Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(rG @ 2011 06 22, 23:16)
Aš tą ekspozicijos mygtuką naudojau vieną kartą - kai rūką fotografavau dariau pliusą. Bet kol kas nebuvo laiko detaliau išnagrinėti, diskusija puiki.

Aš baigiau sesiją, toks jausmas, kad išprotėjau mastau.gif biggrin.gif Nebžinau ką daryt. Pirmiausia ėmiau nuotraukas tvarkyt biggrin.gif Ryt poryt remontai, kaimai, išvykos, jahū biggrin.gif

sveikinu su pabaigtuvėm 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ka @ 2011 06 22, 22:18)
Laba vėlų vakarą.  4u.gif
Čia viena tokia nusprendė lysti lauk iš požemių.  blush2.gif  Metus laiko aktyviai skaitau šią temą. Ir pagaliau atėjo diena kai nebegaliu tik tyliai skaityti. Su ekipuote man toli gražu iki jūsų. Bet kantriai, tyliai svajodama keliauju iki tos dienos, kuomet turėsi tai ko noriu. O dabar fotografuoju su muiline Canon PowerShot A590.
Taigi, pristatau namų darbus. Dedu iš karto visus, kaip neseniai Yvette rekomendavo. Tik viename post'e neleidžia visų nuotraukų sudėti. Skeliu per puse.

Custom
user posted image

papasakok ką supratai atlikus 2, 3, 4 namų darbus ?

o 5 nd reikia perdaryt.. custom režime abiejais atvėjais puodeis turi būti baltas..
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 06 22, 23:27)
papasakok ką supratai atlikus 2, 3, 4 namų darbus ?

o 5 nd reikia perdaryt.. custom režime abiejais atvėjais puodeis turi būti baltas..

Antrasis namų darbas parodo, jog keičiant diafragmą, t.y., keliaujant nuo didžiausios prie mažiausios vaizdas už fokusuojamo objekto vis labiau tampa išplaukusiu.
Trečiasis ir ketvirtasis namų darbai parodo, jog kuo labiau artėjam prie objekto tiek zūmindami, tiek kojom gauname vis mažesnę ryškumo zoną.
O penktojo namų darbo abu variantus reikia perdaryti? Dirbtiniame tai tikrai nesigavo. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2011 06 22, 16:36)

Pikta feja - pati paciausia, nereali wub.gif

QUOTE(Alabama @ 2011 06 22, 16:48)

Man labai patiko trecia nuotraukyte, kur vien kojytes 4u.gif O pirma ir antra dar pakirpciau...

QUOTE(pandre @ 2011 06 22, 18:04)

Ziuriu ir pavydas ima smile.gif As ir noriu leliuko, atrodo fotkinciau ir fotkinciau smile.gif Toks grazutis, atrodo toks ramus smile.gif Kaip sudelioji - taip ir guli smile.gif Man dabar tokia liga j/b, tai visos j/b foto labai patiko, o ypac pirma ir antra wub.gif
Atsakyti
katik atsikeliau nuo kriaukeles.... kai pagauti tuos lasus????????????
HELP ME!!!!
Atsakyti
Ai apsigalvojau, ryt paklausiu biggrin.gif

QUOTE(Alabama @ 2011 06 22, 15:48)

Šita labai faina smile.gif Kitos - nuotraukos kaip nuotraukos smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 22 birželio 2011 - 23:12
Labas vakaras 4u.gif
Kazkaip jau koks menesiukas jauciu dideli nora prie jusu prisijungti blush2.gif Kaip tik naujokiu visas burys atsirado,tai ir pasinaudosiu proga ir as cia prisijungti ax.gif
Kazkada cia mokinausi,bet deja,deja taip ir nesugebu graziai fotografuoti doh.gif Gal si karta pasiseks geriau... blush2.gif
Mano 1ND
user posted image
user posted image
user posted image
2ND
user posted image
user posted image
user posted image
Laukiu sprendimo ax.gif
Ups....kazkaip idomiai cia man tas nuotrauku dydis pasikeite doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fox.: 22 birželio 2011 - 23:30
Gal labai nesupyksit jeigu parodysiu WB prie dirbtinio apsvietimo?
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(vikaPika @ 2011 06 22, 22:03)
HELP ME!!!!

