Įkraunama...
Įkraunama...

Vynai

QUOTE(pop_mama @ 2008 04 16, 18:05)
cia jau jau nesutinku. tai visiskai skirtingos vynuoges, ju teksturos skirtingos... ir merlot tikrai nera is lengvuju vynuogiu ypac jeigu lygintume su senuoju zemynu.
o pinot noir, tai karaliskoji vynuoge, kuria  kolkas geriausiai sugeba pagaminti tik Prancuzai, Burgundijos regione. artimiausias atitikmuo turbut butu N. Zelandija ir JAV. Visi karstieji krastai tokie kaip Cile, PAR ir pan. nesugeba suvaldyti cukraus kiekio ir sios vynuoges vynai bunai perdaug alkoholiski, intesyvus... zodziu neteisingi.

schmoll.gif kad jos visiskai skirtingos sutinku,visos jos skirtingos,as tik sakaiu,kad jos yra is lengvesniu,priklauso nuo salies ir brandinimo lygio,bet siaip merlot priskiriamos prie lengvesniu,jei paimsi reservos merlot,tai aisku jis nebus ;engvas vynas,nors ir tokiu isimciu buna smile.gif
Atsakyti
QUOTE(DianaV @ 2008 04 16, 19:19)
schmoll.gif kad jos visiskai skirtingos sutinku,visos jos skirtingos,as tik sakaiu,kad jos yra is lengvesniu,priklauso nuo salies ir brandinimo lygio,bet siaip merlot priskiriamos prie lengvesniu,jei paimsi reservos merlot,tai aisku jis nebus ;engvas vynas,nors ir tokiu isimciu buna smile.gif

gal tada reiktu sakyti, kad ji is svelnesniu vynuogiu (priklausomai nuo gamybos, dirvozemio, klimato ir pan.), bet nelengvesne... nes man sios dvi savokos ypac kalbant apie vynus yra skirtingos. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pop_mama @ 2008 04 17, 10:48)
gal tada reiktu sakyti, kad ji is svelnesniu vynuogiu (priklausomai nuo gamybos, dirvozemio, klimato ir pan.), bet nelengvesne... nes man sios dvi savokos ypac kalbant apie vynus yra skirtingos.  4u.gif

ta ir norejau pasakyt,tik nemanau,kad cia butu kazkam idomu skaityt jei buciau pradejus gilntis ir pasakojus apie visas salygas,kas nuo ko prikauso 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(DianaV @ 2008 04 17, 14:27)
ta ir norejau pasakyt,tik nemanau,kad cia butu kazkam idomu skaityt jei buciau pradejus gilntis ir pasakojus apie visas salygas,kas nuo ko prikauso 4u.gif

manau tai ir yra pats idomumas vynu pasaulyje... zmones Lietuvoje dauguma vengia pirkti kitoki vynai nei mate reklamoje, nes nesupranta kas parasyta ant etiketes, nesupranta reiksmiu, net nezino jog Merlot ar Petit Verdot ir pan. yra vynuoges.
Manau sioje temoje mes galim padeti jiems nebijoti rinktis kitoki vyna... netik ta, kuri mate reklamoje... nes sutik uz tokia kaina kokia mokam pvz. uz toresa mes galim nusipirkti zymiai geresni kito gamintojo vyna...
kuo daugiau informacijos bus pasiekiama, tuo bus tik geriau...
Atsakyti
QUOTE(pop_mama @ 2008 04 17, 15:57)
manau tai ir yra pats idomumas vynu pasaulyje... zmones Lietuvoje dauguma vengia pirkti kitoki vynai nei mate reklamoje, nes nesupranta kas parasyta ant  etiketes, nesupranta reiksmiu, net nezino jog Merlot ar Petit Verdot  ir pan. yra vynuoges.
Manau sioje temoje mes galim padeti jiems nebijoti rinktis kitoki vyna... netik ta, kuri mate reklamoje... nes sutik uz tokia kaina kokia mokam pvz. uz toresa mes galim nusipirkti zymiai geresni kito gamintojo vyna...
kuo daugiau informacijos bus pasiekiama, tuo bus tik geriau...

Del Torres tai drinks_cheers.gif yra ne tik,kad geresniu,bet ir jie yra ir net pigesni,arba tokia pat kaina,o kokybe tikrai geresne smile.gif
Atsakyti
Man patinka Ciles vynai, sausi arba pusiau sausi flirt.gif
Atsakyti
QUOTE(manti @ 2008 04 25, 15:59)
Man patinka Ciles vynai, sausi arba pusiau sausi  flirt.gif

jeigu tau patinka Cile, tai pabandyk australietiskus, argentinietiskus arba JAV irgi turetu patikti...
Atsakyti
sakyciau, JAV vynai - patys svelniausi.... del TORRES - yra toks ju baltas Saint Valentin - laaaaaaaabai skanus! Visi kiti ju vynines neypatingi , ir netgi labai vidutiniai, sakyciau :S
Neseniai atradau Carlo Rossi (California) - thumbup.gif - abu, ir baltas, ir raudonas.. Tik kad jie dazniausiai buna tokiuose dideliuose buteliuose po 1.5l.... Tai sau saldytuve tokio nepasistatysi, reikia kompanijos ieskot.. wink.gif
Is vynuogiu labiau megstu cabernet savignon nei merlot, ir sauvignon blanc man patinka labiau nei chardonnay... smile.gif
Apibendinant, vynas yra labai geras gerimas! ax.gif
Atsakyti
Mano mylimiausiais raudonasis Marques de Caceres, ispaniskas. Aplamai visus vynus megstu ir Tempranillo vynuogiu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Shape @ 2008 05 18, 02:28)
Mano mylimiausiais raudonasis Marques de Caceres, ispaniskas. Aplamai visus vynus megstu  ir Tempranillo vynuogiu  wub.gif

sis ir baltas labai skanus ir kokybe thumbup.gif
Atsakyti
Gal kuri buvote Vyno dienose? Papasakotumete, kiek ir kokiu ten vynu skaniu atradote?
Atsakyti
QUOTE(Dinka78 @ 2008 05 18, 11:58)
Gal kuri buvote Vyno dienose? Papasakotumete, kiek ir kokiu ten vynu skaniu atradote?

as buvau,bet trumpai gan,tai ne tiek daug ir spejau isragaut,bet patikusiu buvo balti ispaniski du omblancs demay ir marinos baltas thumbup.gif naujosios zelandijos baltas kuris aukso medaliu ivertintas is sauvignon blanc vynuoges ,argentinietiskas jelu torontes ir raudonu pietu afrikos cape haven pinotage thumbup.gif bigsmile.gif
Atsakyti