Įkraunama...
Įkraunama...

Ekonomiškas garderobas

Man 2000 lt butu jau labai daug vestuvem isleisti, jei eiciau sveciu.
Atsakyti
bet kaip dabar viskas tik i pinigus atsiremia
zmones ir baliu nebemegsta

as va kai krikstijau vaika, tai net krikstamotes negalejau rasti
visi kratesi tu piniginiu islaidu

o del vestuviu tai i vokeli reikia deti pagal savo galimybes
jei jaunieji daro prasmatnias vestuves - taigi cia ju svente, jie sau ir daro ax.gif
sveciams tikrai nereikia buti tokiems puosniems kaip jauniesiems

anksciau viskas budavo paprasciau
ir nuosirdziau
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sūpynės: 10 liepos 2011 - 21:47
QUOTE(dontstop @ 2011 07 09, 19:06)
Štai kiti mano vasariniai rankinukai, pasiruošusi gaudyti pomidorus  pomidorai2.gif

user posted image

Šitie dar nieko, bet tas rožinis... doh.gif Dar iš viso tokių parduoda?

QUOTE(Eglantina @ 2011 07 10, 21:02)
Nors cia gal temoje mano vienos toks poziuris, kad reikia rubu visiems gyvenimo atvejams tureti, kad paskui vienu ypu nereiktu kosminiu sumu leisti.

Ne vienos drinks_cheers.gif Jei kas dabar pakviestų į vestuves ir nebūtų specialių spalvos ar modelio apribojimų, turiu dvi iš anksto nusipirkusi: labai karštam orui ir vėsesniam. ir tinka ne tik vestuvėms.
Atsakyti
... dar pamiršau į vestuvines išlaidas įskaičiuot reik šukuoseną ir makiažą... taigi tokių brangių vestuvių tikrai atsisakyčiau, o jei tikrai artimų žmonių vestuvės - tada suprastų manau ir be didesnių aiškinimų.
...o seniau vestuvės išvis tragiškos būdavo... ir nepadoru atsisakyt būdavo, ir dovanas kas ką gaudavo pirkdavo... apie rūbus geriau patylėt kaip dabindavosi, o ale puokštės tai irgi topinės buvo doh.gif ... svečių - visa plati giminė... ...ir visi nuoširdžiai nuoširdžiai prisilakdavo... visada sakiau kad mano vestuvės tikrai nebus tokios, geriau jau dviese nueisiu ir susituoksiu...

Puošni suknelė, mano atveju - tai papildomos nereikalingos išlaidos - dabar tai tikrai mūsų bent jau dešimtmetį nieks į vestuves nekvies lotuliukas.gif , į teatrus nevaikštau... pokylių irgi mano gyvenime jokių, o į koncertus kokius einu - tikrai su suknele tinkančia vestuvėms nepasipuoši... džinsai būtų tinkamesni lotuliukas.gif
Tokią suknelę pirkčiau tik tuomet, jei rasčiau pigiai labai, tarkim skuduryne už kelis litus. Kartais ten būna tokių vos ne vardinių suknių, gaila kad dažniausiai S dydžių.
Atsakyti
QUOTE(Leticija @ 2011 07 10, 10:06)
nusprende nebesituokti?  g.gif

Taip, pranešė, kad išsiskyrė unsure.gif
QUOTE(Eglantina @ 2011 07 10, 11:18)

O vestuves kiek pinigo jums atsieina?  g.gif

Mūsų atveju būtų:

suknelė man - na, aš neturiu jokios suknelės, puošnios tuo labiau. Mano gyvenimo būdas toks, kad suknelių tiesiog nereikia. Prieš tai vestuvėse buvau prieš 4 metus, guli spintoj anuomet pirkta suknelė, bet šiemet tokios jau nebesivilkčiau. Per 4 metus taip daugiau jos niekur ir nepritaikiau. Suknelei skirčiau iki 100 lt

bateliai ir rankinukas prie suknelės iki 100 lt už abu daiktus

šukuosena salone iki 50 lt

dovana jauniesiems vokelyje 200 lt

gėlės, bonka - iki 50 lt

kuras Kaunas - Vilnius - Kaunas, Kaunas - Alytus - Kaunas - neįsivaizduoju, gal 100 lt?

