QUOTE(virdzzinija @ 2011 06 23, 13:55)
truksta ryskumo , iki max pritraukiau man toks stebuklas skrendanti pauksti nufotografuot
Ryskumo truksta.Bijau nusikalbeti,bet jeigu iki max pritrauki tai vaizdas dreba labiau.Tada geriau stova naudoti
QUOTE(fox. @ 2011 06 23, 17:41)
Ryskumo truksta.Bijau nusikalbeti,bet jeigu iki max pritrauki tai vaizdas dreba labiau.Tada geriau stova naudoti
na stovu neturiu dar ir kol kas nezadu pirkt nu nieko pagausiu pauksti is arsciau dar,nes sita labai toli buvo,bet man laimes ,kad kazkas matos
QUOTE(Alabama @ 2011 06 23, 15:58)
Pradzioje nufotografuoju bet ka, kad isitikinti, ar pataikiau, jei ne-paregulioju.Jusu ironija be reikalo, zinau, kad daugelis taip daro.
Aš irgi taip pat darau, beleką taikau, o tada greitai nustatau. Bet jau pati pradedu stebėtis kodėl aš ant to M (ant kitų net nemoku), man rodos nuo pradžių pas mus tas buvo kalama
na, bus progos pasinagrinėt visus šituos dalykus, tad aaš klausimų pažersiu, matot, vienam kyla klausimas ir dar keli susidomi
As del tos Manual mode. Bet ar jus tikrai vien is akis nustatinejat? Juk kai ziuri per skyle ir paspaudi kad sufokusuostu, akutej matos tas skale +0- Tai as pagal ja ziuriu daugmaz Diafragma is karto zinau kokia noriu, o tada nusistacius ISO jau reguliuoju islaikyma, jei matau kad per ilgas, keliu ISO. Skaitau ir paciai atrodo kad ilgai tai daros, bet realiai ziauriai greitai.
QUOTE(fotolama @ 2011 06 23, 15:29)
tokioms situacijoms yra "exposure lock" mygtukas, paprastai jis žymimas AE-L.
Meniu radau toki dalyka, bet pasirinkus bet kuri kita varianta AF neveikia Mano Canon 450.
QUOTE(Rico @ 2011 06 23, 16:16)
Gal tada nusoka fokusas
ar neteks pirmo ND perdarineti? ar rankiniu fokusavimu pabandyti
ar neteks pirmo ND perdarineti? ar rankiniu fokusavimu pabandyti
Na reikes dar bandyti, gal ir nusoka tas fokusas, arba siandien juodai ne mano diena, nes ne vien tik foto nesigauna normaliai padaryti
Siaip visad naudoju M rezima, tai 1 namu darba atlikau rankiniu fokusavimu, ir dar 100 kartu toki ND daryciau nes laaaaaaaabai patiko bet va su 4 ir itariu WB ND bus bedos bedeles, nes kol kas WB isvis nesuprantu kas tas yra, bet po truputi gilinuosi ir tikiuosi suprasiu kada iki galo
isimu ta foto nes pati ikelusi cia pamaciau, kad ji per daug uzjuodinat, murzina kazkokia... zodziu dirbti dirbti ir dirbti man dar
Pirmiausia su tuo 4 ND darbu noriu issiaiskinti, kodel man tas fokusas nusoka? nieko nesuprantu, artejant prie daikto ne pats daiktas isryskeja o fonas gal as kazka nustatymuose primaigiau? Naudoju M rezima, nezuminu, nieko nekeiciu, tiesiog arteju prie daikto, pirma foto gaunasi gerai, o 2,3 ne taip kaip turetu buti
QUOTE(fotolama @ 2011 06 23, 15:46)
Aš, nemokša būdamas, M naudoju ypatingai retai ir niekaip nesuprantu tokio didelio susižavėjimo tuo Manual Mode.
Man net smalsu: kaip jūs nusistatinėjate diafragmą/išlaikymą/jautrumą M režime? Turite išorinį eksponometrą? Ar iš akies sugebate tinkamą eksponavimą parinkti?
