Įkraunama...
Įkraunama...

Vynai

QUOTE(gisida @ 2008 03 22, 19:38)
norejau tau ka nors pasiulyti is mano jau ragautu, bet deja...as megstu tik sausus,tad .....gaila,musu skoniai skitingi blush2.gif
sekmes tau ieskant ir atrandant vis geresni skoni biggrin.gif

Vat aš tau siūlau kada nors vietoje deserto įsipilti austriško Eiswein 50 g į didelę taurę prieš tai gerai atšaldžius ir tada tu man papasakosi ar tu tikrai mėgsti "tik sausus" vynus biggrin.gif
Tik pasiruošk, kad Eiswein - nepigus malonumas mirksiukas.gif
Tikras vynų mėgėjas niekada nebūna kategoriškas, jis RAGAUJA ir IEŠKO mirksiukas.gif
Atsakyti
o kaip megstu vynelius, o ypac saldzius bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Smauglius @ 2008 03 22, 22:24)
Vat aš tau siūlau kada nors vietoje deserto įsipilti austriško Eiswein 50 g į didelę taurę prieš tai gerai atšaldžius ir tada tu man papasakosi ar tu tikrai mėgsti "tik sausus" vynus biggrin.gif
Tik pasiruošk, kad Eiswein - nepigus malonumas mirksiukas.gif
Tikras vynų mėgėjas niekada nebūna kategoriškas, jis RAGAUJA ir IEŠKO mirksiukas.gif

sutinku, tai tikrai puikus vynelis... jis kaip katei valerijonas... vis norisi palaizyti.... bet nepamirskime ir kitu saliu saldziuju vynu... pvz. tokiu kaip sautern apeliacijos ar Kanados icewine, taip pat ir Italai turi superiniu saldziuju vynu ir t.t.
Sie vynai ne tik tinka su desertais ar vietoj ju, bet taip pat dera su melynojo pelesio suriu ar zasu kepenelemis... mmmmmmmm....
Deja, netik Eiswein yra nepigus... dauguma siu saldziuju vynu yra brangus.... bet verti nuodemes... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(pop_mama @ 2008 03 25, 13:22)
Deja, netik Eiswein yra nepigus... dauguma siu saldziuju vynu yra brangus.... bet verti nuodemes...  blush2.gif

Labas vakaras,
O kiek šitas vynas kainuoja?
Klausiu, kad būtų lengviau orientuotis prie kurių vynų ieškoti, nes tik pagal pavadinimą ir nežinant kaip butelis atrodo - tai labai užtruktų... Ne visose parduotuvėse pagal kilmės šalis vynai sudėlioti...
Atsakyti
QUOTE(Gricė @ 2008 03 25, 20:36)
Labas vakaras,
O kiek šitas vynas kainuoja?
Klausiu, kad būtų lengviau orientuotis prie kurių vynų ieškoti, nes tik pagal pavadinimą ir nežinant kaip butelis atrodo - tai labai užtruktų... Ne visose parduotuvėse pagal kilmės šalis vynai sudėlioti...

supermarket Eisweino man nera teke matyti... Austrisku vynus pirmieji pradejo isvezinet Vyno klubas... net ir nezinau ar dar be ju kas nors veza... g.gif sis vynas supilstytas i nedidele berods 0.375 tara, o kaina jeigu neklystu plius minus 100lt. priklausanti nuo derliaus metu, gamintojo ir t.t. kaina vis dideja...
istiesu kaina ju yra auksta dar ir todel, kad sio vyno gamyba yra sudetinga (sudetingesne nei kitu).
Atsakyti
QUOTE(pop_mama @ 2008 03 25, 13:22)
sutinku, tai tikrai puikus vynelis... jis kaip katei valerijonas... vis norisi palaizyti.... bet nepamirskime ir kitu saliu saldziuju vynu... pvz. tokiu kaip sautern apeliacijos ar Kanados icewine, taip pat ir Italai turi superiniu saldziuju vynu ir t.t.
Sie vynai ne tik tinka su desertais ar vietoj ju, bet taip pat dera su melynojo pelesio suriu ar zasu kepenelemis... mmmmmmmm....
Deja, netik Eiswein yra nepigus... dauguma siu saldziuju vynu yra brangus.... bet verti nuodemes...  blush2.gif

Tksliai, pamiršau puikųjį Kanados icewine doh.gif
Na jei jau apie desertinius prabilom, tai matyt reikia atiduoti duoklę ir kokybiškiems portugališkiems portui bei madeirai mirksiukas.gif
Atsakyti
Siulyciau paragauti,kas megsta sodrius sausus vynus:
Condesa de leganza ,Ispanija(raudonas)
Monasterio de las vinas Ispanija
ir is pietu afrikos yra neblogu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(DianaV @ 2008 03 28, 22:00)
Siulyciau paragauti,kas megsta sodrius sausus vynus:
Condesa de leganza ,Ispanija(raudonas)
Monasterio de las vinas Ispanija
ir is pietu afrikos yra neblogu 4u.gif

abu yra brandinti 3 metus(reserva)
dar neblogas Viento Sur Syra,sausas sodrus.(argentina)
is saldziu yra raudonas nerealus Tintoralba dulce(ispanija)jis yra naturaliai saldus 4u.gif
Atsakyti
o man patinka sausi vynai,'merlot'ai blush2.gif ...dbr ypač Čilietiški nerealiai skanūs...ant lentynos stovi "fronteros" bonka biggrin.gif ,čia mb nuperka nesigilina,žino kad neapsirix..o aš kai nueinu tai doh.gif
Atsakyti
As visada perku raudona pusiau sausa italiska vyna thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(awiux @ 2008 04 10, 17:10)
o man patinka sausi vynai,'merlot'ai  blush2.gif ...dbr ypač Čilietiški nerealiai skanūs...ant lentynos stovi "fronteros" bonka  biggrin.gif ,čia mb nuperka nesigilina,žino kad neapsirix..o aš kai nueinu tai  doh.gif

i merlot yra panasi vynuoge savo lengvumu,tai pinot noir 4u.gif
Papildyta:
kaip pvz.
Atsakyti
QUOTE(DianaV @ 2008 04 12, 15:10)
i merlot yra panasi vynuoge savo lengvumu,tai pinot noir 4u.gif

cia jau jau nesutinku. tai visiskai skirtingos vynuoges, ju teksturos skirtingos... ir merlot tikrai nera is lengvuju vynuogiu ypac jeigu lygintume su senuoju zemynu.
o pinot noir, tai karaliskoji vynuoge, kuria kolkas geriausiai sugeba pagaminti tik Prancuzai, Burgundijos regione. artimiausias atitikmuo turbut butu N. Zelandija ir JAV. Visi karstieji krastai tokie kaip Cile, PAR ir pan. nesugeba suvaldyti cukraus kiekio ir sios vynuoges vynai bunai perdaug alkoholiski, intesyvus... zodziu neteisingi.
Atsakyti