QUOTE(Klepesova @ 2014 02 07, 09:34)
dukrytei greitai 7 - jei sunui tinka visos knygeles tai dukrai nuomazu dienu tik kur daug paveiksliuku, kur kicas ir net koktumas - ir nieko nepakeisi- aisku galima butu lauzyti vaika- taciau kas is to? taigi ir perkamos: princeses elgesio vadovas, kas yra meile, apie fejas (grynai i6 filmuko) apie monstrus - grynai paveiksliukai- isliekamosios vertes jokios ir net pasakojimas nelabai rislus (kai maciau filmuka) dabar stai ledo salis (29 lt storais virseliais, bet plona knygele) mamule Mu turime- kaip nauja - 3 kartus perskaiciau- sunui- dukra net neziuri- 1 karta kai tik gavom is kaledu senio ir viskas. taigi knygos- priklauso nuo vaiko... jei kalbame rimtai geriausia knyga dukrai buvo si:
cia su erdviniais paveiksleliais- nuostabi- pati pasaka- ir paskui galima suristi ir vaikai siaip ziuri.... patiko O dabar ledo salis...
Jau senai mes knygeliu neperkame. Esame uolus bibliotekos lankytojai. Tai ir savotiska atrakcija vaikams, ir knygu gausa, ir galimybes ne tik pasirinkti, bet ir atsirinkti vaikisku knygeliu pasiulos gausoje.
Kadangi esu is tu "priciuozusiu" mamu, kurioms vienas is svarbiausiau kriteriju pasirenkant knygele yra "tekstas".
Kol dar turiu galimybe itakoti vaiku pasirinkimui ir tuo paciu budu lavinti ne tik meile knygai bet ir literaturini skoni, bandau si laika isnaudoti maksimaliai. Pasirenkant knyga pasiklaiunu savo intuicija kas patiktu mano vaikams, o ne "teoriniam" amziaus cenzui.
Su vaikais esame sutare taip, jog kelias knygeles jie pasirenka patys, o kelias isrenku as. Na, ir skaitome tokiu paciu principu. Po tam tikro laiko vaikai pasirenka skaitiniams mano isrinktas knygeles. Kai kurias tenka skaityti ne viena ir ne du kartus. Po tam tikro laiko papraso bibliotekoje surasti jau skaitytas knygeles.