Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

QUOTE(emiliuxas @ 2011 07 14, 20:15)
gal netycia jus zinot ar molases siurpas yra tas pats kas salyklas?

Tik nepadaugink sirupo, nes jis duoda keistą skonį paskui... Aš dažniausiai dedu 1-2šaukštus (juos ištirpau verdančiam vandeny ir užplikau kmynus tuo pačiu dar. Man patinka. O va draugai išbrokijo šitą sirupą....
Atsakyti
o pagal terros receptuka duona kazin turi kokia buti tesla lipni ir dregna ??? niekaip nepagaunu to duonos teslos kietumo koks jis turi buti doh.gif help aciukas
Atsakyti
Sveikos,

esu visiškai žalia duonos kepime ir tikriausiai atėjau su 100 kart girdėtais klausimais, bet gal kas padėsit.
Kepiau duoną pagal šį receptą. Vakar kepiau su lietuviškom sausom mielėm, šiandien dėjau raudonųjų mielių (Maximoj parduoda po 500 g). Dėjau šiltą pieną, cukrų, druską, miltus ir mieles. Kepiau Normal programa. Vakar iškepė viskas gerai, šiandien duona sukritus, porėta, šlapia. Kas ne taip? Radau tik pasakymą kažkurioj temoj, kad raudonos mielės labai aktyvios ir reiktų jų mašinti, jei taip gaunasi, bet kiek jų mažinti? Dar ant mielių pakuotės parašyta, kad jas dėti "pirmoje maišymo stadijoj", bet kaip suprantu į duonkepę juk visada mielės dedamos paskutinės? Beje ką darot kaip duona "neiškepa", bandot dar kažkaip ją "gelbėt"?
ačiū už patarimus.

Atsakyti
Siandien ir as vel kepiau duona , tik siek tiek kitokia nei visad ax.gif
siandien mano duonos sudetis pasipilde alyvuogem (juodom ir zaliom) mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(dzin budizmas @ 2011 07 17, 16:38)
Sveikos,

esu visiškai žalia duonos kepime ir tikriausiai atėjau su 100 kart girdėtais klausimais, bet gal kas padėsit.
Kepiau duoną pagal šį receptą. Vakar kepiau su lietuviškom sausom mielėm,  šiandien dėjau raudonųjų mielių (Maximoj parduoda po 500 g). Dėjau šiltą pieną, cukrų, druską, miltus ir mieles. Kepiau Normal programa. Vakar iškepė viskas gerai, šiandien duona sukritus, porėta, šlapia. Kas ne taip? Radau tik pasakymą kažkurioj temoj, kad raudonos mielės labai aktyvios ir reiktų jų mašinti, jei taip gaunasi, bet kiek jų mažinti? Dar ant mielių pakuotės parašyta, kad jas dėti "pirmoje maišymo stadijoj", bet kaip suprantu į duonkepę juk visada mielės dedamos paskutinės? Beje ką darot kaip duona "neiškepa", bandot dar kažkaip ją  "gelbėt"?
ačiū už patarimus.

mažinkit mielių kiekį per puse
jei galima papildomai nustatyt laiką, tai su duonkepė, o jei ne, tada orkaitėj
Atsakyti
ale atrodo duonele pasiseke iskepti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 07 17, 19:56)
mažinkit mielių kiekį per puse
jei galima papildomai nustatyt laiką, tai su duonkepė, o jei ne, tada orkaitėj

Ačiū. Su puse mielių kiekiu pavyko iškepti.
Atsakyti
Pdėkite smile.gif Esu dabar Anglijoje. Atsivežiau raugą. Neturiu miltų. Vienu žodžiu nieko neturiu. Nusipirkau kvietinių, kepiau. Niekas neišėjo. Išmečiau verysad.gif
Lietuvoje su duonytės kepimu problemos neturiu (patirtis 2 m.).
Tiesa, ar kmynai prekybos centre Tescko tinka kepimui (kas turit patirties?)
Vienu žodžiu, nuleidau rankas, bet nusėdėti negaliu. Noriu naminės duonytės
Atsakyti
QUOTE(Dianux68 @ 2011 07 22, 21:49)
Pdėkite  smile.gif  Esu dabar Anglijoje. Atsivežiau raugą. Neturiu miltų. Vienu žodžiu nieko neturiu. Nusipirkau kvietinių, kepiau. Niekas neišėjo. Išmečiau verysad.gif
Lietuvoje su duonytės kepimu problemos neturiu (patirtis 2 m.).
Tiesa, ar kmynai prekybos centre Tescko tinka kepimui (kas turit patirties?)
Vienu žodžiu, nuleidau rankas, bet nusėdėti negaliu. Noriu naminės duonytės

O kokius miltus pirkot? O kmynai ir Tesco kmynai wink.gif Aš iš Tesco naudojau tokius Strong flour (toks ružavas 1.5kg pokas). Ale Airijoj seniai nebematau aš tų miltų, bet sakė UK yra..
Atsakyti
Sveikutės, man kepant duonytę iškilo problemėlė... Pamiršau atsidėti raugo kitam kartui, gal kuri žinot kaip galima pasigaminti raugą būtent kvietinei duonytei? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(laurechka @ 2011 07 23, 01:25)
O kokius miltus pirkot? O kmynai ir Tesco kmynai wink.gif Aš iš Tesco naudojau tokius Strong flour (toks ružavas 1.5kg pokas). Ale Airijoj seniai nebematau aš tų miltų, bet sakė UK yra..

Dėl kmynų klausiu todėl, kad turiu patirtį Norvegijoje. Buvo parašyta - kmynai, kvapas lyg ir kmynų, bet jau skonis schmoll.gif, kažkokie kartūs. Su drauge niekaip nesupratom.
Miltus pirkau be žodžio strong. Parašyta - Plain Flour.
Dar jų liko. Kaži ar bandelėm tiks g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dianux68 @ 2011 07 24, 00:26)
Dėl kmynų klausiu todėl, kad turiu patirtį Norvegijoje. Buvo parašyta - kmynai, kvapas lyg ir kmynų, bet jau skonis schmoll.gif, kažkokie kartūs. Su drauge niekaip nesupratom.
Miltus pirkau be žodžio strong. Parašyta - Plain Flour.
Dar jų liko. Kaži ar bandelėm tiks  g.gif

tai gal ten romos kmynai pasipuolė g.gif
Atsakyti