QUOTE(neznaikas @ 2009 01 21, 16:30)
Norejau pasiteirauti, o gal zinote koki vyna reiketu pirkti, kad butu galima uzkonservuoti koki 20 metu?
na koks butu geresnis, kad po tu 20 metu ne acta
gertum, o gerai islaikyta vyna.
QUOTE(pasiutele @ 2009 03 28, 18:29)
nelabai,o kad vyna ilgiau laikyt tam reikia ir tam tinkamu salygu,pastovios temperaturos ir dregmes santykio
jeigu pirkt,kad ilgiau palaikyt,geriausia konjaka,nes tai yra iki galo isbaigtas produktas
yra tu vynu, tik pagalvok ar tau to reikia, nes kaip ir pasiutle minejo vynui laikyti reikia salygu. jeigu visgi turi salygas, tai pirk ne viena buteli, o min. 6 vnt., taip pat nesitikek jog isigysi tokio vyno uz 50 lt, siuo atveju jau turesi daugiau pinigelliu krapstyti.
Laikymui vyno nepirk supermarkete, kreipkis i profisionalus, stengis kaip imanoma daugiau surinkti info apie ta vyna, siuo atveju bus labai svarbus ir vyno metai.
Papildyta:
QUOTE(foje @ 2009 03 01, 06:33)
Sveikutes,
Pagaliau atradau sirdziai artima tema:)
Kaip manot ar saldus vynai yra geros kokybes?Kazkaip man susidaro ispudis,kad lietuvaiciai megsta tik saldzius vynus(na dauguma)Asmeniskai man geras vynas butinai turi buti tik sausas,pvz Chardonnay,Pinot Grigio,Merlot ir t.t
Atleiskit jei jau buvo diskusija apie tai,nespejau visos temos dar perskaityt:)
yra daugybe labai geru saldziu vynu. kaip ir minejau anksciau temoje desertiniai saldieji vynai daznai kainuoja daugiau nei iprasti, nes ju gamyba yra sudetingesne.
Galiu pasakyti jog lietuvoje laibai populiarus vynai is chardonnay vynuoges, tai vis dar lyderis tarp batuju vynu.
bet velgi vynai charadonnay vynuoges vienas kitam nelygus, jei gali buti labai skirtingi.