Įkraunama...
Įkraunama...

Ekonomiškas garderobas

Šioje temoje diskutuojame apie ekonomišką požiūrį į garderobo formavimą, vadinamas rūbų kapsules, spalvos tipus, bazinius rūbus ir pan.

sena tema

Trumpai: rūbų kapsulė - tai 5 - 10 rūbų rinkinys, visi kapsulės rūbai yra to pačio stiliaus ir dera tarpusavy spalviškai. Priklausomai nuo gyvenimo būdo gali būti darbo rūbų, laisvalaikio, vakarinių/proginių rūbų, sportinių rūbų ir tt kapsulės. Nereikia maišyti skirtingų kapsulių rūbus. Kiekvienam sezonui sudaromos atskiros kapsulės. Kapsulę pradedame sudarinėti nuo bazinių daiktų ir gausiai papildome aksesuarais. Tuomet iš minimumo daiktų ir maksimumo aksesuarų galima kasdien kurti vis naują drabužių derinį 4u.gif

Žingsniai naujojo garderobo link:
1. nustatome savo spalvinį tipą
2. atsižvelgiant į spalvinį tipą, keičiame šukuoseną ir parenkame keletą makiažo variantų
3. be gailesčio išmetame daiktus, kurie: netinka pagal spalvinį tipa, netinka pagal dydį, net jei jie nauji, ilgai užsigulėjo spintoje ir nesinešioja (išsykrus vakarinius apdarus), „moraliai pasenę“
4. sudarome komplektus iš likusių rūbų, įskaitant avalynę ir aksesuarus
5. sudarome trūkstamų daiktų sąrašą
6. tvarkome rūbų spintą prieš kiekvieną sezoną
7. prieš einant apsipirkti apgalvojame kiekvieną pirkinį iki smulkmenų, o ne griebiame bet ką, kas patiko
8. visada prisimename, kad kiekvienas naujas daiktas turi derėti bent su 3 – 4 turimais daiktais

Papildyta:
QUOTE(Violeta* @ 2011 06 21, 10:56)
Todėl, kad ryškios labai labai atsibosta,
ilgam įsimena,
įsikyri,
reikalauja kruopštaus derinimo tos rėkiančios spalvos...
ir kadangi jos labai pritraukia dėmesį,
tai kažin, ar rankinė turi būt pirma pastebėta, ar veidas?
Be to, ant tokio dėmesio traukiančio daikto ir defektai visi matosi daug labiau, kurie atsiranda metų metais nešiojant tą patį daiktą..
Aišku, jei tų ryškių rankinių namie koks 20, tai gal ir nieko jas kasdien keist - kas supaisys, kokio ji čia senumo...
Bet jei reika pirkti tik vieną/dvi, aš siūlyčiau pasirinkt ne itin ryškų daiktą.. g.gif
Bet...visi tie itin ryškūs dalykai yra trumpalaikiai - ateina su mada sezonui ir praeina..jei vieną sezoną tokia rankinė madinga su savo tą dėmėsį traukiančia stilistika, kitą sezoną ji matosi, kad daiktas buvęs madingas prieš du metus...ai nežinau, kiekvienam savo.
Aš ir turiu rankinių nemažai, bet...niekaip nesuprasi kada ji nupirkta - prieš 5 metus ar vakar..

Kategoriškai nesutikčiau, kad ryškios rankinės atsibosta ir įsikyri, o dar kad reikalauja kruopštaus derinimo - jos nereikalauja jokio derinimo biggrin.gif
Taip pat nesutinku, kad ryškios rankinės labiau purvinasi, nei tarkim smėlio spalvos, rudos, pilkos.. tik su juoda negali konkuruoti smile.gif Ir nesutikčiau, kad greičiau nusinešioja.
Kad ilgam įsimena - tas tiesa drinks_cheers.gif
Be abejo, labiau į akis turi kristi veidas, apie tai ir yra spalvų tipų teorija, bet rankinę galima pasirinkti tinkančios spalvos ir tinkančio ryškumo ax.gif
Gerai pagalvojus, negaliu nepritarti, kad jei rankinių tebus pora, tada bent viena jų gerai būtų, kad būtų neutrali.. drinks_cheers.gif
Dėl mados nesutikčiau, nesuprantu išvis spalvų mados. Kiekvienais metais parduotuvėse yra, pvz raudonų ar violetinių rankinių. Aš aplamai pažvelgus į bet kokią rankinę, nepasakyčiau, kuriais metais ji buvo pirkta. Nes aš nepastebiu, kad rankinių mados kaip nors keistųsi g.gif
Atsakyti
Labas rytas damos.
Dontstop aciu uz temuke.
Klausimas butu - prie ko galima butu derinti va tokia bliuzke, kaip foto g.gif Pirma kart tokio tipo nusipirkau, grazu bet nedaug ka su ja sugalvoju rolleyes.gif
QUOTE(Shana @ 2011 06 21, 11:22)

