QUOTE(agmor @ 2009 01 07, 16:40)
kai kurie vynai nelaikomi ilgai. O kai kuriuos (pvz, beaujolais) reikia per puse metu isgerti
tu kalbi apie 'beaujolais nouveau", taciau yra beaujolais (pvz.cru beaujolais), kurios galima laikyti ir kelis desimtmecius...
jeigu kalbama apie vyno brandinima (laikyma backose), tai velgi nebutinai pasako jog vynas yra aukstos kokybes...
as skirstau vynus i tam tikrus kainu segmentus(cia tik mano nuomone):
ir tai kalba tik apie vynus kuriuos galime nusipirkti LT parduotuvese:
vynai iki 20 lt (lentynoje) rizikuoji nusipirkti nekokybiska vyna,jeigu nelabai ismanai geriausiai rinktis ta kuri esi ragavusi arba rinktis naujojo pasaulio vyna.
vynai iki 20-50 lt sumazeja tikimybe isigyti vyna nekokybiska, bet tai dar nereiskia jog tas vynas bus skanus tau. cia jau butu gerai, kad sita ismanytum apie vynus arba turetum kazkieno rekomendacija. pvz. gali isigyti petit chabi ir chabli vyna uz panasia kaina, taciau retai kada petit chabli yra geras, cia jau reikia tureti ziniu apie gamintoja.
vynai nuo 50-150 lt. cia jau galima kalbeti apie kokybiskus, labai kokybiskus vynus, bet tam , kad leistum tokia suma uz butelis, butu protinga apie ta vyna tureti daugiau info. bet vel pabreziu, tas vynas gali buti puikios kokybes, taciau nereiskia, kad tau bus skanus.
vynai nuo 150 iki...
cia jau velgi reikia ziniu... uz kaikuriuos vynus as nemokeciau tokiu pinigeliu, o kiti mano manymu verti dar ir daugiau...
tikiusi jog mano pamastymai kiek nors Jums pades...