Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Kikirike @ 2011 06 22, 18:10)
man antroji ir paskutinė fainos  4u.gif

Aciu, Kike 4u.gif
QUOTE(gotte @ 2011 06 22, 19:16)
pandre, ketvirta foto man pati pačiausia drinks_cheers.gif foto gaunasi šviesios ir kontrasto mažai, nes aplinka šviesi, nėra kam kontrastuoti...aš taip manau.

Aciukas 4u.gif Zinok ir man taip atrodo, nes jau per galva verciausi nebesuprasdama kame saknys, kad niekaip negaliu isgauti nieko padoraus...tik bendra visuma pilka doh.gif unsure.gif

QUOTE(Maggie @ 2011 06 22, 19:28)
nu blin. isivaizduokit, kad neber tos jb. kaaa. plyz.  doh.gif  mirksiukas.gif

Kas cia dabar? blink.gif Mazne ant j/b supykusi esi biggrin.gif
Atsakyti
Labutis.
Keliu 3ND ir laukiu komentarų ax.gif

18mm.
user posted image

35mm.
user posted image

55mm.
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Jūratė*: 22 birželio 2011 - 19:52
QUOTE(*Jūratė* @ 2011 06 22, 19:51)
Labutis.
Keliu 3ND ir laukiu komentarų ax.gif

labas smile.gif papasakok ką supratai padarius šį nd smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 06 22, 20:58)
labas smile.gif papasakok ką supratai padarius šį nd smile.gif

Supratau,kad kuo arčiau pritrauki paveiksluojamą objektą,tuo labiau išplaukia antras planas(kuo didesnis židinio nuotolis,tuo labiau išplaukia vaizdas.Ar taip supratau? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(*Jūratė* @ 2011 06 22, 20:03)
Supratau,kad kuo arčiau pritrauki paveiksluojamą objektą,tuo labiau išplaukia antras planas(kuo didesnis židinio nuotolis,tuo labiau išplaukia vaizdas.Ar taip supratau? blush2.gif

taip thumbup.gif vadinasi - užskaityta thumbup.gif
Atsakyti

QUOTE(Maggie @ 2011 06 22, 18:28)
nu blin. isivaizduokit, kad neber tos jb. kaaa. plyz.  doh.gif  mirksiukas.gif

Mazai erdves apacioje ir virsuje, basutes nukirptos ir virs galvos vietos mazokai.Emocijos nuostabios, spalvos patinka.
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 06 22, 21:10)
taip  thumbup.gif  vadinasi - užskaityta  thumbup.gif

Ačiū labai 4u.gif
žinokit kaip man padeda tie namų darbai...kai tik pradėjau fotografuot,galvoju nu kodėl man neišeina suliet vaizdo g.gif o dabar viskas po truputį aiškėja smile.gif
Kaip džiaugiuosi,kad čia prisijungiau mirksiukas.gif Tik ,kad nelabai dieną turiu laiko prisėst,nes darbe būnu,bet parlėkus bėgu ruošt namų darbų mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(*Jūratė* @ 2011 06 22, 21:23)
Ačiū labai 4u.gif
žinokit kaip man padeda tie namų darbai...kai tik pradėjau fotografuot,galvoju nu kodėl man neišeina suliet vaizdo g.gif  o dabar viskas po truputį aiškėja smile.gif
Kaip džiaugiuosi,kad čia prisijungiau mirksiukas.gif  Tik ,kad nelabai dieną turiu laiko prisėst,nes darbe būnu,bet parlėkus bėgu ruošt namų darbų  mirksiukas.gif

Šaunuolė 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dalyja @ 2011 06 22, 22:05)
Šaunuolė  4u.gif

4u.gif ax.gif
Atsakyti
Aš tą ekspozicijos mygtuką naudojau vieną kartą - kai rūką fotografavau dariau pliusą. Bet kol kas nebuvo laiko detaliau išnagrinėti, diskusija puiki.

Aš baigiau sesiją, toks jausmas, kad išprotėjau mastau.gif biggrin.gif Nebžinau ką daryt. Pirmiausia ėmiau nuotraukas tvarkyt biggrin.gif Ryt poryt remontai, kaimai, išvykos, jahū biggrin.gif
Atsakyti
Laba vėlų vakarą. 4u.gif
Čia viena tokia nusprendė lysti lauk iš požemių. blush2.gif Metus laiko aktyviai skaitau šią temą. Ir pagaliau atėjo diena kai nebegaliu tik tyliai skaityti. Su ekipuote man toli gražu iki jūsų. Bet kantriai, tyliai svajodama keliauju iki tos dienos, kuomet turėsi tai ko noriu. O dabar fotografuoju su muiline Canon PowerShot A590.
Taigi, pristatau namų darbus. Dedu iš karto visus, kaip neseniai Yvette rekomendavo. Tik viename post'e neleidžia visų nuotraukų sudėti. Skeliu per puse.
Pirmas namų darbas
user posted image
user posted image
user posted image

Antras namų darbas (dabar pamačiau, jog padariau atvirkščiai nei reikėjo, liepsit, perdarysiu blush2.gif )
F8.0 ISO 400
user posted image
F5.0 ISO 200
user posted image
F2.6 ISO 80
user posted image

Trečias namų darbas. Artinimas keičiant objektyvo židinio nuotolį. (grįžusi į namus pamačiau, kad foto per tamsios doh.gif )
user posted image
user posted image
user posted image

Papildyta:
Ketvirtas namų darbas. Fiziškai keičiamas atstumas iki ojekto.
user posted image
user posted image
user posted image

Penktas namų darbas
Natūralus apšvietimas
Auto
user posted image
Sun
user posted image
Custom
user posted image

Dirbtinis apšvietimas
Auto
user posted image
Tungsten
user posted image
Custom
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 06 22, 14:59)
Kartoju be žemės:

vėl nėra skirtumo tarp nulio ir -2 unsure.gif

aš galvoju gal fiziškai fotikas fotkinant šviesų dangų prie taip atvertos diafragmos negali parinkti trumpesnio išlaikymo g.gif gaila exif nesimato g.gif

bandyk fotkinti dangų su F5.6- F8 , tada bus tikrai aišku, grybauja pas tave exponometras ar ne..
Atsakyti