Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(brumbrumai @ 2011 06 23, 11:48)
ant greito ka radau, kad zodzius pataupyciau biggrin.gif
http://www_avi_lt/ma...zmat.htm?id=233

Didelis dekui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 06 23, 12:53)
ačiū laaaaaaaaaabai  4u.gif  viskas dabar aišku smile.gif tai pasirodo čia ne fokusavimas,o tik ekspozicijos matavimas, labai ačiū, tikrai pravers šita funkcija smile.gif taip naudosiu ant visų taškų, bet esant reikalui bus možna ir taškinį įsijungt smile.gif

Toks jausmas, kad jūs apie skirtingus dalykus kalbat unsure.gif

Pagal tavo nupasakojimą gryn kalba apie fokuso taškus (AF taškas) - kur daug taškų yra išrenkama AF zona, kur vienas taškas, automatiškai fokusuojama viduryje, kur auto (11) - išrenka optimaliausią tašką iš 11 taškų, kur auto (5) - iš 5 taškų.

O paskaičiau ką Kelbis rašo, man atrodo, kad čia kažkas ni to. Arba aš visai bum bum. Už 5 min. Nuskanuoju tą straipsnį ir pentax instrukcijos dalį, nes aš nesusigaudau dabar išvis.

Ekspozicija aš suprantu kaip EV.

Žodžiu, kas pasakys tvirtaip, taip ar anaip - tam virtualaus alaus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2011 06 23, 14:20)
Toks jausmas, kad jūs apie skirtingus dalykus kalbat  unsure.gif 

Pagal tavo nupasakojimą gryn kalba apie fokuso taškus  (AF taškas) - kur daug taškų yra išrenkama AF zona, kur vienas taškas, automatiškai fokusuojama viduryje, kur auto (11) - išrenka optimaliausią tašką iš 11 taškų, kur auto (5) - iš 5 taškų.

O paskaičiau ką Kelbis rašo, man atrodo, kad čia kažkas ni to. Arba aš visai bum bum. Už 5 min. Nuskanuoju tą straipsnį ir pentax instrukcijos dalį, nes aš nesusigaudau dabar išvis.

viska gerai cia sneka smile.gif

apie situs:

user posted image
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2011 06 23, 13:20)
Toks jausmas, kad jūs apie skirtingus dalykus kalbat  unsure.gif 

Pagal tavo nupasakojimą gryn kalba apie fokuso taškus  (AF taškas) - kur daug taškų yra išrenkama AF zona, kur vienas taškas, automatiškai fokusuojama viduryje, kur auto (11) - išrenka optimaliausią tašką iš 11 taškų, kur auto (5) - iš 5 taškų.

nea, su fokusavimo tais taškai kur 11 jų yra, tai man viskas aišku, man buvo neašku tas kitas dalykas, kur galvojau, kad irgi su fokusavimu susijęs, o pasirodo čia ekspozicijos matavimas smile.gif

o kur tu akai apie tą EV, tai irgi čia ekspozicijos matavimas, bet tas +/- EV reguliuoja viso kadro ekspoziciją, o būtent tas vat kur dabar išsiaiškinom, tai tu gali nusistatyt kaip skaičiuos tą kadro ekspoziciją- ar nuo vieno taško, ar nuo taško ir aplink jį , ar visą kadrą.. nu kažkaip taip supratau smile.gif
Atsakyti
Man atrodo, kad tie terminai susivienodino arba yra panašūs, nes iš instrukcijos suprantu, kad ekspozicija yra kažkoks objektas, o kitoj vietoj jau su apšvietimu susiję...

Čia, parsisiųskit kam įdomu bus čia

Papildyta:
QUOTE(brumbrumai @ 2011 06 23, 13:24)
viska gerai cia sneka smile.gif

apie situs:

aaa biggrin.gif be reikalo supanikavau biggrin.gif Keitaliojau aš juos kažkada, bet nelabai suvokiau ką darau, net buvau apie juos pamiršus biggrin.gif
Atsakyti
aš taip įsivaizduoju, jei fotkini su Av, tai fotkinant portretą geriau taškinį rinktis, arba taškinį su skliausteliais, nes svarbiausia juk kad veidas idealiausiai išeksponuotas būtų, o pvz fotkinant kokį peizažą, tai geriausia pasirinkti, kad pagal visą kadrą expo skaičiuotų.. nu reikės paeksperimentuot smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 06 23, 13:33)
aš taip įsivaizduoju, jei fotkini su Av, tai fotkinant portretą geriau taškinį rinktis, arba taškinį su skliausteliais, nes svarbiausia juk kad veidas idealiausiai išeksponuotas būtų, o pvz fotkinant kokį peizažą, tai geriausia pasirinkti, kad pagal visą kadrą expo skaičiuotų.. nu reikės paeksperimentuot smile.gif

