Įkraunama...
Įkraunama...

Vynai

QUOTE(Iridy @ 2008 10 20, 13:30)
Pasirinkimas nedidelis, kainos užkeltos, įdomesnius vynus sunku įpirkti...Kai žinau, kiek kainuoja produktas Italijoje, ranka sunkiai kyla tiek mokėti.
Pradžiai buvo labai įdomu, maloni vieta pasisėdėjimui, bet iki pasijutimo kaip Italijoje-tikrai toli. smile.gif

nors nesu tos vynines lankytoja, bet karts nuo karto pomidoru ar surio uzlekiu... manau ta vynine puikiai islaiko savo stiliuka, nors gal jai ir toli iki kokios nors italiskos vynines... bet kartu ir nenusileidzia ivairiom italiskom ale smuklem...
o vyno kainu nelygink... paskaiciuok kiek kainuoja logistika, sandeliavimas, zmoniu algos ir pan. ir suprasi jog normalios.... pasiziurek geriau tu vynu kainas pvz. UK, tai musu juokingos atrodys ... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pop_mama @ 2008 10 20, 19:45)
nors nesu tos vynines lankytoja, bet karts nuo karto pomidoru ar surio uzlekiu... manau ta vynine puikiai islaiko savo stiliuka,  nors gal jai ir toli iki kokios nors italiskos vynines... bet kartu ir nenusileidzia ivairiom italiskom ale smuklem...
o vyno kainu nelygink... paskaiciuok kiek kainuoja logistika, sandeliavimas, zmoniu algos ir pan. ir suprasi jog normalios.... pasiziurek geriau tu vynu kainas pvz. UK, tai musu juokingos atrodys ...  4u.gif

Nenormalu už butelį raudono vyno mokėti 130lt, kai tas pats butelys Italijoje, parduotuvėje kainuoja 4eu, kur taip pat mokami atlyginimai, mokama už logistiką, sandeliavimą ir t.t.
Nesakau, kad taip yra su visais vynais, bet praeitais metais pasitaikė rasti tokį butelaitį.. doh.gif
Atsakyti
To Iridy.
Kiek man teko vaikščioti po visokias Maximas ar Rimi, tai pastebėjau, kad vyninėje kaip tik kokybės ir kainos santykis pats geriausias. Tiesa, girdėjau, kad jie atsidarė vyninę ir Klaipėdoje. Gal teko būti ?
Atsakyti
Klaipėdoje nesu buvusi... smile.gif
Rimi kartais užveža neblogų vynų, ypač raudonų, o Maxima daugiau baltų ir putojančių..
Aš nesakau, kad vyninėse vynai nekokybiški, dažnai galima rasti ką nors įdomaus, tik kad jos kainas užsikelia, nes mat, jie ne šiaip maxima, o specializuota vyno parduotuve.. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Iridy @ 2008 10 20, 21:49)
Nenormalu už butelį raudono vyno mokėti 130lt, kai tas pats butelys Italijoje, parduotuvėje kainuoja 4eu, kur taip pat mokami atlyginimai, mokama už logistiką, sandeliavimą ir t.t.
Nesakau, kad taip yra su visais vynais, bet praeitais metais pasitaikė rasti tokį butelaitį.. doh.gif

o tai gal ten buvo to pacio vyndario vynas, tik aukstesnio lygio... arba vynuoges, regionas tas pats, tik vyndarys kitas?
nes zinant kainas, tiek italijoje, tiek lietuvos rinkoj, nelabai tikiu jog vynas, kuris kainuoja 4 eur., cia kainuotu , vyninej 130 lt. juolab, kad jie patys visus vynus vezasi.
Papildyta:
QUOTE(Iridy @ 2008 10 21, 20:04)
Klaipėdoje nesu buvusi... smile.gif
Rimi kartais užveža neblogų vynų, ypač raudonų, o Maxima daugiau baltų ir putojančių..
Aš nesakau, kad vyninėse vynai nekokybiški, dažnai galima rasti ką nors įdomaus, tik kad jos kainas užsikelia, nes mat, jie ne šiaip maxima, o specializuota vyno parduotuve.. doh.gif

specializuotoje parduotuveleje tu uz vyna moki daugiau, nes gauni konsultacija profisionalu (del daugumos konsultantu profisionalumo,zinoma galima pasigincyti),taip pat uz asortimenta , kurio nera supermarkete ir skirta demesi tik tau ir t.t.
gerai jeigu tu ismanai apie vynus, tai tau zymiai lengviau pasirinkti supermarkete vyna vakarienei, o ka daryti zmogeliui kuris neismano kuo skiriasi cabernet sauvignon nuo merlot... o ka jau kalbeti apie pasirinkima-derinima su maistu...
Is supermarketu tikrai turiu pagirti maximos asortimenta, bet esu ziauriai nusivylusi rimi asortimentu... toks jausmas, kad rimiu alkoholio vadybinikas isviso neismano apie vynus. ten lentynose visiskas bardakas.
Atsakyti
QUOTE(pop_mama @ 2008 10 22, 20:17)
o tai gal ten buvo to pacio vyndario vynas, tik aukstesnio lygio... arba vynuoges, regionas tas pats, tik vyndarys kitas?
nes zinant kainas, tiek italijoje, tiek lietuvos rinkoj, nelabai tikiu jog vynas, kuris kainuoja 4 eur., cia kainuotu ,  vyninej 130 lt. juolab, kad jie patys visus vynus vezasi.

