Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(paprasta @ 2011 06 23, 10:12)
kadras gražus, tik mane erzina, kad vyresniojo grožybės beveik auksiniam taške...nedėčau į viešą erdvę... maža kas ax.gif

Čia ne tas pats, kai mamka paima belekaip belekokią su visais grožiais doh.gif vertinti reiktų čia kitaip, vis tik tai natūralu, žemiška. BET. Čia aš negaliu būti objektyvi, atmetu psichologiškai tokias nuotraukas kur matosi.
Papildyta:
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 06 23, 10:38)
aha, melynuoja, bet labai netoli baltos .. aij nzn, aš tai užskaityčiau, nes pati asmeniškai pedantiškai tiksliai nenustatinėju wb.. ką kitos manot?

Aš tai neužskaityčiau schmoll.gif Nors ir pati grybą pjaunu. Bet tiesa, čia yra pradinukės reikalas 4u.gif Svarbiausia, kad pati supranta negerai ar gerai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 23 birželio 2011 - 10:51
QUOTE(rG @ 2011 06 23, 10:49)

Aš tai neužskaityčiau  schmoll.gif  Nors ir pati grybą pjaunu. Bet tiesa, čia yra pradinukės reikalas  4u.gif Svarbiausia, kad pati supranta negerai ar gerai smile.gif

tai tada aiškink kaip daryt biggrin.gif aš atsifutbolinu lotuliukas.gif

pas mane tai wb custom'e spalvine temperatūra reguliuojasi, tai šiuo atvėju šiltesnes spalvas reiktų pastatyt, ir būtų balta..
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 06 23, 10:54)
tai tada aiškink kaip daryt biggrin.gif aš atsifutbolinu  lotuliukas.gif

pas mane tai wb custom'e spalvine temperatūra reguliuojasi, tai šiuo atvėju šiltesnes spalvas reiktų pastatyt, ir būtų balta..

Ką čia aiškint, ji pati supranta, kad nelabai balta. Gal tą mėlynumą reiktų nors truputį pamažint, na, dar galima bandyti, vieną dienelę, dvi. Jei nepavyks ir nėra labai svarbu, reikia nusispjauti biggrin.gif Ne visiems jo reikia, bet va dėl patyrimo panaršyt gi gerai smile.gif

O šiaip gali būti, mažos nuotraukos, o dar mano blizgus ekranas, gal man tas mėlynumas ir vaidenasi
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 23 birželio 2011 - 10:59
QUOTE(rG @ 2011 06 23, 10:58)
Ką čia aiškint, ji pati supranta, kad nelabai balta. Gal tą mėlynumą reiktų nors truputį pamažint, na, dar galima bandyti, vieną dienelę, dvi. Jei nepavyks ir nėra labai svarbu, reikia nusispjauti biggrin.gif Ne visiems jo reikia, bet va dėl patyrimo panaršyt gi gerai smile.gif

O šiaip gali būti, mažos nuotraukos, o dar mano blizgus ekranas, gal man tas mėlynumas ir vaidenasi

mėlyna mėlyna, aš su pipete PS'e tikrinau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(paprasta @ 2011 06 23, 10:12)
kadras gražus, tik mane erzina, kad vyresniojo grožybės beveik auksiniam taške...nedėčau į viešą erdvę... maža kas ax.gif

Žinai, prieš dėdama galvojau.. Tačiau kaip rG pasakė, visa tai ir yra esmė, maži bambliai, vaikiški, naivūs, nuogi, sėdi prie didelio aparato vairo, kuris burzgia, važiuoja, gali sužalot.. Galvojau dėl to nuogumo, bet šiame kadre man jis visiškai nekelia nei nepatogumo nei manau, jog kažkas kažkokiems tikslams galėtų tą foto naudoti vien dėl "tos vietos" prasto įžiurimumo smile.gif

Bet dėkui už nuomonę. Aš pati esu prieš nuogumą atviroje erdvėje, todėl tikrai apie tai pagalvojau.