mamai užmokėjau 100 lt, kad atvažiuotų iš Klaipėdos savaitgaliui vaiką pažiūrėtų

Total - 700 lt labai taupant g.gif

QUOTE(groovy @ 2011 07 10, 23:30)
Šitie dar nieko, bet tas rožinis... doh.gif

Nu visgi paklausiu, o kas jame tokio tragiško? spalva? unsure.gif
Atsakyti
Labas rytas
Nu bandau pavėluotai į diskusiją jungtis, kaip be mano numonės. blush2.gif
Nu aš pritariu nomonei, kad aksesuarai yra mūsų padėties visuomenėje atspindys, todėl manau, kad ceratiniai rankinukai tinkami tik penkiametėms. O kad donstop skonis labai skiriasi nuo manojo, jei ankstensėse diskusijose matėsi.
QUOTE(Sophi @ 2011 07 09, 19:52)
Geras trikotažas yra nesunešiojamas, o ji nusidrožė gal po 2-3 sezonų ax.gif

Tai dar gerai nešiojot, ten pirktos dažnai laiko tik du, tris skalbimus doh.gif

QUOTE(daite @ 2011 07 09, 20:35)
Laukiama visų nuomonė: ar jums daug mokėti 190 lt už suknelę, kurią truputuką tektų taisyti ?  mirksiukas.gif

190 lt už suknelę tikrai nėra daug. Skirtingai nei kitos mokėčiau ir 300 ir 500. Tik suknelė turi būti to verta. T.y. už 500 pirkčiau tik tokią į kurią žiūrėdama konstatuočiau, kad ir po 10-mečio vis dar jausiuos puikiai ją dėvėdama. Jei jusiškė marianistinio stiliaus tai vargu ar tiek ją nešiosit, nes tokios mados ilgiau dviejų sezonų neužsibūna, o paskui atrodo, kaip iš močiutės archyvo skrynios cool.gif
dėl taisymo jei tai darot pati ir žinot kaip atrodys pataisius vėl gi galima pirkti. Aš neperku, nes nemoku įžvelgti rezultato, dažnokai nesusikalbu su taisainčiais asmenimis, o kartais dar metus net neprisiruošiu taisyti doh.gif

QUOTE(Eglantina @ 2011 07 10, 14:44)
Nu gerai, vyrui tai jau tikrai nieko nereikia pirktis, nes manau kiekvienas vyras turi tureti kostiuma, nes jei i darba nereikia kasdien, tai tikrai vieno uztenka ar i darbo pokalbi, ar i vestuves, ar i laidotuves, ar kitai oficialesnei progai.
Moteris irgi gi turi turet kokia suknele tinkancia i vestuves ar i jubilieju. Tikrai jau kad ir per metus galima tokiai susitaupyti ir nusipirkti. Tuo labiau kad progu gyvenime buna ir ne viena. Man nelabai suvokiama kaip galima atsisakyti eiti i vestuves, tik del to, kad reiktu ruba pirktis.

Ui kaip nesutinku su viskuo. Na dėl vyrų, jei jie statybininkai tai da bala nematė, lai turi vieną kostiumą ir užsideda jį kas dešimtmetį per vestuves. tai tikrai turi vieną pliusą, skatina nesiauginti pilvo bėgant laikui, nes kitaip kostiuman netilpsi.
Maniškis kasdien į darbą eina su kostiumu, tad kiekvienom vestuvėm perkame naują ir ne už 300 lt (tokie ir atlaiko tik vienas vestuves lotuliukas.gif ). Bet jis po vestuviu toliau jį taso į darbą, tad vestuvės tik būna motyvas atsinaujinti, kai ir taip jau laikas.
Dėl suknelių tai išvis pakraupau. Gal juokaujat? O kaip pagrindinė etiketo taisyklė, kad į dvejas vestuves su ta pačia suknia neinama? Moteris privalo turėti bent vieną kokteilinę suknelę vakariniams išėjimams, bet dideliuose priėmimuose dalyvauti su tuo pačiu aprėdu griežtai ne schmoll.gif
O ir nuotraukas žiūrėdamas, paskui nesupranti ar čia vis dar tos pačios vestuvės, ar jau sekančios tongue.gif

