Čia turbūt ne apie nikonus kalba? Nes pas mane lyg nėra žalio?
Rita, ačiū Tau už info flikre. Dėkinga už pastangas ir vargą..
Darote "digital preview" pasukdama On/Off mygtuką palei laikrodžio rodyklę, žiūrite ar gerai.
Šito nesupratau, ar kas galite padėti
Papildyta:
QUOTE(Laukine25 @ 2011 06 23, 22:30)
Rita, ačiū Tau už info flikre. Dėkinga už pastangas ir vargą..
Ple, kad išsigandau, galvojau vėl ką primaliau Kol daėjo, niekai ten, net nereikėjo, blogai supratau
QUOTE(rG @ 2011 06 23, 22:31)
Šito nesupratau, ar kas galite padėti
pala, pas tave pentax, ane? tai pas mumis live view vadinasi, kur fotiko įjungimo svirtelė yra, tai tą svirtelę prieš laikrodžio rodyklę pasukt, ir ekrane trumpam pamatysi kadrą, kuris gautųsi nufotografavus su tokiais nustatymais, kurie yra nustatyti