QUOTE(dontstop @ 2011 07 18, 15:37)
Mano pagrindinės taisyklės:
kiekvienai kapsulei man reikia 3 "apačių" ir 5 - 7 "viršų". Vasarą aš daugiau nešioju kelnes, tad vasaros kapsulių apačios 2 kelnės + 1 sijonas, kitais sezonais dažniau puošiuosi sijonais, tad priešingai gaunasi 2 sijonai + 1 pora kelnių.
Pirkdama top'us žiūriu, kad kiekvienas tiktų prie visų tos kapsulės "apačių". Ir stengiuosi, kad top'ai būtų kuo įvairesnių modelių, nes kai jų nedaug jie negali atrodyti visi vienodi.
Kiekviena kapsulė yra trijų spalvų (bet gali kažkiek skirtis atspalviai) ir stengiuosi, kad vienoje kapsulėje dominuotų vienos spalvos, kitoje - visai kitos. Tam, kad tos pačios spalvos neatsibostų.
Viršutinių rūbų (paltų, striukių) kaip ir batų turi būti bent po 2 poras kiekvienam sezonui (tarkim, striukė ir paltas to pačio šiltumo, plokščiapadžiai ir ilgaauliai). Yra tokių garderobo detalių, kurių kiekio aš neskaičiuoju, jų turi būti daug: tai apatiniai, kojinės, pėdkelnės, aksesuarai.
Rinkdamasi spalvas kapsulei, šoku nuo to, kas rekomenduojama mano spalviniam tipui, pasirenku vieną tamsią, vieną ryškią ir vieną šviesią spalvą (bet nebūtinai, vienoje vasaros kapsulių 2 ryškios, viena šviesi).
Aš pati sau iškėliau užduotį - išmokti nešioti papuošalus. Taikant kapsulinį metodą tai būtina
didelis dekui
donstop pamenu, kad buvai imetus tinkamus vasaroms topu spalvas, kostiumeliu spalvas ir t.t. tokius apdeliotus, bet dabar visur vartau nerandu, gal gali pakartot
QUOTE(raami @ 2011 07 19, 06:45)
Mano pilka, dar išsirinkus burgundinę(vyno), nes labai atgyvina veidą, bet labai sunkiai tokios spalvos rūbai perkasi
. Taip pat žalsvi atspalviai (akys žalios, tai tinka labiau nei melsvi)
Aš supratau, kad man lengviausia, kai apačia grynai neutralios kapsulinės spalvos, mano atveju pilka, tada jau viršų be problemų derinti.
O visko iš karto neperku, po truputį renku ir kolkas tik vieną kapsulę. Visų pirma mėgstu kokybiškus rūbus, kurie ir kainuoja, tai negaliu sau leisti visko susipirkti per sezoną. O antra man patinka nuolat ką nors įsigyti, o ne viską susipirkti vienu metu ir tada kokius kelius metus nieko nepirkti, nes kapsulės esmė - rūbų minimumas
aciu Tau, apie pilka ir as mastau. tu kuria medium gray pasiemus? man ji truputi liudnoka, bet tikrai praktiska..
sunkiausia man bus atsisakyt juodos spalvos
ir dabar per TV saukia juoda tinka visom, pirkit juoda suknia ir neprasausit
QUOTE(bytte @ 2011 07 19, 08:12)
Susidarant kapsule labai svarbu atkreipti į juosmens sritį, tarkim jei su nuleistu liemeniu, tai tada ir sijonai su nuleistu, atraip žiūrėk palaidinės ilgio neužteks ir bamba išlys. Ir pastebėjau, jei klubai aptemti - tai visų apatinių rūbų. Nes prie siaurų džinsų aš derinu iki klubų išplatėjančius viršus (kitų figūrų tipų kitoks, bet manau vistiek laisvesnis siluetas), o tokie visai netinka prie nuo juosmens platėjančių sijonų bei laisvai krentančių bridžų ar kelnių (maišo efektas garantuotas). Taigi arba tada sijonai išplatėjantys žemiau juosmens ar tiesaus kirpimo, arba kitokie džinsai. Reikia pasirinkt bendrą silueto linją... ir aišku spalvas, kaip čia jau buvo paminėta
tikrai teisingai pastebejai, nepamasciau.. nors gal galima viena ale placia palaidinuke ir itraukt, prie topu
nes man dzinsiukai aptempti nr 1 drabuzis ir i kluba gali su puosniu virsum ir po namus su marskiniais