Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Ersė @ 2011 06 23, 19:55)
Todėl kad ant +0EV nelaikau praktiškai niekada. O čiut i + ax.gif O ant A rezimo tokiu atveju reiktu ekspokorekcija i pliusa nustatyt, bet man lengviau islaikyma ant M pakeisti.

Tai vieną kartą pasidarote +1EV ar kiek ten jums patinka ir viskas. Vietoj to, kad kiekvieną kartą M reguliuotis išlaikymą.
Papildyta:
QUOTE(je t'aime @ 2011 06 23, 16:56)
o tai kokį rėžimą dažniausiai naudojat (kurie fotografuoja ne su M rėžimu)?  g.gif

Aš paprastai fotografuoju hiperprogramos rEžime smile.gif
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2011 06 23, 19:04)
Tai vieną kartą pasidarote +1EV ar kiek ten jums patinka ir viskas. Vietoj to, kad kiekvieną kartą M reguliuotis išlaikymą.

Jei sakau, kad man taip paprasčiau, tai taip yra biggrin.gif Tiesiog jei pažiurejus matai kad plius vienas ar kažkiek kitiek netinka tai yra sunkiau pakeist nei vėl žiūrint pro skylę pakeist išlaikymą. O gal tiesiog ipratimo reikalas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ersė: 23 birželio 2011 - 19:22
QUOTE(fotolama @ 2011 06 23, 20:09)
Aš paprastai fotografuoju hiperprogramos rEžime smile.gif

kuonemielaširdėlingiausiausiausiai persiprašau už tokią grubią klaidą. suplakiau du skirtingų reikšmių žodžius į vieną.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo je t'aime: 23 birželio 2011 - 19:33
nepykit, Jadzės. Robobebras dingo, ką darysim vienos likę vištidėj? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 06 23, 19:35)
nepykit, Jadzės. Robobebras dingo, ką darysim vienos likę vištidėj? biggrin.gif

kiausinius peresim tongue.gif
Atsakyti
Na, ryšium su tuo, kad pradžiamokslis tiesiog spindi nuotraukų gausa, įterpsiu ir aš vieną savo foto:

user posted image

Nupaparacinau porelę.. Buvo baisu neatsiklausus.. Kaip fotkinate mieste nepažįstamus? Į nosį niekad nesat gavę? g.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 06 23, 20:57)
Nupaparacinau porelę.. Buvo baisu neatsiklausus.. Kaip fotkinate mieste nepažįstamus? Į nosį niekad nesat gavę? g.gif  biggrin.gif

patinka kad tokia vieta, bet nera papildomu zmoniu smile.gif man grazu
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2011 06 23, 15:46)
Aš, nemokša būdamas, M naudoju ypatingai retai ir niekaip nesuprantu tokio didelio susižavėjimo tuo Manual Mode.

Man net smalsu: kaip jūs nusistatinėjate diafragmą/išlaikymą/jautrumą M režime? Turite išorinį eksponometrą? Ar iš akies sugebate tinkamą eksponavimą parinkti? smile.gif

pasižiūri kokia šviesa, ir žinai kaip nustatyt, iš aplinkos smile.gif eksponometru nesinaudoju.. kai automatiniai nustatymai dažnai apgauna, tai pripranti ir prie M.. už tai su juosta dabar nors nebaisu fotkint biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2011 06 23, 20:12)
patinka kad tokia vieta, bet nera papildomu zmoniu smile.gif man grazu

Ačiū brumbrumai.. Išties nelengva buvo nutaikyti... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2011 06 23, 16:29)
tokioms situacijoms yra "exposure lock" mygtukas, paprastai jis žymimas AE-L.

a va kam tas mygtukas reikalingas biggrin.gif

o galima gal dar plačiau papasakot apie tą taškinį ekspo matavimą? nuo ko ten kaip skaičiuot. kad nenugrybaut?
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 06 23, 20:57)
Na, ryšium su tuo, kad pradžiamokslis tiesiog spindi nuotraukų gausa, įterpsiu ir aš vieną savo foto:

Nupaparacinau porelę.. Buvo baisu neatsiklausus.. Kaip fotkinate mieste nepažįstamus? Į nosį niekad nesat gavę? g.gif  biggrin.gif

Man taipogi patiko smile.gif labai fain akys tais laiptukais vedamos prie porelės.

aš vat irgi apie tai mąsčiau, bet man neužtenka drąsos į kažką nutaikyti objektyvą biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 06 23, 19:57)

faina nuotrauko, tik krypsta man ji, o tai mane nervina smile.gif
Atsakyti