Įkraunama...
Įkraunama...

Knygelės vaikams

QUOTE(janna @ 2014 01 23, 10:15)
Tokiu pamokeliu-darbeliu pilna yotubeje. Nebandet ieskoti?
O ir inete medziagos apstu smile.gif

Taip zinau,kad darbeliu yra daug yotube.Ir internete daug ka radom.Aciu.Bet is knyguciu kazkaip maloniau. ax.gif
Papildyta:
QUOTE(janna @ 2014 02 07, 12:03)
Jau senai mes knygeliu neperkame. Esame uolus bibliotekos lankytojai. Tai ir savotiska atrakcija vaikams, ir knygu gausa, ir galimybes ne tik pasirinkti, bet ir atsirinkti vaikisku knygeliu pasiulos gausoje.

Kadangi esu is tu "priciuozusiu" mamu, kurioms vienas is svarbiausiau kriteriju pasirenkant knygele yra "tekstas".

Kol dar turiu galimybe itakoti vaiku pasirinkimui ir tuo paciu budu lavinti  ne tik meile knygai bet ir literaturini skoni, bandau si laika isnaudoti maksimaliai. Pasirenkant knyga pasiklaiunu savo intuicija kas patiktu mano vaikams, o ne "teoriniam" amziaus cenzui.

Su vaikais esame sutare taip, jog kelias knygeles jie pasirenka patys, o kelias isrenku as.  Na, ir skaitome tokiu paciu principu. Po tam tikro laiko vaikai pasirenka  skaitiniams mano isrinktas knygeles. Kai kurias tenka skaityti ne viena ir ne du kartus. Po tam tikro laiko papraso bibliotekoje surasti jau skaitytas knygeles.

Sutinku,kad knygelems isleidzime daug pinygeliu.Bet beda ta,kad gyvename ne Lietuvoja.Cia Anglijoja tikrai labai daug biblioteku ir knyguciu apstu,bet taip norisi su lietuvisku tekstu. rolleyes.gif .Gal kur nors ir londone yra lietuviska biblioteka,bet as tikrai nieko nezinau. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Karoliute @ 2013 09 09, 13:40)
Buciau lb dekinga, jei kas galetu rekomenduoti vaikiska enciklopedija 5 metu vaikui, nes pasiklydau gausoj, o kadangi uzsakinesiu internetu (gyvenu ne LT ir neturiu galimybes pavartyti gyvai), tai labai praverstu nuomones, kuri verta demesio 4u.gif

Šiuo metu savo penkiametei skaitai šitą knygą, kartu klausos ir devynmetė, kuri pati puikiai skaito, bet ir tai ką čia perskaitau yra jai įdomu.

http://www.manoknyga...ml#.UynSbkq9u9I

Tiesa yra kai kurių vietų, kur 5m vaikui sunku suprast, bet pavartyt galės ir vėliau. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jovka: 19 kovo 2014 - 19:24
Sveiki! Gal kas turite savo bibliotekėlėse knygelę "PELIUKAS LUKAS NENORI EITI Į DARŽELĮ" (Šią) ir galėtų ją atskanuoti, nes turiu švedišką variantą norėtusi žinoti kas rašoma lietuviškame variante smile.gif Būtų labai šaunu jei kas pasidalintų ax.gif
Atsakyti
Savo dukroms skaitau kasdien. Tai mūsų ritualas, kokybiškai praleistas laikas kartu, ramybės salelė kasdienybės rūpesčiuose.

Kai vartau vaikiškas knygeles, man dažnai kas nors užkliūna: lėkštas, nesklandus (dažnai tokios yra visokios neaiškios verstinės knygelės) tekstas, nulinis turinys, neskoningos iliustracijos. Nemėgstu, kai knyga prastai atspausdinta ar įrišta (pavyzdžiui, ją nepatogu vartyti, lengvai plyšta lapai ir pan.). Žodžiu, vaikiškoms knygoms esu labai reikli, jas perku atsakingai.

