Įkraunama...
Įkraunama...

Vynai

QUOTE(Ragany @ 2008 10 01, 21:13)
Gal galetu buti kokiuose vyno namuose, specialiuose vyno baruose (vyninese). Pastebejau, kad ne karta jau prase zmones.
Paciai kol kas labiausiai patiko Ciles carmenere ir merlot. Labai nepatiko argentinos ragautas malbec vynas, nu per astrus man toks brrr. Is ispanisku, kelis geriau, tai nesuzavejo manes.

na kiek teko lankytis rimtesnese vyno parduotuvelese, tai nemaciau as to vynelio...
O argentinietiska malbec paragauk su rimtesniu kepsniu (idealu ant groteliu keptu) pamatysi tas vynas visai kitaip tau atrodys...
dazniausiai vynai ragaujami prie maisto, visai kitaip atsiskleidzia. zinoma maistas ir vynas turi dereti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pop_mama: 03 spalio 2008 - 19:29
[quote=Viktuteee,2008 08 09, 21:28]
Kur Vilniuje galima būtų rasti gero kiniško slyvų vyno? Esu jį degustavusi "Kinijoj" priešais "VCUP" - skonis, aromatas fantastiškas, nesu ragavusi tokio vyno gyvenime bigsmile.gif , bet niekur, net specializuotose vynų parduotuvėse nepavyksta rasti nieko panašaus g.gif
[/qu
cia jo yra Tilto g. 6-8,Vilnius 4u.gif
Atsakyti
Šiuo metu ragauju visus įmanomus itališkus vynus (kadangi mokausi Italijoj)... smile.gif
Labai atgaivina Prosecco, lengvai putojantis vynas, valgant pats tas. Dalyvavau ir jo pilstymo procese, įdomu buvo ragauti prosecco dar brendimo periode, kai burbuliukai nėra pilnai susiformavę..
Taip pat atradau chardonnay pakaitalą, muller thurgau, pusiau sausaus, lengvas vynas, ypatingai neįtakojantis valgio skonio.
Prie mėsytės puikiai geriasi Barbera vivace, raudonas sodraus skonio, lengvai putojantis, bet labai mažais burbuliukas, įdomus tuo, kad butelis yra kaip paprasto vyno, kamštis normalus, ir kai įpili į stiklinę tų burbuliukų nesimato, pasijaučia tik burnoje.
Labai skanus Barolo chinato, Lietuvoje tokio vyno kainos buvo visiškai neįkandamos, o čia tikrai geras vynas kainuoja iki 15eu už butelį. Bet tai vynas skanavimui, prie valgio gaila man...
Lietuvoje neblogo prosecco atradau maximoje, vitis nostra, atrodo, gamintojas. Kamštis prilaikomas virvutės, taip pat prie putojančių vynų rimi radau muller thurgau, tik jis kiek saldokas, prie deserto.. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pop_mama @ 2008 10 03, 20:23)
na kiek teko lankytis rimtesnese vyno parduotuvelese, tai nemaciau as to vynelio...
O argentinietiska malbec paragauk su rimtesniu kepsniu (idealu ant groteliu keptu) pamatysi tas vynas visai  kitaip tau atrodys...
dazniausiai vynai ragaujami prie maisto, visai kitaip atsiskleidzia. zinoma maistas ir vynas turi dereti.

Na, as berods vytintos jautienos turejau, bet nu astrus jis man, man labiau svelnesni. Italiski kazkaip visai netraukia, nezinau kodel.
Ir dar, norisi dabar karsto vyno, kazkur internete maciau yra Santa Maria prieskoniai karstam vynui, nu bet maximoj isziurejau kiekviena pakeli, tai neradau.. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Ragany @ 2008 10 06, 14:12)
Na, as berods vytintos jautienos turejau, bet nu astrus jis man, man labiau svelnesni. Italiski kazkaip visai netraukia, nezinau kodel.
Ir dar, norisi dabar karsto vyno, kazkur internete maciau yra Santa Maria prieskoniai karstam vynui, nu bet maximoj isziurejau kiekviena pakeli, tai neradau.. unsure.gif

