Sveikos,
esu visiškai žalia duonos kepime ir tikriausiai atėjau su 100 kart girdėtais klausimais, bet gal kas padėsit.
Kepiau duoną pagal šį
receptą. Vakar kepiau su lietuviškom sausom mielėm, šiandien dėjau raudonųjų mielių (Maximoj parduoda po 500 g). Dėjau šiltą pieną, cukrų, druską, miltus ir mieles. Kepiau Normal programa. Vakar iškepė viskas gerai, šiandien duona sukritus, porėta, šlapia. Kas ne taip? Radau tik pasakymą kažkurioj temoj, kad raudonos mielės labai aktyvios ir reiktų jų mašinti, jei taip gaunasi, bet kiek jų mažinti? Dar ant mielių pakuotės parašyta, kad jas dėti "pirmoje maišymo stadijoj", bet kaip suprantu į duonkepę juk visada mielės dedamos paskutinės? Beje ką darot kaip duona "neiškepa", bandot dar kažkaip ją "gelbėt"?
ačiū už patarimus.