QUOTE(Loxxy @ 2011 07 11, 10:23)
*kitiems svarbu kad kuo daugiau būtų, lygiai kaip svarbu kaip į vestuves kuo daugiau prisikviest - skirtingos šeimos, skirtingi požiūriai. Ir jei mirusiojo artimiesiems svarbu kad būtų vilkstinė žmonių laidojant, tai kodėl tų žmonių turėtų nebūt?
**tikriausiai nelaidojot artimo žmogaus jei lyginant atsisveikinimą kad ir kokį šiltą gyvam esant ir mirus... Manau ne šiaip sau yra tos laidojimo tradicijos, jos per daug metų susiklostė. Ir nemanau kad močiutė buvo mažiau verta ar neverta. Manau kad ji to net tikėjosi - antraip kodėl rūbus siuvosi, veidrodyje žiūrėjo ar tinka? Jos valia kad neitų "panichida" prie karsto, visi į ją nevėpsotų,ir kad ją gyvą prisimintų kokią paskutinį kartą matė buvo išpildyta. Taip pat ir visa kita ceremonija būtent kaip ji norėjo.
...ir jei aš nusižudyčiau, norėčiau kad visi ateitų ir krioktų, ir manęs gailėtų, o aš graži gulėčiau karste... dar betrūko, jei gyvenime vienišas, kad ir mirus nieks neišlydėtų... tada tikrai tik vaidentis beliktų. Juk ten visi susirenka jausdami kaltę, ar tipo nelankiau gyvo, tai kam dabar išlydėt... nafig jis čia išvis gyveno... ar kaip? Čia be sarkazmo...
Nekalbu apie artimųjų jausmus laidojant savižudį, nemanau kad jie dėl to kalti, dažniausiai jų kaltės tame nėra, nors jaučiasi jie kalti visapusiškai. Be to tai netikėta ir staigi mirtis... Todėl manau tokiais atvejais ypač reikia palaikyti artimuosius. Žinau apie ką kalbu iš savo asmeninės patirties. Mane gyvenimas pamokė ir atkratė nuo tokių ir panašių pamąstymų apie laidotuves... Net jei vakar buvai su žmogumi, ir atsisveikinai su juo žinodamas kad gal jo nebe pamatysi, vis tiek jam mirus viskas susijaukia, nes tik tada suvoki kad tikrai jo nebe pamatysi, kad jo nebėra ir nebebus, kad tai taškas.
*** Aš nekalbu apie gėlių pirkimą turguje (tikrai geriau nei maximoje), aš kalbu apie
puokšteles, puokštes ir visą kitą, nesvarbu iš tulpių jos ar rugegelių - jos tragiškai padarytos ir taškas. Elementarios pagarbos gėlei kartais ten nėra. Būna ir ten aišku išimčių, bet kaip sakoma išimtys patvirtina taisyklę. Bet man šitos išlaidos atkrenta - aš ir nusipirkt galiu gėlių pigiau, ir puokštę pasidaryt pati. Ir manau kad tuzinas rožių pirktos pas dieduką ir perrištos kaspinu - labai geras pasirinkimas. Bet vistiek į 25 Lt neįsitenki... Tik nereikia pamiršti kad tokiu atveju polietilenas nelabai... o kotus reikia nuvalyti nuo spygliu - neetiška dovanoti spygliuotas rožes, kai teikiamos jos į rankas
.
...prisimenu ir aš povestuvinius kibirus su gėlių puokštėm
. Šituose vestuvėse kur buvom, net buvo pakvietime prašymas dovanoti tik tai kas telpa į voką, gėlių taip pat prašė nedovanoti, nes iškart planavo išvykti. Bet žinokit vis tiek visi gėles dovanojo, pasijaučiau kažkaip keistai, nes vieninteliai atėjom be gėlių
Papildyta:
bobučių puokštytės iš darželio gėlių dažniausiai man labai mielos, bet tokių vestuvėms nedovanosi - nuvys nenukeliavusios iki vazos. Be to labai nepatogu kai tau dovanoja krūvą puokštyčių... tos didesnės kažkaip net patogiau...
Manau vestuvėms turėtų būti ne didelės apimties, ilgai išsilaikančios nepamerktos puokštės dovanojamos... tam tikslui gėlės yra specialiai paruošiamos, o turgui to nieks nedaro
o dar tos kompozicijos taupant žiedus