Įkraunama...
Įkraunama...

Vynai

.............man skaniausias vynas koki geriau,tai Kroatijoj pirktas buvo,dar nesu skanesnio ragavus,nu jis tok ,toks super thumbup.gif .......ir dabar parduotuvese ieskau tokio,bet pas mus -gaila sad.gif nera,pavadinimo nezinau,tik zinau kaip atrodo butelys........ir is vis kiek man teko ragaut vynu,tai kroatiskas pats skaniausias buvo thumbup.gif ....na dar labai patinka prancuziskas vynas-pavadinimo irgi nezinau,tik butelys toks i apacia eina storas,o kakliukas palenktas.........O va nusipirkau dabar St.Stephan's Crown"TOKAJI-Szamorodni",buvo Maximoj nuolaida,mazas puses litro buteliukas,paragausim ir ivertinsim! thumbup.gif
Atsakyti
Is nebrangiu vynu iki 30 lt. visai patiko cilietiski Santa Helena, balti, tokie kas megsta labiau sausesnius nei saldzius.
Atsakyti
Na, o mano skaniausias tongue.gif KABERNE A LiA IŠ SODO tongue.gif . Kainavo gana brangiai - nuvažiavimas, nusiskynimas, rauginimas, o svarbiausia, tiesiog neįkainojama -kantrybė, kol gaminosi vynas. biggrin.gif Nu bet jau skanumėlis thumbup.gif

Na, o jei jau rimtai tai esu mėgėja baltojo Mosel krašto vyno "Juodasis katinas" (vokiškai pavadinimo parašyti nemoku), o iš raudonųjų vynų - visai šauni Pietinės Afrikos vyndarių produkcija.
Atsakyti
is sausu - raudonas pucela
is pusiau saldziu - raudonas beauvillon ir baltas chenet
is saldziu - kaledinis karstas rolleyes.gif
Atsakyti
kazkaip vis pagalvoju, kad nieko nenusimanau apie vynus, o gyvenu californijoje, kur vynuogynu rojus g.gif reiks susipazinti, bet pries tai noriu Jusu paklausti gal zinot kuo skiriasi tie vynai:

balto rusys: chardonnay, furmint, viognier
raudono:cabernet sauvignon, merlot, pinot noir, syrah,zinfandel
o kas tie ruzavi vynai? is ko jie gaminami, kaip spalva gaunama? jie desertiniai??

kaip suprasti kur koks vynas ar sausas, ar saldus, Lituvoj tai budavao parasyta ant banderoles, o cia tai nera g.gif
Atsakyti
Profesionalesnės informacijos apie vynus lietuvių kalba galėtum rastiVyno klube.

O tie pavadinimai, kuriuos išvardinai, tai jei neklystu yra vynuogių rūšys iš kurių gaminamas vynas. g.gif Nors gal ir klystu. g.gif Tiesa pasakius, gerai pažinti vynus - nemažas mokslas. Na ir gerų uoslės ir skonio receptorių turėjimas degustuojant. tongue.gif Ir šiaip vyndarystė - įdomus užsiėmimas. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Bella @ 2005 05 01, 13:13)
Profesionalesnės informacijos apie vynus lietuvių kalba galėtum rastiVyno klube.

O tie pavadinimai, kuriuos išvardinai, tai jei neklystu yra vynuogių rūšys iš kurių  gaminamas vynas.  g.gif Nors gal ir klystu.  g.gif Tiesa pasakius,  gerai pažinti vynus - nemažas mokslas. Na ir gerų uoslės skonio receptorių turėjimas degustuojant.  tongue.gif  Ir šiaip vyndarystė - įdomus užsiėmimas. doh.gif

taip tai vyno rusys, tikiu, kad vynininkyste labai idomus uzsiemimas, o dar idomiau buti profesionaliu zinovu, kazin kur galima tokius mokslus krimsti??? man jauciu visa i patiktu, gal yra kokiu mokyklu ?
Atsakyti
Deja nežinau. cry.gif O ir pati labai norėčiau. thumbup.gif
Atsakyti
man vienas skaniausių vynų yra "Vina Albali", sausas raudonas. Kainuoja apie 28 Lt, bet aš pirkau, kai buvo IKI premija nuolaida tongue.gif Apskritai, skanių vynų prisiragavau per tas akcijas, kurių šiaip nepirkčiau - bandymams per brangu. Iš baltų geriu chenet'ą arba ispanišką Gandia. Dar, jei kada bus proga, paragaukit Izraelio vynų, ypač raudonų thumbup.gif man tai jie labai skanūs.. tik nežiūrėjau, ar yra kur Lt pirkti.
Atsakyti
Vynai tik sausi ir tik raudoni ax.gif

beje kainos tikrai yra labai įvarios... brangių aš neperku, ir tikrai skanių yra iki 20 Lt.
labai skanių yra ispaniškų, iš Čilės gėriau nerealų vyna, sako, kad iš Australijos verti dėmesio... tiek Manastysrka Izba, tiek Chanett'as yra tikrai skanūs...
iš tikrųjų tai reik bandyt ir tiek... daba mane veža vienas Ispaniškas vynelis... skonis thumbup.gif parekomenduot negaliu, nes išimtas iš prekybos.... ax.gif
Atsakyti
Rimi Hypermarket parduotuvei vienas vynų ekspertas konsultavo dėl vynų, tai sakė pirkit Čilės bet kokį, neapsiriksit, iki šiol tikrai labai patiko.
O dar man labai patinka Cambras, būna baltas ir raudonas, neatsimenu kieno gamybos.
Atsakyti
Man labai patinka Argentinos ir Čilės vynai, visai neseniai juos atradau, tokie aromatingi... thumbup.gif Iš Argentinos vynų patinka LOS Cardos, labai neblogas, kai pirkau Maximoj jam buvo nuolaida nuo 25 litu, tekainavo 14 litų su centais. Vyro sesuo parvežus buvo Portugališką kažkokį tai vyno butelį, nepamenu pavadinimo blush2.gif , bet jo ir kaina virš 100 litų, tai daugoka, o pas mus Lietuvoj turbūt dar daugiau kainuotų g.gif ,bet skonis tai labai liuks thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Editulia: 03 birželio 2005 - 10:15