QUOTE(Leticija @ 2011 07 10, 19:20)
Bet kita vertus, jeigu pakviete, tai gal esi tam zmogui svarbi?

drinks_cheers.gif Būtent, ir kai paskaičiau kaip jūs čia išsisukinėjat nuliūdau. Į savo vestuves kviečiau tik tuos žmones kurie man tikrai brangūs, kuriuos norėjau tą dieną matyti. Ir labai džiaugiausi kai į jas atvažiavo ir draugė iš JAV ir vyro pusseserė iš Olandijos. Buvo gera žinoti, kad žmonems esi taip pat brangus, kaip ir jie tau.
Bet mes buvom netipiniai jaunieji, nes leidom sau nekviesti nemėgstamų tetulių, pusbrolių ir t.t. Atsirinkom tik tuos žmones, kurių dalyvavimas mums buvo labai svarbus...

QUOTE(bytte @ 2011 07 10, 20:47)
Mes esam atsisakę eiti į vestuves dėl išlaidų. Taip ir pasakėm - mums per brangu. Ir nieks ten nenumirė, kad mūsų nebuvo. Kartais žmonės irgi kviečia, nes nepatogu nekviest.

Man atrodo, jau senai praėjo tie laikai, kad kviesdavai tik todėl, kad nepatogu ignoruoti g.gif
O dėl per brangu ir ką tie žmonės atsakė?
Jaunystėje kai tekėjo draugė, teko matyti situaciją kai jos artimiausia bičiulė per vestuves priėjo prie jos ir pasakė: "Atleisk bet, aš tau neatnešiau dovanos, nes tikrai šiuo metu neturėjau už ką. Bet vis tiek labai norėjau tokią dieną būti su tavim." O kadangi tas žmogus buvo kviestas ne dėl dovanos, tai kad jis rado galimybę ten būti ir buvo didžiausia dovana.
Moterys ar ne todėl visuomenė taip svetimėja? Kad vis skaičiuojam, jog mums per brangu pasveikinti kitą, pasidžiaugti jo laime, pabūti greta?
Aš suprantu, kad dėl finansų galim paprašyti nekviesti į pirmas poras, ateiti pabūti svečiu su paprastu sijonuku ir turima bliuzele. Padovanoti savo sukurtą eilėrašti, apie jaunuosius ar dar bala žino ką. O atsisakymą - motyvuotą menkais finansais, priimčiau kaip gestą jog tas žmogus laiko mane pašaliečiu savo gyvenime. Tikrai žmones mylių ne pagal tai, kokio brangumo dovanas jie man dovanoja.
Kadangi mane į savo šventes kviečia tik artimi draugai, niekad nesu ieškojus būdų į jas neiti. Nors suknelės paieškų galvaskausmis mane tikrai užknisa biggrin.gif
QUOTE(bytte @ 2011 07 10, 21:25)
vestuvės vestuvėms nelygios.