Šiuo metu mūsų favoritė — rašytojo Kęstučio Navako ir dailininkės Marijos Smirnovaitės knygelė „Udo ir Dra niekaip nesusikalba“. 2013 m. ši knyga pateko į geriausių knygų vaikams penketuką. Iš patirties žinau, kad nominuotos knygos paprastai nenuvilia, bet ši mums ypač patiko. Nors istorija paprasta (uodas Udo nutupia drambliui Dra ant kaktos pailsėti, jie vienas kito nemato, bet girdi, bijo ir nesupranta), joje galima apčiuopti kažką tokio…filosofiško.

Dar patiko Trace Moroney knygelė apie gerumo jausmą „Kai jaučiuosi geras“.
Atsakyti
mes gavome dovanų terapinių pasakų knygelę ,,Apie tave ir mane"- labai šauni knygelė su pamokančiomis isotrijomis iš vaikų gyvenimo.... dar aš pakeičiu herojų vardus į savo mergaičių vardukus,tai iš viso joms labai smagu skaityti thumbup.gif pasakaitės apie vakučius muštukus, apie pratinimąsi prie darželio, apie dantukų taisymą, apie broliuko laukimą, apie smaližiavimą saldumynais, apie pirštukų draugystę,apie vaikučių fantazijas...
Atsakyti
QUOTE(Vėjų Laumė @ 2013 04 09, 06:29)
Turim šią knygutę  thumbup.gif Jau dvi savaitėles kiekvieną vakarą prieš miegą skaitom šią knygutę, vaikučiui labai patinka. Jokios knygutės prieš miegą nebenori skaityt tik "Triušiukų abėcėlę". Eilėraštukai labai gražūs, kai skaitau sūnus bando atkartot, tai manau po kelių savaičių pradės deklamuot eilėraštukus jau  biggrin.gif

Jau pavėluotai bet ją galima nusipirkti tik internetu arba Antakalnio knygyne.

gal galetumete pasidalinti sia knygele, nes niekur nerandu pirkti. o mazylis pradejo dometis raidelemis, o ir triusiukus labai megsta....
Atsakyti
As irgi labai rekomenduoju "Udo ir dra", man paciai si istorija idomi ir juokinga, vaikai beveik kasdien praso kad skaityciau, kartais net po kelis kartus biggrin.gif

Dar gera knygute Sam Mcbratney "Ar zinai, kaip as tave myliu?"

Neseniai baigem skaityti "Spintos istorijos". Pirkau, nes pamaciau, kad geriausia 2013m. knyga. Siaip, nebloga, nepasakyciau, kad labai patiko vaikams, bet isklause. Dabar padaviau vyresneliui, kad dar karteli pats perskaitytu.

Parekomenduokit dar ka nors smile.gif Norisi, kad ne siaip pasaka butu, o kazko pamokytu ir kad baisybiu nebutu, nes, kai kurias pasakas skaitydama, daug kur turiu pagrazinti. Visokius " papjove, nuzude" ir pan. Anksciau skaitydavau viska kaip parasyta, bet isgirdau kaip mano 3metis zaisdamas su zaislais apie zudynes pradejo kalbeti, tai baisu pasidare..
Atsakyti
aš tai savo vaikučiam u-leidžiu pasakų įrašus ir klausomės visi kartu, neretai užmiegu ant kėdės sėdėdama biggrin.gif
Atsakyti
Skaitom pasakeles kas vakara. Megstamiausia siuo metu visu isgirta Udo ir dra smile.gif
Atsakyti
Labux,gal kas turite ir būtų galimybė gauti knygą ''Kakė makė'' pdf formatu. Didelį didelį Ačiū pasakytų darželinukai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tedžiukė: 23 rugpjūčio 2014 - 21:18

! 
Bet kokiems skelbimams skirta Skelbimų lenta
Atsakyti
gal kuri pirkot iš betos personalizuotą pasaką vaikams? įdomu kaip realiai jos.... 4u.gif
Atsakyti