Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Laukine25 @ 2011 06 21, 14:03)
O kaip ačiū. Nes mane irgi užkniso, nebesimato kas rašoma per tuos banerius.
Papildyta:
Gintarija, mačiau klausei apie RAW ir spalvų iškraipymą, papasakok, kaip saugai nuotraukas, jaučiu, galiu Tau padėt.

RAW konvertuoju digital photo professional programa, tai tiesiog file-> convert and save -> tada pasirenku exif,jpeg (jpg, jpeg) -> pasirenku nuotraukos kokybe 10 ir save g.gif
Bandziau ir su PS, bet pas mane nera arba as esu akla ir nematau, kad ta RAW faila atsidaryti per PS ir isaugoti, tai velgi bandziau daryti per ta digital photo professional, per ten galima transformuoti RAW faila i PS, bet ir paciam PS kai atsiranda failas dingsta tas visas nuotraukos astrumas g.gif
Nezinau ar suprantamai parasiau blush2.gif
Atsakyti
Nelabai supratau, ar užskaitytas mano trečiasis namų darbas, kur vos vos pasikeitė diafragma, bet fonas (pagal mane) sėkmingai keitė ryškumą, todėl drįstu kelti ketvirtąjį namų darbą ax.gif
user posted image
user posted image
user posted image

jūsų keliamas foto dar nedrįstu komentuoti... komentarai "gražu", "labai gražu", "nerealu", nežinau, ar ką duoda smile.gif
Bet turiu klausimuką apie tą plačiabrylę foto - o ką, jei fokusas butų ant veido? nieko neteigiu, man tiesiog įdomu, kaip tai atrodytų ax.gif . Neturiu vaizduotės, kad pasakyčiau, kas geriau, kol nepamatau .
Atsakyti
QUOTE(Gintarija86 @ 2011 06 21, 15:37)
RAW konvertuoju digital photo professional programa, tai tiesiog file-> convert and save -> tada pasirenku exif,jpeg (jpg, jpeg) -> pasirenku nuotraukos kokybe 10 ir save  g.gif
Bandziau ir su PS, bet pas mane nera arba as esu akla ir nematau, kad ta RAW faila atsidaryti per PS ir isaugoti, tai velgi bandziau daryti per ta digital photo professional, per ten galima transformuoti RAW faila i PS, bet ir paciam PS kai atsiranda failas dingsta tas visas nuotraukos astrumas  g.gif 
Nezinau ar suprantamai parasiau  blush2.gif

Manau jo, bet Tu rawuose tvarkai kažką ar tu fotkini RAW, tada pakeiti su ta programa į JPG ir tada jau tvarkai?
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 06 21, 15:40)
Manau jo, bet Tu rawuose tvarkai kažką ar tu fotkini RAW, tada pakeiti su ta programa į JPG ir tada jau tvarkai?

RAW biski patvarkau jei reikia, o tada i JPG konvertuoju. Ir jeigu ziuriu per ta digital programele viskas ciki, nu bet jinai neskirta nuotraukom ziuret, reik kiekviena taskirai ijungt isjungt g.gif o vat per kitus viewer`ius jokios kokybes nebesimato. Isprotesiu tuoj laugh.gif
Atsakyti
QUOTE(Gintarija86 @ 2011 06 21, 15:48)
RAW biski patvarkau jei reikia, o tada i JPG konvertuoju. Ir jeigu ziuriu per ta digital programele viskas ciki, nu bet jinai neskirta nuotraukom ziuret, reik kiekviena taskirai ijungt isjungt  g.gif  o vat per kitus viewer`ius jokios kokybes nebesimato. Isprotesiu tuoj  laugh.gif

Aš, manau, žinau kame bėda. Tuoj. Parašyk man skaipu.
Atsakyti
QUOTE(sanskritas68 @ 2011 06 21, 16:39)
Nelabai supratau, ar užskaitytas mano trečiasis namų darbas, kur vos vos pasikeitė diafragma, bet fonas (pagal mane) sėkmingai keitė ryškumą, todėl drįstu kelti ketvirtąjį namų darbą  ax.gif

jūsų keliamas foto dar nedrįstu komentuoti... komentarai "gražu", "labai gražu", "nerealu", nežinau, ar ką duoda smile.gif

Viskas gerai mirksiukas.gif

O dėl komentarų žinok bet koks komentaras linksmina dūšią lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Dalyja @ 2011 06 21, 16:00)
Viskas gerai  mirksiukas.gif

O dėl komentarų žinok bet koks komentaras linksmina dūšią  lotuliukas.gif

ačiū 4u.gif

aha, žinau puikiausiai, kad šiaip tai gyvenime labai trūksta pagyrų - jos vis gi pakelia ūpą ax.gif

Gerai, aš pasistengsiu pasakyti savo nuomonę ax.gif

noriu įkelti vieną fotkę nd apie lašiukus. Ar toks tinka, ar būtinai turi būti lašiukas veiksme?
user posted image
Atsakyti
Veiksme. Tokius lašiukus lengviau nufotografuoti smile.gif
Aišku, tas ND nėra būtinas, bet vertas dėl patyrimo smile.gif

Ačiū, mergaitės, kad prikalbinot, JB daug geriau žiūrisi smile.gif

gotte, net nežinau, čia kaip pažiūrėsi. Norėtųsi per Tavo ekraną žvilgtelt, bet jei nėra galimybės, pasitikėsiu savo akim biggrin.gif Normaliai. Tiesa, normalus JB atrodo "švariau".
Vis mano strazdanės kažkokios smulkiastrazdanės. Turiu daugiau netvarkytų, žėsiu kas bus po sesijos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 21 birželio 2011 - 16:11
QUOTE(rG @ 2011 06 21, 16:07)
Veiksme. Tokius lašiukus lengviau nufotografuoti smile.gif
Aišku, tas ND nėra būtinas, bet vertas dėl patyrimo smile.gif

tai jau įsitikinau, kad visi nd yra tikrai verti to įdėto triūso. Pradžioj galvojau - viens du ir padarysiu doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fotografe: 21 birželio 2011 - 16:13
QUOTE(sanskritas68 @ 2011 06 21, 17:06)

noriu įkelti vieną fotkę nd apie lašiukus. Ar toks tinka, ar būtinai turi būti lašiukas veiksme?

man patiko 4u.gif
Atsakyti

Labai grazus lasiukai smile.gif
Atsakyti

lasiuku nd nera privalomas, siaip jei nori. o foto nieko visai, karoliukai karoliukai smile.gif
Atsakyti