Man atrodo jūs bereikalo taip skaičiuojat. Jei tikrai manot, kad į prabanges vestyves būtinai turit ateiti sau versace suknele, hugo boss kostiumu, geliu puokste perspjauti kitus, o į vokelį sudėti visas savo pusmečio pajamas. Jei vestuvės artimų žmonių, tai turėtumėte nesijausti nepatogiai tiesiai šviesiai paklausę kaip turit elgtis ir išsakę abejones dėl savo galimybių.
Nemanau, kad kažkas jus sukritikuos, jei "nesužibėsit". Žinoma jei esat aukštuomenės atstovas, ir esat kviečiamas į kito nevisai pažystamo atsotovo vestyves tik todel, kad taip elgiasi šio luomo atstovai. tai arba teks nulipti nuo pjedestalo, arba atitikti visus reikalavimus cool.gif Bet mes matyt ne apie tai?
O 2000lt išlaidas vestuvėms aš laisvai suskaičiuočiau tongue.gif Dabar jau turbūt apie 500 nuo poros į voką reiktų dėti. Alia kai pas mane nebėr kam ženytis iki krikštavaikiai pradės, tai ramu biggrin.gif
Geros visoms dienos, kol pasisakiau ir kava atšalo...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Loxxy: 11 liepos 2011 - 07:30
QUOTE(Eglantina @ 2011 07 10, 21:02)
Leticija, as irgi taip manau, jei jau pakviete, vadinasi, svarbus tam zmogui esi. Man liudna butu, jeigu kviesciau kazka i vestuves ir atsisakytu bei pasakytu del finansiniu sumetimu. Nes nu jei kviesciau svecia tai tikrai paskaiciuociau i kokius finansinius remus vestuves turetu isipaisyti. Nekvieti gi sveciu 70 su tikslu kad gal 20 atsisakys.

kumiko, 2000 lt tai kosmine suma man atrodo. Net neisivaizduoju ka ten reikia tiek visko pirkti. Nors cia gal temoje mano vienos toks poziuris, kad reikia rubu visiems gyvenimo atvejams tureti, kad paskui vienu ypu nereiktu kosminiu sumu leisti.

Na kur jau kosmine 2 zmonems suma ??? blink.gif suknele, bateliai, vyrui batai, marskiniai, sukuosena, manikiurai ir ttt. Jeigu viska nuo pagrindu pirkti tai 2000 lt galima laisvai virsyti net taupant. O kur dar dovana, benzas, geles ? Na aciu diev, man kol kas tokiu islaidu nenusisviecia, nebent brolis sugalvotu zenytis. g.gif
Papildyta:
QUOTE(dontstop @ 2011 07 11, 07:09)

Nesupyk, bet tas rozinis rankinukas atrodo labai labai pigiai. doh.gif sakyciau keksiskai.
Papildyta:
QUOTE(Sūpynės @ 2011 07 10, 21:46)
bet kaip dabar viskas tik i pinigus atsiremia
zmones ir baliu nebemegsta

Zmones gal ir megsta balius, bet daznai nera uz ka i juos vaikscioti. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2011 07 11, 08:09)

Spalva - jūsų reikalas, jei tinka ir patinka - valio, bet tas dermantinas...
QUOTE(Loxxy @ 2011 07 11, 08:23)
O atsisakymą - motyvuotą menkais finansais, priimčiau kaip gestą jog tas žmogus laiko mane pašaliečiu savo gyvenime.

drinks_cheers.gif tokia motyvacija žemiau bet kokios kritikos unsure.gif
Man atrodo jūs bereikalo taip skaičiuojat. Jei tikrai manot, kad į prabanges vestyves būtinai turit ateiti sau versace suknele, hugo boss kostiumu, geliu puokste perspjauti kitus, o į vokelį sudėti visas savo pusmečio pajamas.

drinks_cheers.gif panašiais atvejais į galvą ateina Dostojevskio frazė гордость бедных - kad tik neatrodyčiau prasčiau už kitą ir kad neduokdie, kas nors, ko nors nepagalvotų rolleyes.gif

Atsakyti
QUOTE(Loxxy @ 2011 07 11, 07:23)
Dėl suknelių tai išvis pakraupau. Gal juokaujat? O kaip pagrindinė etiketo taisyklė, kad  į dvejas vestuves su ta pačia suknia neinama? Moteris privalo turėti bent vieną kokteilinę suknelę vakariniams išėjimams, bet dideliuose priėmimuose dalyvauti su tuo pačiu aprėdu griežtai ne  schmoll.gif

