sena tema
Trumpai: rūbų kapsulė - tai 5 - 10 rūbų rinkinys, visi kapsulės rūbai yra to pačio stiliaus ir dera tarpusavy spalviškai. Priklausomai nuo gyvenimo būdo gali būti darbo rūbų, laisvalaikio, vakarinių/proginių rūbų, sportinių rūbų ir tt kapsulės. Nereikia maišyti skirtingų kapsulių rūbus. Kiekvienam sezonui sudaromos atskiros kapsulės. Kapsulę pradedame sudarinėti nuo bazinių daiktų ir gausiai papildome aksesuarais. Tuomet iš minimumo daiktų ir maksimumo aksesuarų galima kasdien kurti vis naują drabužių derinį 4u.gif
Žingsniai naujojo garderobo link:
1. nustatome savo spalvinį tipą
2. atsižvelgiant į spalvinį tipą, keičiame šukuoseną ir parenkame keletą makiažo variantų
3. be gailesčio išmetame daiktus, kurie: netinka pagal spalvinį tipa, netinka pagal dydį, net jei jie nauji, ilgai užsigulėjo spintoje ir nesinešioja (išsykrus vakarinius apdarus), moraliai pasenę
4. sudarome komplektus iš likusių rūbų, įskaitant avalynę ir aksesuarus
5. sudarome trūkstamų daiktų sąrašą
6. tvarkome rūbų spintą prieš kiekvieną sezoną
7. prieš einant apsipirkti apgalvojame kiekvieną pirkinį iki smulkmenų, o ne griebiame bet ką, kas patiko
8. visada prisimename, kad kiekvienas naujas daiktas turi derėti bent su 3 4 turimais daiktais
Papildyta:
QUOTE(Violeta* @ 2011 06 21, 10:56)
Todėl, kad ryškios labai labai atsibosta,
ilgam įsimena,
įsikyri,
reikalauja kruopštaus derinimo tos rėkiančios spalvos...
ir kadangi jos labai pritraukia dėmesį,
tai kažin, ar rankinė turi būt pirma pastebėta, ar veidas?
Be to, ant tokio dėmesio traukiančio daikto ir defektai visi matosi daug labiau, kurie atsiranda metų metais nešiojant tą patį daiktą..
Aišku, jei tų ryškių rankinių namie koks 20, tai gal ir nieko jas kasdien keist - kas supaisys, kokio ji čia senumo...
Bet jei reika pirkti tik vieną/dvi, aš siūlyčiau pasirinkt ne itin ryškų daiktą..
Bet...visi tie itin ryškūs dalykai yra trumpalaikiai - ateina su mada sezonui ir praeina..jei vieną sezoną tokia rankinė madinga su savo tą dėmėsį traukiančia stilistika, kitą sezoną ji matosi, kad daiktas buvęs madingas prieš du metus...ai nežinau, kiekvienam savo.
Aš ir turiu rankinių nemažai, bet...niekaip nesuprasi kada ji nupirkta - prieš 5 metus ar vakar..
ilgam įsimena,
įsikyri,
reikalauja kruopštaus derinimo tos rėkiančios spalvos...
ir kadangi jos labai pritraukia dėmesį,
tai kažin, ar rankinė turi būt pirma pastebėta, ar veidas?
Be to, ant tokio dėmesio traukiančio daikto ir defektai visi matosi daug labiau, kurie atsiranda metų metais nešiojant tą patį daiktą..
Aišku, jei tų ryškių rankinių namie koks 20, tai gal ir nieko jas kasdien keist - kas supaisys, kokio ji čia senumo...
Bet jei reika pirkti tik vieną/dvi, aš siūlyčiau pasirinkt ne itin ryškų daiktą..
Bet...visi tie itin ryškūs dalykai yra trumpalaikiai - ateina su mada sezonui ir praeina..jei vieną sezoną tokia rankinė madinga su savo tą dėmėsį traukiančia stilistika, kitą sezoną ji matosi, kad daiktas buvęs madingas prieš du metus...ai nežinau, kiekvienam savo.
Aš ir turiu rankinių nemažai, bet...niekaip nesuprasi kada ji nupirkta - prieš 5 metus ar vakar..
Kategoriškai nesutikčiau, kad ryškios rankinės atsibosta ir įsikyri, o dar kad reikalauja kruopštaus derinimo - jos nereikalauja jokio derinimo
Taip pat nesutinku, kad ryškios rankinės labiau purvinasi, nei tarkim smėlio spalvos, rudos, pilkos.. tik su juoda negali konkuruoti Ir nesutikčiau, kad greičiau nusinešioja.
Kad ilgam įsimena - tas tiesa
Be abejo, labiau į akis turi kristi veidas, apie tai ir yra spalvų tipų teorija, bet rankinę galima pasirinkti tinkančios spalvos ir tinkančio ryškumo
Gerai pagalvojus, negaliu nepritarti, kad jei rankinių tebus pora, tada bent viena jų gerai būtų, kad būtų neutrali..
Dėl mados nesutikčiau, nesuprantu išvis spalvų mados. Kiekvienais metais parduotuvėse yra, pvz raudonų ar violetinių rankinių. Aš aplamai pažvelgus į bet kokią rankinę, nepasakyčiau, kuriais metais ji buvo pirkta. Nes aš nepastebiu, kad rankinių mados kaip nors keistųsi