vytinta jautiena yra saldesne tai cia kitaip nei kepta, neturi tiek mesos sulciu.
o italiski vynai labai priklauso nuo regiono, jeigu tau patinka ryskesni pabandyk Sicilietiskus vynus.
As akropolio maximoj tikrai maciau santa marios prieskonius vynui.
Atsakyti
as vyna geriu tik saldu thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
visada gerdavau chenet vyna, bet neperseniausiai buvo akcija gruzinisku vynu ir paragavau raudona pusiau saldu "old tbilisi". geeeeris!!!! nuostabus vynas. deja, po to niekada to vyno niekur nebeaptikau. baltas yra, o raudono ne. balta irgi ragavau, bet nelabai jis man.
Atsakyti
QUOTE(kristij @ 2008 10 14, 21:26)
visada gerdavau chenet vyna, bet neperseniausiai buvo akcija gruzinisku vynu ir paragavau raudona pusiau saldu "old tbilisi". geeeeris!!!! nuostabus vynas. deja, po to niekada to vyno niekur nebeaptikau. baltas yra, o raudono ne. balta irgi ragavau, bet nelabai jis man.

tiesiog ispirktas ir tiekejai jo neatsiveze,del to niekur nera,bet turetu atsirast 4u.gif
Atsakyti
[QUOTEŠiuo metu ragauju visus įmanomus itališkus vynus (kadangi mokausi Italijoj)..
Labai atgaivina Prosecco, lengvai putojantis vynas, valgant pats tas. Dalyvavau ir jo pilstymo procese, įdomu buvo ragauti prosecco dar brendimo periode, kai burbuliukai nėra pilnai susiformavę..
Taip pat atradau chardonnay pakaitalą, muller thurgau, pusiau sausaus, lengvas vynas, ypatingai neįtakojantis valgio skonio.
Prie mėsytės puikiai geriasi Barbera vivace, raudonas sodraus skonio, lengvai putojantis, bet labai mažais burbuliukas, įdomus tuo, kad butelis yra kaip paprasto vyno, kamštis normalus, ir kai įpili į stiklinę tų burbuliukų nesimato, pasijaučia tik burnoje.
Labai skanus Barolo chinato, Lietuvoje tokio vyno kainos buvo visiškai neįkandamos, o čia tikrai geras vynas kainuoja iki 15eu už butelį. Bet tai vynas skanavimui, prie valgio gaila man...
Lietuvoje neblogo prosecco atradau maximoje, vitis nostra, atrodo, gamintojas. Kamštis prilaikomas virvutės, taip pat prie putojančių vynų rimi radau muller thurgau, tik jis kiek saldokas, prie deserto..]

Užeik i vyninę Tappo D'oro Vilniuje ar Klaipėdoje. Tikrai pasijauisi kaip Italijoe. Visko yra ir vynų ir sūrių.
Atsakyti
QUOTE(AMALGAMA @ 2008 10 16, 11:57)
Užeik i vyninę Tappo D'oro Vilniuje ar Klaipėdoje. Tikrai pasijauisi kaip Italijoe. Visko yra ir vynų ir sūrių.

Buvau, tikrai ne visko yra.. smile.gif
Ir prie kokybės ir kainų santykio galima labai prikibti...
Atsakyti
O kas nepatiko vyninėje ?
Atsakyti
QUOTE(AMALGAMA @ 2008 10 20, 11:57)
O kas nepatiko vyninėje ?

Pasirinkimas nedidelis, kainos užkeltos, įdomesnius vynus sunku įpirkti...Kai žinau, kiek kainuoja produktas Italijoje, ranka sunkiai kyla tiek mokėti.
Pradžiai buvo labai įdomu, maloni vieta pasisėdėjimui, bet iki pasijutimo kaip Italijoje-tikrai toli. smile.gif
Atsakyti