Dabar apie jusu cia isdiskutuota amziaus tema, paskaiciau siandien doh.gif Byttei tai velniu reik israsyti, pagal uzduodamus klausimus galima pagalvoti jau kazi kiek metu tau butu 4u.gif As irgi esu is serijos ne-per-seniausiai per 30 persiritau, ir aisku keiciasi ir kunas ir veidas kazkiek su laiku, bet tai negalima del to nei taip stresuoti 4u.gif As pvz nenoreciau buti vel 20ties smile.gif

Del rankiniu - as pritariu toms, kurios sako, kad geltonos nepirktu g.gif nes visgi labai ryzku, vienam deriny gali atrodyti liuks, bet kazkur daugiau derinti butu sunku unsure.gif Nebent ju tureti nemaza skaiciu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shana: 21 birželio 2011 - 13:06
dėkui donstop už naują temą 4u.gif

Taigi tesiam senąją biggrin.gif

QUOTE(Leticija @ 2011 06 21, 11:15)
Rudens/ziemos 2011 tendencijos

čia praėjusio rudens/žiemos ax.gif

Jei apie tendencijas... nors kapsulės principas kaip ir nelabai su tendencijomis derinamas, bet visgi nuo jų visiškai nepabėgsi.

Ateinančio rudens/žiemos spalvų tendencijos:
user posted image

... ir visa kita

... ir man labiausiai patikusi Roberto Cavalli kolekcija
user posted image
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2011 06 21, 12:51)
j
Dėl mados nesutikčiau, nesuprantu išvis spalvų mados.

Jos yra, tendencijos tikrai matosi, tos spalvu mados. Kitas dalykas jei tu ja nesivadovauji, tai galima surasti visada visko g.gif
Mane kaip tik spalvu mada erzina, nes kai visi pradeda nesioti daug kazkokia viena spalva as ja laikinai nesioti nustoju biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Shana @ 2011 06 21, 14:01)
Jos yra, tendencijos tikrai matosi, tos spalvu mados. Kitas dalykas jei tu ja nesivadovauji, tai galima surasti visada visko g.gif
Mane kaip tik spalvu mada erzina, nes kai visi pradeda nesioti daug kazkokia viena spalva as ja laikinai nesioti nustoju biggrin.gif

Paaiškinsiu plačiau, ką aš turėjau omeny. Nesuprantu tokių nuostatų kaip "šį sezoną madinga tokia ir anokia spalva". Nejau kažkas rimtai pagal tai renkasi, kokios spalvos rūbą pirkti? blink.gif Arba nejau žmonės gatvėje, matydami mane, fiksuoja "aha, ji apsirengusi ne madinga šį sezoną spalva" blink.gif wacko.gif Aš renkuosi tokias spalvas, kurios man patinka ir tinka. Kiekvienais metais dominuoja rožinė tongue.gif , dar esu neabejinga raudonai, vasarą būtinai turiu kažką turkio spalvos ir tt. Ir man vienodai rodo, ar tai madingos, ar nemadingos spalvos. Ir man net į galvą nebuvo atėjusi mintis, kad kažkas fiksuoja tas madingas/nemadingas spalvas g.gif

Spalvų mados aš irgi nepastebiu. Visada ir visais sezonais dauguma rengiasi juodai, ypač stebina karštą vasaros dieną jaunos panelės su juodais skinny džinsais tongue.gif

Palaidinukę iš foto derinčiau prie džinsų, tiesių kelnyčių rolleyes.gif
Atsakyti
kiek žiūrėjau tendencija rankinė, kaip akcentas praeina, kiek mačiau derinamos prie viršutinio rūbo, kartais net tos pačios spalvos...
...visgi negaliu sutikt, kad ryškus pabosta ir įsimena, bet manau kad vadovaujantis color time spalvų palete, bei savo pasirinkta tam tikra stilistika gali prisiderinti daugelį metų ir ryškios spalvos rankinę.
Violeta* - ta ruda irgi mano stiliaus, bet aš neįsivaizduoju kaip tokias rankines nešiot po pažastimi, o ilgesnis dirželis pasak daugelio - atkreipia dėmesį į dubcę, o jei panašios spalvos - dar ir masės jai priduoda... matyt todėl visos mano besirinktos rankinės kaip minėjau - optiškai storino g.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2011 06 21, 13:08)
*Aš renkuosi tokias spalvas, kurios man patinka ir tinka.

**Spalvų mados aš irgi nepastebiu. Visada ir visais sezonais dauguma rengiasi juodai, ypač stebina karštą vasaros dieną jaunos panelės su juodais skinny džinsais  tongue.gif

***Palaidinukę iš foto derinčiau prie džinsų, tiesių kelnyčių  rolleyes.gif

* drinks_cheers.gif
Teko buti tokiam vakarelyje, ziuriu po to viena foto, nusifotkinom koleges, tai is 6 merginu 3 violetiniais rubais doh.gif Mada buvo biggrin.gif