Ši tema iš tų, kur verta išsisaugot biggrin.gif
Atsakyti
Kikirike, vestuvių tema aktuali? smile.gif Smagu, kad nepraslydo pro akis wink.gif
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2011 06 23, 13:33)
Ši tema iš tų, kur verta išsisaugot biggrin.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif

čia Laukinė vakar man rodos pradėjo klausinėt apie nustatymus fotiko, nes ji tik su M fotkina, nežinojo ką kiti nustatymai daro smile.gif tai aš ta proga sumasčiau irgi fotiką pamaigyt, ir pažiūrėt ko nesuprantu smile.gif labai į naudą žinot viską nuo a iki z apie savo fotiką smile.gif

aš ne visada naudoju M režimą, būna šeimos kokie susibūrimai, šašlykų kepimai, ir tiesą pasakius tingiu galvot, kaip ką nustatyt, ir jungiu Av, tik jis labai dažnai nugrybauja.. tai va, čia toks palengvinimas , kad ne taip grybautų tam tikromis situacijomis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 06 23, 14:38)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

čia Laukinė vakar man rodos pradėjo klausinėt apie nustatymus fotiko, nes ji tik su M fotkina, nežinojo ką kiti nustatymai daro smile.gif tai aš ta proga sumasčiau irgi fotiką pamaigyt, ir pažiūrėt ko nesuprantu smile.gif labai į naudą žinot viską nuo a iki z apie savo fotiką smile.gif

aš ne visada naudoju M režimą, būna šeimos kokie susibūrimai, šašlykų kepimai, ir tiesą pasakius tingiu galvot, kaip ką nustatyt, ir jungiu Av, tik jis labai dažnai nugrybauja.. tai va, čia toks palengvinimas , kad ne taip grybautų tam tikromis situacijomis smile.gif

Siaip tas grybavimas ant Av toks subtilus dalykas... labai priklauso ir nuo fotiko... bent jau kiek esu bandziusi tai aukstesnes klases fotoaparatai visai negrybauja...

Kaip tik savaitgali su Kikirike fotkinom krikstynas ir apie tai kalbejom...
Tarkim dabar turiu Canon 5 ir jis tikrai puikiai matuoja, kai pasirinktas centrinis matavimas su tasku... Kristina irgi pabande su savo 60d ant Av siek tiek tai taip pat liko nustebus kad gerai matuoja... O kiek bandziau 450d, 90d, 1000d ir d5000, tai nelabai kaip su expozicija tvarkosi...
Atsakyti
Imetu zoomo ND
Cia objektyvu zoominau-
user posted image
user posted image
user posted image
Cia kojom-
user posted image
user posted image
user posted image
Ar gerai?
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2011 06 23, 13:45)
Siaip tas grybavimas ant Av toks subtilus dalykas... labai priklauso ir nuo fotiko... bent jau kiek esu bandziusi tai aukstesnes klases fotoaparatai visai negrybauja...

Kaip tik savaitgali su Kikirike fotkinom krikstynas ir apie tai kalbejom...
Tarkim dabar turiu Canon 5 ir jis tikrai puikiai matuoja, kai pasirinktas centrinis matavimas su tasku... Kristina irgi pabande su savo 60d ant Av siek tiek tai taip pat liko nustebus kad gerai matuoja... O kiek bandziau 450d, 90d, 1000d ir d5000, tai nelabai kaip su expozicija tvarkosi...

nu pas mane Pentax biggrin.gif viskas tuo pasakyta.. grybauja ir kaip reikiant grybauja.. aišku, idealiomis apšvietimo sąlygomis tvarkosi puikiai- vakare, ryte, apsiniaukusią dieną.. bet jei saulė šviečia, tai kažkokia tragedija.. beje, visada naudojau ne taškinį, o viso kadro (mat nežinojau kas tas yra, tai gamykliškai ir buvau palikus), dabar nusistačiau į taškinį, pasibandysiu savaitgalį, tada bus aišku, grybauja labai ar nelabai smile.gif
Papildyta:
QUOTE(fox. @ 2011 06 23, 13:48)
Imetu zoomo ND

Ar gerai?

gerai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Svajonė mūsų: 23 birželio 2011 - 13:55