Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Akasha @ 2011 06 23, 14:45)
Kaip tik savaitgali su Kikirike fotkinom krikstynas ir apie tai kalbejom...

kaip sekesi?smile.gif labai stresavai?smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 06 23, 12:59)
Pasibandžiau smile.gif ant Manual tai jokio skirtumo neduoda, o ant Av režimo tai skirumas kaip reikiant matosi smile.gif

Jei aš neklystu tai ant M gali pamiršti ekspozicoj keitimus, ji automatiškai fotoaparate matuojama pagal pasirinktus parametrus, ir reikai kitus parametrus reguliuot kad ji atsistotu į reikiamą vietą, bet jei grybauju pakomentuos progai smile.gif)
Na ateinu ir aš su keliomis foto iš vakar, turit noro pakomentuokit, tyngit tai ka su jumis darysiu nepriversiu juk tongue.gif
user posted image
visa kita kaip visad čia
Atsakyti
QUOTE(airv @ 2011 06 23, 14:34)
Kikirike, vestuvių tema aktuali? smile.gif Smagu, kad nepraslydo pro akis wink.gif

aga,aktuali ax.gif man viskas aktualu ir visos sritis patinka 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vienintelė @ 2011 06 23, 14:00)
Jei aš neklystu tai ant M gali pamiršti ekspozicoj keitimus, ji automatiškai fotoaparate matuojama pagal pasirinktus parametrus, ir reikai kitus parametrus reguliuot kad ji atsistotu į reikiamą vietą, bet jei grybauju pakomentuos progai smile.gif)
Na ateinu ir aš su keliomis foto iš vakar, turit noro pakomentuokit, tyngit tai ka su jumis darysiu nepriversiu juk tongue.gif

visa kita kaip visad čia

taip taip, logiška, kad ant M neveikia smile.gif nes juk reguliuojant išlaikymą, diafragmą ir iso pats nustatai ekspoziciją smile.gif

nuotrakytė labai faina, emocojos, spalvos, viskas liuks, tik man ta mergytė per daug į kadrą "įlindus", užgožia už nugaros esančius..
Atsakyti
QUOTE(vienintelė @ 2011 06 23, 15:00)

user posted image
visa kita kaip visad čia

man puiki nuotrauka labai wub.gif

as medzioju visas bites aplink,paukscius,kaimynai jauciu galvoja tai kvan biski lotuliukas.gif lotuliukas.gif rezultate,tai bite nublankus,tai paukstis per toli doh.gif
Atsakyti
vienintele flickryje tą foto didesnę apžiūrėjau, tai ne visi žmonės į fokusą papuolė unsure.gif fotografuojant grupę žmonių, tai patarčiau bent F4 kokius naudot, kad visi esantys papultų į ryškumo zoną..
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 06 23, 14:03)

nuotrakytė labai faina, emocojos, spalvos, viskas liuks, tik man ta mergytė per daug į kadrą "įlindus", užgožia už nugaros esančius..

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 06 23, 14:11)
vienintele flickryje tą foto didesnę apžiūrėjau, tai ne visi žmonės į fokusą papuolė  unsure.gif  fotografuojant grupę žmonių, tai patarčiau bent F4 kokius naudot, kad visi esantys papultų į ryškumo zoną..

aha mergyte ne fokuse, žinau kad ale nekokybe jau čia, bet man miela tokia, ir ačiū vis pamirštu kad reiktu labiau priverti diafragma, nes tikrai dažniau ne fokuse pasitaiko, o dar kai juda visi objektai doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vienintelė: 23 birželio 2011 - 14:19
truksta ryskumo g.gif , iki max pritraukiau g.gif man toks stebuklas skrendanti pauksti nufotografuot blush2.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo virdzzinija: 23 birželio 2011 - 15:23
Merginos, prasau jusu pagalbos... niekaip man enpavyksta padaryti 4 ND. Kazkodel man ne pats daiktas ryskus lieka o fonas susilieja, o atvirksciai g.gif kame reples? nesuprantu niekaip ka ne taip darau doh.gif Padekite prasau issiaiskinti 4u.gif Aciu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 06 23, 15:03)
taip taip, logiška, kad ant M neveikia smile.gif nes juk reguliuojant išlaikymą, diafragmą ir iso pats nustatai ekspoziciją smile.gif

Ne, visai nelogiška. Eksponometro režimai veikia visuose režimuose, tame tarpe ir M. Veikė ir ant M, tik jūs to nepastebėjote/nesupratote.

Papildyta:
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 06 23, 14:54)
nu pas mane Pentax biggrin.gif viskas tuo pasakyta.. grybauja ir kaip reikiant grybauja.. aišku, idealiomis apšvietimo sąlygomis tvarkosi puikiai- vakare, ryte, apsiniaukusią dieną.. bet jei saulė šviečia, tai kažkokia tragedija.. beje, visada naudojau ne taškinį, o viso kadro (mat nežinojau kas tas yra, tai gamykliškai  ir buvau palikus), dabar nusistačiau į taškinį, pasibandysiu savaitgalį, tada bus aišku, grybauja labai ar  nelabai smile.gif

Su taškiniu matavimu reikia mokėti elgti, t.y. reikia žinoti nuo ko matuoti. Nes nuo bile ko matuojant bile kas ir gausis.
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2011 06 23, 14:57)
kaip sekesi?smile.gif labai stresavai?smile.gif

Na sekesi normaliai smile.gif Nebuvo, kad labai jaudinciausi, tik pati pradzia tamsioje patalpoje buvo, tai tuo momentu streso apturejom.... Ir dar blykste isijungus fotikas nusmigo.... bet po kokiu 10min atsigavo lotuliukas.gif tai tiek to streso...

QUOTE(vienintelė @ 2011 06 23, 15:00)

Neteisingai mastot del exposicijos matavimo ant M... visgi jei nusistatai centrini taskini matavima, tai tau ir rodys exponometras kokia expo toje zonoje, o ne visame kadre...

Del nuotraukos tai pirmas dalykas pirmoji mergaite nefokuse... Siuo atveju jau butu buve geriau ji fokuse, o uz jos esantys zmones ne.... Sutinku, kad emocijos liuks, spalvos grazios, bet ta fokuso zona kazkur man labai kliuva....

QUOTE(Orinciukas @ 2011 06 23, 16:10)
Merginos, prasau jusu pagalbos... niekaip man enpavyksta padaryti 4 ND. Kazkodel man ne pats daiktas ryskus lieka o fonas susilieja, o atvirksciai  g.gif  kame reples? nesuprantu niekaip ka ne taip darau  doh.gif  Padekite prasau issiaiskinti  4u.gif  Aciu smile.gif

O i ka fokusuoji? i daikta ar i fona?
Atsakyti