Įkraunama...
Įkraunama...

Vynai

QUOTE(regna @ 2009 01 06, 01:33)
Mielosios vynu zinoves,megejos,noriu jusu paklausti,ar i  musu Lietuvele eksportuojami aukstos kokybes vynai?
Koki vyna toki is geresniu teko gurksnoti Lietuvoje,pasidalinkime.
Gal kuriai is cia rasanciuisliko geras skonis atmintyje.Aciu.

Regna, tikrai taip... kiekvienas save gerbiantis importuotojas prekiauja ir labai aukstos klase vynais. Ju Lietuvos mastu yra pakankamai platus pasirinkimas.
Tik ziurint ka tu isivaizduoji tuos "aukstos klases vynus"?
Atsakyti
O kaip atskirti aukštos kokybės vynus? g.gif
Atsakyti
QUOTE(J.P. @ 2009 01 06, 15:46)
O kaip atskirti aukštos kokybės vynus? g.gif

ant prastos kokybes vyno butelio etiketes niekada nebus parasyta is kokio regiono ir kokiu vynuogiu yra tas vynas. Aukstesnes kokybes vynai pazymimi:
a) is kokiu vynuogiu gaminti;
b)is kokio regiono tos vynuoges;
c)kelintais metais gamintas vynas.
Tiesa, vynuogiu rusis nurodoma ne visada.
Atsakyti
QUOTE(agmor @ 2009 01 06, 18:00)
ant prastos kokybes vyno butelio etiketes niekada nebus parasyta is kokio regiono ir kokiu vynuogiu yra tas vynas. Aukstesnes kokybes vynai pazymimi:
a) is kokiu vynuogiu gaminti;
b)is kokio regiono tos vynuoges;
c)kelintais metais gamintas vynas.
Tiesa, vynuogiu rusis nurodoma ne visada.

tame tiesos yra, bet nebutintai taip... kai kurie vyndariai tokius duomenis suraso kaip marketingini triuka.
Atsakyti
Ačiū už informaciją aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(pop_mama @ 2009 01 07, 10:16)
tame tiesos yra, bet nebutintai taip... kai kurie vyndariai tokius duomenis suraso kaip marketingini triuka.

gal, bet vyno išlaikymas, t.y. kiek metų svarbu, ar ne g.gif
Atsakyti
QUOTE(Monrutė @ 2009 01 07, 14:35)
gal, bet vyno išlaikymas, t.y. kiek metų svarbu, ar ne g.gif

kai kurie vynai nelaikomi ilgai. O kai kuriuos (pvz, beaujolais) reikia per puse metu isgerti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(agmor @ 2009 01 07, 16:40)
kai kurie vynai nelaikomi ilgai. O kai kuriuos (pvz, beaujolais) reikia per puse metu isgerti  mirksiukas.gif

tu kalbi apie 'beaujolais nouveau", taciau yra beaujolais (pvz.cru beaujolais), kurios galima laikyti ir kelis desimtmecius...
jeigu kalbama apie vyno brandinima (laikyma backose), tai velgi nebutinai pasako jog vynas yra aukstos kokybes...
as skirstau vynus i tam tikrus kainu segmentus(cia tik mano nuomone):
ir tai kalba tik apie vynus kuriuos galime nusipirkti LT parduotuvese:
vynai iki 20 lt (lentynoje) rizikuoji nusipirkti nekokybiska vyna,jeigu nelabai ismanai geriausiai rinktis ta kuri esi ragavusi arba rinktis naujojo pasaulio vyna.

vynai iki 20-50 lt sumazeja tikimybe isigyti vyna nekokybiska, bet tai dar nereiskia jog tas vynas bus skanus tau. cia jau butu gerai, kad sita ismanytum apie vynus arba turetum kazkieno rekomendacija. pvz. gali isigyti petit chabi ir chabli vyna uz panasia kaina, taciau retai kada petit chabli yra geras, cia jau reikia tureti ziniu apie gamintoja.

vynai nuo 50-150 lt. cia jau galima kalbeti apie kokybiskus, labai kokybiskus vynus, bet tam , kad leistum tokia suma uz butelis, butu protinga apie ta vyna tureti daugiau info. bet vel pabreziu, tas vynas gali buti puikios kokybes, taciau nereiskia, kad tau bus skanus.

vynai nuo 150 iki...
cia jau velgi reikia ziniu... uz kaikuriuos vynus as nemokeciau tokiu pinigeliu, o kiti mano manymu verti dar ir daugiau...

tikiusi jog mano pamastymai kiek nors Jums pades... 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(pop_mama @ 2009 01 07, 21:08)

tikiusi jog mano pamastymai kiek nors Jums pades...  4u.gif

žinoma, ačiū, tikrai padeda
Atsakyti
truputi pataisymo: sakydama "nekokybiska vyna" turiu omenyje, prastos kokybes vyna.
Atsakyti
Turiu du mėgstamiausius vynus: J.P Chenet pusiau sausas ir Torres San Valentino, abu balti. Gal žinote kur galėčiau gauti infofmacijos apie juos. Noriu daugiau sužinoti mirksiukas.gif
Atsakyti
Man skanus Antinori Villa Antinori. ir baltas ir raudonas. Italiskas smile.gif
Atsakyti