Tas pats vynas, tas pats gamintojas, tie patys metai, viskas tas pats... smile.gif
Aš net nebūčiau dėmesio atkreipus, italas man jį užrodė.
Atsakyti
Ne kiekvienu italu galima tikėti tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(pop_mama @ 2008 10 22, 20:28)
specializuotoje parduotuveleje tu uz vyna moki daugiau, nes gauni konsultacija profisionalu (del daugumos konsultantu profisionalumo,zinoma galima pasigincyti),taip pat uz asortimenta , kurio nera supermarkete ir skirta demesi tik tau ir t.t.

Aš kalbėjau apie vyninę-kavinę tappo d'oro, ten neteko gauti konsultacijų...
Dėl 30lt antkainio nesikabinėju, tiek yra normalu, bet 100lt antkainis verčia abejoti ir kitom vyninės prekėm.
Dėl kitų vyninių nusiskundimų neturiu.. smile.gif

QUOTE(AMALGAMA @ 2008 10 24, 10:02)
Ne kiekvienu italu galima tikėti  tongue.gif

MB pasitikiu, tuo labiau kai tą patį butelį paskui paskui specialiai Italijoj nusipirkom.. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Iridy @ 2008 10 24, 14:28)
Aš kalbėjau apie vyninę-kavinę tappo d'oro, ten neteko gauti konsultacijų...
Dėl 30lt antkainio nesikabinėju, tiek yra normalu, bet 100lt antkainis verčia abejoti ir kitom vyninės prekėm.
Dėl kitų vyninių nusiskundimų neturiu.. smile.gif
MB pasitikiu, tuo labiau kai tą patį butelį paskui paskui specialiai Italijoj nusipirkom..  mirksiukas.gif

gal gali parasyti to vyno pavadinima, cia man is profesines puse labai idomu pasidare... g.gif
Atsakyti
QUOTE(pop_mama @ 2008 10 24, 21:43)
gal gali parasyti to vyno pavadinima, cia man is profesines puse labai idomu pasidare... g.gif

2005 metų pjemonto barolo. Gamintojo nebeprisimenu doh.gif , atsimenu, kad buvo su tamsiai raudona etikete... Jei MB prisimins, parašysiu...
Atsakyti

Įsikišiu ir aš į jūsų diskusiją. biggrin.gif
Man kažkaip neatrodo nenormalu, kad pas mus kainos vynų ženkliai didesnės nei ten, iš kur jis atsivežamas. Pirmiausia kažkaip reikėtų įsisąmonint, kad Lietuva vyno neturi, taigi sava rinka konkuruoti ir tokiu būdu kainas šiek tiek numušti negali. smile.gif Be to - licensijos, logistika, patalpos, darbuotojų kvalifikacijos kėlimai ir t.t. Galų gale tai yra žmonių verslas - jie iš kiekvieno butelio turi ir uždirbti smile.gif Taigi susumavus tikrai gaunasi tai, ką ir turim.
Kita vertus, nors pati esu tik vynų mėgėja, su tuo nedirbu, bet daug važinėju ir pastebiu, kad tikrai geras vynas (įdomesnių vynuogių, limituoto derliaus, gerų metų) nei Italijoj, nei Prancūzijoj, nei Vokietijoj, nei Ispanijoj labai pigiai nekainuoja smile.gif
Todėl tikrai būtų labai įdomu tas vyno pavadinimas, apie kurį pasakojo Iridy g.gif

Šiaip tai kai žmonės turi galimybę, tai važiuoja užsipirkti vynų į jų kilmės šalį. Tarkim, Prancūzijos Bretagne regione, ypač toje jos dalyje, kur yra uostai (kursuoja keltai į Didžiąją Britaniją) pilna vynų a la bazių/sandėlių, kuriose galima įsigyti puikių vynų, šampanų galima sakyt didmeninėm kainom, dideliais kiekiais. Tai britai persikelia su mašinom, atvažiuoja, prisitavorina prancūziškų vynų, ir vėl į keltą biggrin.gif Per dieną ir apsisuka biggrin.gif
Pernai mes tokiam sandėly šampanų prisipirkom po 19-25 eurus už butelį. tongue.gif Jėga biggrin.gif
Atsakyti
Vyno gerbėjoms - nuo lapkričio 6 d. vyninėje Tappo d'Oro jau bus jaunas Novello vynas, tai panašu į prancūzišką Božole, tik jis buna anksciau. Gal ten ir susitinkam - aptarsim antkainius.
Atsakyti