O kokio lygio turi būti priėmimas, kuomet jau nėra etiška eiti su antrą kartą dėvima suknele? g.gif ir iš principo, jei moters gyvenime paprastai nebūna paparastų vakarinių išėjimų?
ir nori nenori čia viskas atsiverčia į pinigus ir į tą patį ekonomišką garderobą ax.gif
Pati turiu kvietimą į vestuves, kuriose nenoriu dalyvauti ir dėl papildomų išlaidų ir dėl kitų aplinkybių. Dėl kostiumo vyrui net labai sutinku su ankščiau pasisakiusia, kad tikrai ne kiekvienam vyrui verta turėti tą kostiumą: maniškis turėtą jau išaugo, dabar nusipirktas gal bus reikalingas tik vienai progai ir vėl gali sulaukti išaugimo, nes MB yra iš tų žmonių, kuriuos kostiumai psichologiškai "žaloja" g.gif bet tai nėra blogai, mano nuomone, kad ir į tas pačias laidotuves nueiti su tamsiom kelnėm ir klasikiniu megztuku. Ar aš čia jau visai atsilikus apie laidotuvių eteketą nieko nebesuprantu?
Atsakyti
QUOTE(Tikrė @ 2011 07 11, 09:24)
nes MB yra iš tų žmonių, kuriuos kostiumai psichologiškai "žaloja" g.gif

čia įdomu smile.gif Man rodos, kaip tik kostiumas net iš kelmo gali vyrą padaryt rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Tikrė @ 2011 07 11, 08:24)
*O kokio lygio turi būti priėmimas, kuomet jau nėra etiška eiti su antrą kartą dėvima suknele? g.gif ir iš principo, jei moters gyvenime paprastai nebūna paparastų vakarinių išėjimų?
**Pati turiu kvietimą į vestuves, kuriose nenoriu dalyvauti ir dėl papildomų išlaidų ir dėl kitų aplinkybių. Dėl kostiumo vyrui net labai sutinku su ankščiau pasisakiusia, kad tikrai ne kiekvienam vyrui verta turėti tą kostiumą: maniškis turėtą jau išaugo, dabar nusipirktas gal bus reikalingas tik vienai progai ir vėl gali sulaukti išaugimo, nes MB yra iš tų žmonių, kuriuos kostiumai psichologiškai "žaloja" g.gif
***bet tai nėra blogai, mano nuomone, kad ir į tas pačias laidotuves nueiti su tamsiom kelnėm ir klasikiniu megztuku. Ar aš čia jau visai atsilikus apie laidotuvių eteketą nieko nebesuprantu?