QUOTE(vienintelė @ 2011 06 23, 10:13)
Man toks tonavimas kotais ne prie širdies, jis primena man senas foto, bet jose būna grūdo jos buna apsitrynusios, tai man turbut ir trūksta to senumo jose, gal dėčiau tada tekstūros kad tai išgaut, bet čia tik mano pamastymai, pati supranti kad daugelis dalykų grynai skonio reikalas smile.gif

Grūdo ten dėta, bet dėkui už nuomonę.. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2011 06 23, 09:49)
Aš tai neužskaityčiau  schmoll.gif  Nors ir pati grybą pjaunu. Bet tiesa, čia yra pradinukės reikalas  4u.gif Svarbiausia, kad pati supranta negerai ar gerai smile.gif

As suprasti,tai suprantu,bet gaila,kad nuo to WB geras nepasidaro doh.gif Reikes bandyti skirtingas baltas spalvas nufotografuoti.

QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 06 23, 09:54)

Gal truputeli placiau galima blush2.gif

QUOTE(rG @ 2011 06 23, 09:58)

Nesivaidena,pati matau. doh.gif
Netersiu eterio,kai jau isivaizduosiu,kad gerai,tada idesiu pasirodyti ar neklystu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(fox. @ 2011 06 23, 11:16)
As suprasti,tai suprantu,bet gaila,kad nuo to WB geras nepasidaro doh.gif Reikes bandyti skirtingas baltas spalvas nufotografuoti.
Gal truputeli placiau galima blush2.gif
Nesivaidena,pati matau. doh.gif

per meniu užeinu ant manual white balance, ir su rodyklėm spalvinę temperatūrą pakeičiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 06 23, 11:19)
per meniu užeinu ant manual white balance, ir su rodyklėm spalvinę temperatūrą pakeičiu  smile.gif
Na, ir pas mane taip pat, o kaip kitaip galima jį reguliuoti? blink.gif Jeez...
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 06 23, 10:19)
per meniu užeinu ant manual white balance, ir su rodyklėm spalvinę temperatūrą pakeičiu  smile.gif

Dekui 4u.gif kazkaip niekada giliau i tuos nustatymus nelindau ax.gif Bandysiu ten pasireguliuoti.
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2011 06 23, 11:25)
Na, ir pas mane taip pat, o kaip kitaip galima jį reguliuoti?  blink.gif  Jeez...

nu per ten pat, galima skaičiukus keitaliot ten- kelvinus,keist skaičius ir žiūrėt kas keičiasi, arba grynai pačias spalvas reguliuot..

bet pati to niekad nedarau, kai nd dariau tik išsiaiškinau, taip visad ant auto varau biggrin.gif jei nugrybina, po to raw'u fotkinant labai paprasta atstatyt, žymiai lengviau nei fotiką maigyt su tuo nelemtu custom'u.. bet jei ant jpg nugrybina wb, tai gali liūdni reikalai būt.. jei nežymiai nugrybauta, tai galima atstatyt, bet jei stipriai, tai be šansų atstatyt po to ....
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 06 23, 11:34)

O dar kažkas minėjo, kad aš turiu pakankamai kortelių biggrin.gif jei normali fotosesija ir RAW'u, tai nėr kas veikt biggrin.gif
Gerai, keliauju merginos, pusę metų nesitvarkiau, o ir remontuojamės, einu darbuotis smile.gif)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 23 birželio 2011 - 11:36
vat aš pradžiamokslišką klausimą užduosiu biggrin.gif kokį fokusavimą naudojat? galima tryjais būdais pasirinkt- 1 taškiukas, po to 1 taškiukas tarp skliaustelių, ir po to visas kvadratas užymėtas g.gif nelabai daeina kuom ten skiriasi.. bandžiausi ant visų tryjų fotkint, nepajaučiau skirtumo.. kame ten šaknys? jei supratot iš vis apie ką klausiu biggrin.gif
Papildyta:
intere nerandu, bet prisiminiau, kad kažkokią pradmenų knygą turiu, kurią varčiau prieš nzn kiek metų biggrin.gif einu pažiūrėsiu, gal ten rasiu atsakymą smile.gif
Atsakyti