Man net smalsu: kaip jūs nusistatinėjate diafragmą/išlaikymą/jautrumą M režime? Turite išorinį eksponometrą? Ar iš akies sugebate tinkamą eksponavimą parinkti?
QUOTE(Akasha @ 2011 06 23, 15:57)
Daugelis daro tuo ilguoju budu... Daug maz is akies primeta nustatymus, po to padaro kadra.... tada pasiziuri kaip gavosi ir jei kas netinka isnaujo nustatyneja...
Tai dar populiariai vadinama prisisaudymu....
Siaip seniau irgi visada M fotkinau, nes exponometras tikrai netinkamai matuodavo sviesa....
Tai dar populiariai vadinama prisisaudymu....
Siaip seniau irgi visada M fotkinau, nes exponometras tikrai netinkamai matuodavo sviesa....
Būtent taip ir darau. Ir į tą eilutę niekada nežiūriu. Padarau bandomą kadrą ir tada jau reguliuoju pagal nuojautą, karts nuo karto pasitikrinant kas gaunasi. Ta eilutė ar eksponometras ar koks velnias ten- man per sudėtinga. Šviesi galva tiek info nesuvaldo. O va nuojautą turiu puikią, tai jaučiu kada ir kiek reik ką nustatyt Tiesiog esu gyvas eksponometras Galiu parsiduot... bet brangiai
QUOTE(Ersė @ 2011 06 23, 18:36)
As del tos Manual mode. Bet ar jus tikrai vien is akis nustatinejat? Juk kai ziuri per skyle ir paspaudi kad sufokusuostu, akutej matos tas skale +0- Tai as pagal ja ziuriu daugmaz Diafragma is karto zinau kokia noriu, o tada nusistacius ISO jau reguliuoju islaikyma, jei matau kad per ilgas, keliu ISO. Skaitau ir paciai atrodo kad ilgai tai daros, bet realiai ziauriai greitai.
sutinku
QUOTE(Orinciukas @ 2011 06 23, 16:52)
nieko nesuprantu, artejant prie daikto ne pats daiktas isryskeja o fonas gal as kazka nustatymuose primaigiau? Naudoju M rezima, nezuminu, nieko nekeiciu, tiesiog arteju prie daikto, pirma foto gaunasi gerai, o 2,3 ne taip kaip turetu buti
O ijungei objektyva i AF? gali ir rankiniu fotografuoti jei patinka pritaikyk ismoktas zinias
Papildyta:
Kritikai
QUOTE(Ersė @ 2011 06 23, 18:36)
O vat čia nematau logikos. Nes diafragmos prioritete išvis nereikia reguliuoti išlaikymo, jį pats fotoaparatas iškart padarys tokį, kad būtų +0EV. Realiai pasidaro dar greičiau, nei jūsų "žiauriai greitai"
Ir sąžiningai nemaniau, kad dauguma čia visiškai nesinaudoja eksponometrais, o nusistato išlaikymą "prisišaudydamos". Su skaitmena išties įmanoma ir taip suktis. Aš mokiausi fotografuoti juostos laikais, ten nelabai "prisišaudysi", tai įpratau su eksponometru "draugauti"...
QUOTE(fotolama @ 2011 06 23, 18:45)
O vat čia nematau logikos. Nes diafragmos prioritete išvis nereikia reguliuoti išlaikymo, jį pats fotoaparatas iškart padarys tokį, kad būtų +0EV. Realiai pasidaro dar greičiau, nei jūsų "žiauriai greitai"
Ir sąžiningai nemaniau, kad dauguma čia visiškai nesinaudoja eksponometrais, o nusistato išlaikymą "prisišaudydamos". Su skaitmena išties įmanoma ir taip suktis. Aš mokiausi fotografuoti juostos laikais, ten nelabai "prisišaudysi", tai įpratau su eksponometru "draugauti"...
Todėl kad ant +0EV nelaikau praktiškai niekada. O čiut i + O ant A rezimo tokiu atveju reiktu ekspokorekcija i pliusa nustatyt, bet man lengviau islaikyma ant M pakeisti.