Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 06 23, 14:38)
aš ne visada naudoju M režimą, būna šeimos kokie susibūrimai, šašlykų kepimai, ir tiesą pasakius tingiu galvot, kaip ką nustatyt, ir jungiu Av, tik jis labai dažnai nugrybauja.. tai va, čia toks palengvinimas , kad ne taip grybautų tam tikromis situacijomis smile.gif

Aš, nemokša būdamas, M naudoju ypatingai retai ir niekaip nesuprantu tokio didelio susižavėjimo tuo Manual Mode.

Man net smalsu: kaip jūs nusistatinėjate diafragmą/išlaikymą/jautrumą M režime? Turite išorinį eksponometrą? Ar iš akies sugebate tinkamą eksponavimą parinkti? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2011 06 23, 15:46)
Aš, nemokša būdamas, M naudoju ypatingai retai ir niekaip nesuprantu tokio didelio susižavėjimo tuo Manual Mode.

Man net smalsu: kaip jūs nusistatinėjate diafragmą/išlaikymą/jautrumą M režime? Turite išorinį eksponometrą? Ar iš akies sugebate tinkamą eksponavimą parinkti? smile.gif

Is akies.
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2011 06 23, 16:46)

va va man su M irgi kol atitaukau kiek uztrunku ,nelabai patinka( tiksliau nelabai zinau ),panaudoju kitas vis pabandymams,man su M sunkiausiai gaunas,as vis skaitau skaitau ka prie ko ir kaip prie ko unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2011 06 23, 16:49)

Ir iškart pataikote? Oho, lenkiu galvą.
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2011 06 23, 15:43)

O i ka fokusuoji? i daikta ar i fona?

i daikta g.gif
Atsakyti
o tai kokį rėžimą dažniausiai naudojat (kurie fotografuoja ne su M rėžimu)? g.gif
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2011 06 23, 16:46)

Daugelis daro tuo ilguoju budu... Daug maz is akies primeta nustatymus, po to padaro kadra.... tada pasiziuri kaip gavosi ir jei kas netinka isnaujo nustatyneja...
Tai dar populiariai vadinama prisisaudymu....

Siaip seniau irgi visada M fotkinau, nes exponometras tikrai netinkamai matuodavo sviesa.... dabar realiai nesuku galvos, nes puikiai matuoja ir turiu daugiau laiko pagalvot apie kompozicija ir kitus dalykus.... Buvo koks menuo kai su manualu ir be exponometro fotkinau... ir nu viskas gerai buvo... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akasha: 23 birželio 2011 - 16:00
QUOTE(fotolama @ 2011 06 23, 15:52)
Ir iškart pataikote? Oho, lenkiu galvą.

Pradzioje nufotografuoju bet ka, kad isitikinti, ar pataikiau, jei ne-paregulioju.Jusu ironija be reikalo, zinau, kad daugelis taip daro.
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2011 06 23, 16:58)
Pradzioje nufotografuoju bet ka, kad isitikinti, ar pataikiau, jei ne-paregulioju.Jusu ironija be reikalo, zinau, kad daugelis taip daro.

nu aš irgi taip darau ir nematau nieko blogo nei taip nei taip fotkinant g.gif nu priprasiu gal ir kitaip,bet dabar tai taip ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Kikirike @ 2011 06 23, 08:47)

nu gerai,kad nors aparatas kažką džiugina  lotuliukas.gif

Ir spalvos tongue.gif bet va truksta cinkelio 4u.gif

QUOTE(Orinciukas @ 2011 06 23, 14:10)
Merginos, prasau jusu pagalbos... niekaip man enpavyksta padaryti 4 ND. Kazkodel man ne pats daiktas ryskus lieka o fonas susilieja, o atvirksciai  g.gif  kame reples? nesuprantu niekaip ka ne taip darau  doh.gif  Padekite prasau issiaiskinti  4u.gif  Aciu smile.gif

Gal tada nusoka fokusas ax.gif
ar neteks pirmo ND perdarineti? tongue.gif ar rankiniu fokusavimu pabandyti ax.gif

As dazniausiai ant Av fotografuoju ax.gif nebent matau, kad perkadruojant islaikymas kinta. kokia debesuota diena su M sunku, kai kas minute ar kelias situacija kinta blush2.gif nors taip labiau sviesa jauciama ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Rico @ 2011 06 23, 17:16)
Ir spalvos  tongue.gif bet va truksta cinkelio  4u.gif

sutinku 4u.gif

na reiks ir man pradėti ant Av fotkinti lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Rico @ 2011 06 23, 17:16)
Ir spalvos  tongue.gif bet va truksta cinkelio  4u.gif
Gal tada nusoka fokusas  ax.gif
ar neteks pirmo ND perdarineti? tongue.gif ar rankiniu fokusavimu pabandyti  ax.gif
As dazniausiai ant Av fotografuoju  ax.gif nebent matau, kad perkadruojant islaikymas kinta.

tokioms situacijoms yra "exposure lock" mygtukas, paprastai jis žymimas AE-L.
Atsakyti