*Dėl suknelių tai aš šiek tiek ironizavau. Atsakymas buvo į postą apie tai, kad moteris BŪTINAI turi turėti suknelę. Todėl pasišaipiau jei jau laikais taisyklės kad BŪTINAI turi turėti, tai kodėl nesilaikai kad NEGALIMA su ta pačia eiti. Tai tokio pat lygio reikalavimai.
Aš asmeniškai tikrai geriau jaučiuosi turėdama spintoje suknelę, kurią galėsiu išsitraukti jei staiga prireiktų. Kartais ir prireikia. Jei jums tikrai per 5 m jos neprireikė, tai ir turėti iš anksto prasmės nėra. Tas pats ir su kostiumu.
**Jei nenorit tai ir neikit. praneškit kad nedalyvausit ir viskas. Labai tikiuosi, kad mano vestuvėse nebuvo žmonių, kurie nenorėjo ten būti.
***o čia tai užkabinot. Dėl laidotuvių etiketo aš išvis turiu labai griežtą ir kategorišką nuomone. esu apskritai prieš laidotuves ir bet kokį jų etiketą. Laidotuvės išvis mano akimis nereikalinga tradicija. Dėmesį reikia rodyti gyviems žmonėms (dalyvaujant jų vestuvėse tongue.gif , kitose šventėse, pasiūlant pagalbos petį, kai matai kad jo reikia). Mirusiems žmonėms nebereikia mūsų dėmesio, jo reikia gyviems. ir jei esant gyviems mes to dėmesio nerodėme, tai apskirtai nėra etiška eiti į jų laidotuves.
Visi mano draugai įspėti, kad jei turi planų man mirus tempti prie karsto gėlių, tai aš laukiu tų gėliu kol da gyva. Pasėdėsim, papliurpsim. O kai numirsiu visus nuo šitos prievolės atleidžiu. Ir net labai noriu, kad apart tų žmonių kuriems tikrai būtina atsisveikinti (tėvai, vaikai, broliai ,seserys) daugiau niekas ten kojos nekeltų. Įrašysiu į testamentą lotuliukas.gif
Nedalyvavus vestuvėse eiti į laidotuves, mano akimis yra veidmainystė. O apranga tokiu metu tikrai nėra svarbi, ar su džinsais, ar su Prada.
Atsakyti
QUOTE(Loxxy @ 2011 07 11, 08:23)
O dėl per brangu ir ką tie žmonės atsakė?
Moterys ar ne todėl visuomenė taip svetimėja? Kad vis skaičiuojam, jog mums per brangu pasveikinti kitą, pasidžiaugti jo laime, pabūti greta?

Dabar jau turbūt apie 500 nuo poros į voką reiktų dėti. Alia kai pas mane nebėr kam ženytis iki krikštavaikiai pradės, tai ramu  biggrin.gif

Mūsų atveju - mes su jais net nebendraujame, kvietė nes - kaip čia taip nepakviesi- pusbrolis, be to linksmi žmonės, linksmesnės vestuvės, mažai jaunimo, kurį galim buvo pakviest... o mums tikrai liūdna buvo su finansais. Kadangi kvietimas iš vyro pusės, tai vyras ir paaiškino, pasikalbėjo. Tada ir išsiaiškino motyvus. Aišku jaunieji nuliūdo - kadangi mes jau ne pirma pora buvom atsisakę. Aš pati nesuprantu tokių grand vestuvių, man svarbu kad suptų artimi žmonės, labai buvo gaila kad kai kurie žmonės nedalyvavo juose, juolab motyvo nebuvo nei finansinio, nei jokio kito. Kaip minėjau, tokiu atveju visada galima paaiškint kokioje esi padėtyje ir ateiti kaip išeina arba ateiti pasveikinti per tuoktuvių ceremoniją. Kartais manau ir jaunieji sutiktų labiau kad ateitum pasveikint, o ne į pačią puotą, jei žmogus artimas, labai paprasta apie tai pasikalbėt.
Dar būna kad vestuvių saraša sudaro pagal kažkokius paskaičiavimus, pagal kažkokią naudą ar dar velniai žino ką... kaip kitaip paaiškint kvietimą žmonių, kurie yra tau tik pažįstami ir su jais nebendrauji? Manau tokiu atveju net ir labai tinka atsisakyti. Kita vertus, reikia pagalvot, gal tai artimas žmogus iš antros pusės iš tų laikų kai antra pusė buvo dar ne antra pusė.
Nereikia dėt 500 Lt... manau pusės sumos pilnai pakanka. Pagal etiketą, reikia dėt kiek pietus kainuoja... žiūrėjau tai vidurkis apie 120 Lt žmogui. Toliau jau dovana kiek kas gali, o jei negali, tai... vadinasi pats esi dovana biggrin.gif .
donstop - labai pigiai butelis ir puokštė - 50 LT... už 25 Lt ne kokia puokštė... tarkim žiedas 5 LT... penki žiedai - 25 LT plius žaluma...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bytte: 11 liepos 2011 - 08:50