QUOTE(Tėtsi @ 2010 08 05, 22:53)
Tėtsi, 05 Rug 2010 - 22:53, parašė:
Tėtsi, 05 Rug 2010 - 22:53, parašė:
Sveikos vyno megėjos
Noriu užduoti juokinga klausima,bet manau jis aktualus dėl to,kad yra mėgstančiu ne tik balta vyna,bet ir raudona. Kodėl išgėrus taurė raudono vyno visa burna atrodo kai vampyro
Ar nuo visu raudonų vynų liežuvį ir dantis reikia puse dienos su dantų pastą šveisti
Ar taip ir turi būti?
Sveikos vyno megėjos

Noriu užduoti juokinga klausima,bet manau jis aktualus dėl to,kad yra mėgstančiu ne tik balta vyna,bet ir raudona. Kodėl išgėrus taurė raudono vyno visa burna atrodo kai vampyro

Ar nuo visu raudonų vynų liežuvį ir dantis reikia puse dienos su dantų pastą šveisti

Ar taip ir turi būti?
lūpos parausta nuo taninų, vienuose raudonuose vynuose jų daugiau, kituose - mažiau. Gurkštelėjus vyno, pateliuskavus jį burnoj, aplink dantis, žodžiu po visą burną gerai pavarinėjus, jei dantenos tokios net sutrauktos jaučiasi,-taninų labai daug. Jei dantenų neaptraukia, taninų mažiau. Man taip vienam vyno degustavime sakė. Man skanu, kai daugiau taninų, toks cinkelis jaučiasi
Papildyta:
QUOTE(zalizaislai @ 2010 08 11, 13:59)
zalizaislai, 11 Rug 2010 - 13:59, parašė:
zalizaislai, 11 Rug 2010 - 13:59, parašė:
Juoduju serbentu Voruta ir mums buvo tikras atradimas!. Labai skanus ir geras 
Juoduju serbentu Voruta ir mums buvo tikras atradimas!. Labai skanus ir geras
ragavau jį kartą, patiko

bet jis visai kitoks nei visi vynai, reikėtų surast, prie kokio maisto jis labiau derėtų. Bet skanus labai