Jei manes atmintis neapgauna,tai fotografavau ant Tv ir su blicu mirksiukas.gif
Jei nekystu pas tave Nikonas,tai tada ant S bandyk ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fox.: 23 birželio 2011 - 00:28
QUOTE(Ka @ 2011 06 22, 22:43)
Antrasis namų darbas parodo, jog keičiant diafragmą, t.y., keliaujant nuo didžiausios prie mažiausios vaizdas už fokusuojamo objekto vis labiau tampa išplaukusiu.
Trečiasis ir ketvirtasis namų darbai parodo, jog kuo labiau artėjam prie objekto tiek zūmindami, tiek kojom gauname vis mažesnę ryškumo zoną.
O penktojo namų darbo abu variantus reikia perdaryti? Dirbtiniame tai tikrai nesigavo.  unsure.gif

nu šaunu, supratai smile.gif o paskutinį tai jo, reikia abu perdaryt, nes vienas geltonuoja, kitas melynuoja.. kad pasilengvintum sau darbą, statyk puodelį kuo mažiau spalvingesnėje aplinkoje.. nes pvz pas mane namie kambarys su oranžinėm sienom, tai pastoviai labai ilgai vargstu, kad nustatyti teisingas spalvas, būna net photoshopas nepadeda biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(fox. @ 2011 06 22, 23:28)
Labas vakaras 4u.gif
Kazkaip jau koks menesiukas jauciu dideli nora prie jusu prisijungti blush2.gif Kaip tik naujokiu visas burys atsirado,tai ir pasinaudosiu proga ir as cia prisijungti ax.gif
Kazkada cia mokinausi,bet deja,deja taip ir nesugebu graziai fotografuoti doh.gif Gal si karta pasiseks geriau... blush2.gif
Mano 1ND

Laukiu sprendimo  ax.gif
Ups....kazkaip idomiai cia man tas nuotrauku dydis pasikeite doh.gif

labas 4u.gif

nd - puikūs!
Papildyta:
QUOTE(fox. @ 2011 06 22, 23:54)
Gal labai nesupyksit jeigu parodysiu WB prie dirbtinio apsvietimo?

Custom mėlynuoja- reikia perdaryti.. turi būti balta..
Papildyta:
QUOTE(fox. @ 2011 06 23, 00:25)
Jei manes atmintis neapgauna,tai fotografavau ant Tv ir su blicu mirksiukas.gif
Jei nekystu pas tave Nikonas,tai tada ant S bandyk ax.gif

jei norit išmokti fotografuoti, reikia naudoti M režimą
Papildyta:
QUOTE(vikaPika @ 2011 06 22, 23:03)
HELP ME!!!!

eksperimentuok su trumpais/ilgais išlaikymais, naudok blykstę
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Svajonė mūsų: 23 birželio 2011 - 08:00
QUOTE(vikaPika @ 2011 06 22, 23:03)
HELP ME!!!!

Su blicu fotografuoti reikia visų pirma. Visų antra, ten, kur lašiukas krenta (pasikabini kiaurą maišiuką iš kurio nuolat laša arba atsuki vos vos kraną, kad tik lašėtų), tada toje vietoje, kur lašiukas trenkiasi į vandenį ar vandens bliūdą, darai fokusą, kad fotoaparatas pagautų būtent TĄ vietą, pakišk kokį pieštuko galą, sufokusuok į jį, tada nejudėdama atitrauki pieštuką ir stengiesi nupaveiksluoti būtent tada, kai lašiukas atsiduria toje vietoje. Iš "n" bandymų tikrai pagausi 4u.gif

fox. ND gerai 4u.gif
Atsakyti
na nuotraukų daug susikaupė,bet supratau ,kad jei noriu kritikos reikia po vieną dėti lotuliukas.gif tai dedu va šiandieninę
user posted image
Atsakyti