**na juoda tai lietuviska populiari tendencija visiems sezonams cool.gif

***Na siaip dzinsai mano spintoje paslepti iki spalio menesio biggrin.gif per karsta jau. Palaidinuke silkine ir gan permatoma.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shana: 21 birželio 2011 - 13:22
donstop aš patebėjau kad yra tokia spalvų mada ar kaip čia pavadinus: eina labai kontrastingos ryškios spalvos deriniuose, paskui tas kontrastas mažėja, spalvos grįžta prie natūralesnių atspalvių, kol visai pereina į pilkų bei žemės spalvų paletę, tada tarp tų spalvų didėja šviesumo kontrastas, kol galim sakyt lieka - balta, juoda, raudona ar kažkas panašaus, o tada vėl grįžtama prie didelio spalvingumo. Nežinau ar teisingai pastebėjau, nesu mados eksperte, bet kažkas tokio vyksta ne tik rūbų madoje, bet ir interjero, eksterjero, net galim kažką tokio muzikoj atrast. Bet tai nereiškia, kad jei interjere madoj minimalizmas, sterilios šaltos spalvos, aš norėsiu taip gyventi, tačiau galva guldau, kad ir kitokio interjero šalininkų namuose sumažės spalvinė gama ir smulkių detalių kiekis. Dargi manau kad tai susiję taip pat su ekonomika, politika ir pasaulėžiūra, pvz: ekologijos mada ar padidėjas gerbuvis, arba ekonominė krizė.
Atsakyti
Tokia palaidinė tinka prie šortų, džinsų, džinsinio sijono arba nedžinsinio...

Spalvų madą aš fiksuoju...Nors pati renkuos kas man daugiau mažiau tinka ir patinka, o ne kas madinga. Bet tarkim, žinau, kad buvo banga baltos, mėlynos, violetinės, dabar raudonos...ir kai kažkas užsimeta tos bangos daiktą tai kažkaip ir matyti..Čia tas pats tinka raukiniams, languotiems daiktams ar labai jau nėriniuotiems..užtat privengiu tų tos bangos must have, nes tai grynai to sezono topai, kas labai greit būna pasenus naujiena...

Taip, pastebėjau, kad gerbūviu ima dominuot išgryninti tipai ir minimalizmas..O va krizės laiku ima dominuot prabanga, gausumas, čiut ne rococo puošyba ir t.t. Buvo tas po karo, ir dabar beveik tai pat darosi..Po susispaudimo ateina noras nesaikingai puoštis, demonstruot prabangą ir tas matosi tendencijose, kai ima atsirast maksi mada, daug audinių - gausus jų vartojimas, visi tokie ilgi kokybiški ir prabrangūs, nėriniai, raudona ir t.t....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violeta*: 21 birželio 2011 - 13:32
QUOTE(bytte @ 2011 06 21, 14:26)
Dargi manau kad tai susiję taip pat su ekonomika, politika ir pasaulėžiūra, pvz: ekologijos mada ar padidėjas gerbuvis, arba ekonominė krizė.

Och, čia jau man per sunku, aukštas pilotažas rolleyes.gif
QUOTE(Violeta* @ 2011 06 21, 14:27)
Čia tas pats tinka raukiniams, languotiems daiktams ar labai jau nėriniuotiems..

Šitą ir aš pastebėjau drinks_cheers.gif

O aš mėgstu nusipirkti sezonui 1 - 3 trendinius rūbus, po sezono parduodu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(bytte @ 2011 06 21, 13:26)
. Dargi manau kad tai susiję taip pat su ekonomika, politika ir pasaulėžiūra, pvz: ekologijos mada ar padidėjas gerbuvis, arba ekonominė krizė.

Labai idomi mintis. g.gif

QUOTE(Violeta* @ 2011 06 21, 13:27)
Tokia palaidinė tinka prie šortų, džinsų, džinsinio sijono arba nedžinsinio...

Bet prie kokio ilgio sijono¿? As uzsidejau prie tokio iki keliu ir kazkaip man nesiziurejo g.gif

Del must have serijos daiktu - as ju vengiu samoningai, nes pirmiausia labai nemegstu vaikscioti is vienos serijos su puse miesto, antriausia po poros menesiu ju jau nebeuzsidesi schmoll.gif Kartais retokai kazka nusiperku, jei labai uzkabina rolleyes.gif
Atsakyti
Man kažkaip atrodo kad ne tiek ilgis svarbus, kaip kad platėt jis pradėtu šiek tiek žemiau tos linijos kur palaidinė baigiasi g.gif . Manau tiek laisvai krintantis, tiek stangresnės medžiagos, kaip džinsas, tiktų. Ir kelnės visai nieko g.gif , tiek tokios plačios besidraikančios, kaip sijonas, tiek siauros trumpesnės g.gif .

Jo dabar į madą visiškas glamuras ateina: blizgučiai, gausybė detalių, blizgūs audiniai, ryškus akių makiažas, dideli papuošalų akmenys ir pan. rolleyes.gif . Man labai gražu... bet matyt kad nepulsiu taip rengtis, per daug tingiu ir nemoku cool.gif be to ne ekonomiška... kiek pastebėjau tokia mada neilgam.

Aš linkusi pažiūrėt madas, bet... visada turiu vidinį norą vienaip ar kitaip rengtis, dažnai tas noras sutampa su esančia mada, man smagu pamatyt kieno nors kolekcijoj rūbą, panašų į savo mintyse susikurtą. Bet jei ne, tai norai nedingsta.
Atsakyti