Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

QUOTE(nataliuncik @ 2011 07 09, 21:10)
Mrs.Margo, tai o kas dabar blogai? neišsikepė ar neiškilo? mielės tikrinot?
raugas kai pradės bujot pakils, bet jus per skystą raugą padarėt pagal mane, dėčiau lygiom dalim (po 100g)

su duona viskas thumbup.gif ir iskepe ir iskilo, napaisant to idubimo, manau jis atsirado nuo varstymo blush2.gif vis lindau paziureti kaip viskas dirba blush2.gif
mieliu taip ir nepatikrinau, pamirsau ax.gif o ir siai duonai naudojau naujai pirktas is parduotuves ax.gif
o tai gal man prideti tada dar 70g miltu g.gif ar palikt kaip yra ax.gif
QUOTE(keistuole @ 2011 07 09, 21:27)
skystokas jūsų raugas, iš mano patirties, tai geriausiai, kai jis tirštesnis.
Aišku ne gumulas turi gautis, bet ir ne blynų tešla.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mrs.Margo: 09 liepos 2011 - 20:45
QUOTE(Mrs.Margo @ 2011 07 09, 20:44)

taip, pridėkit miltų
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 07 09, 21:00)
taip, pridėkit miltų

o as pirma karta dariau rauga - jis viršuje pasidengė pelesiu - ar tai normalu? Kai sumaisiau miltus su vandeniu, idejau saukšteli rugpienio, kad greičiau pagautu rugima ir laikiau šiltai. Gal kas žino - ar pelesis yra baisu, ir jau turiu ismesti ta rauga?
Atsakyti
QUOTE(Zhanna1311 @ 2011 07 11, 13:17)
o as pirma karta dariau rauga - jis viršuje pasidengė pelesiu - ar tai normalu? Kai sumaisiau miltus su vandeniu, idejau saukšteli rugpienio, kad greičiau pagautu rugima ir laikiau šiltai. Gal kas žino - ar pelesis yra baisu, ir jau turiu ismesti ta rauga?

meskit lauk
Atsakyti
QUOTE(Zhanna1311 @ 2011 07 11, 14:17)
o as pirma karta dariau rauga - jis viršuje pasidengė pelesiu - ar tai normalu?

Ar ten tikrai pelesis? ar yra pelesio kvapas, ar tik tokia balksva plevele?
Papildyta:
QUOTE(Mrs.Margo @ 2011 07 09, 21:44)
su duona viskas  thumbup.gif ir iskepe ir iskilo, napaisant to idubimo, manau jis atsirado nuo varstymo blush2.gif vis lindau paziureti kaip viskas dirba blush2.gif

man idubdavo, kai mieles per aktyvios budavo, tai pamazinau puse saukstelio mieliu ir viskas gerai buvo.
Atsakyti
Laba 4u.gif

Esu naujokė, esu dar tik bandymo užsiraugti ruginį raugą stadijoje ax.gif Deja, nepavyko to padaryti jau tris kartus, bandau ketvirtą doh.gif Dabar yra ketvirta diena. Antrą dieną raugas visada išburbuliuoja, bet trečią dieną jį pamaitinus, niekas nebesigauna doh.gif Vakar ryte pamaitinau, o šiandien toks pats kiekis ir stovi ir ant viršaus sluoksnis skysčio... Pamaišiau, bet dabar vėl tas pats... Gal kas galėtų patarti, ar jau išmesti, ar dar bandyt ką nors daryti. Viską darau, pagal taisykles ir tikrai nebuvo tas skystas...
Atsakyti
QUOTE(jurgija @ 2011 07 14, 15:24)
Laba  4u.gif

Esu naujokė, esu dar tik bandymo užsiraugti ruginį raugą stadijoje ax.gif Deja, nepavyko to padaryti jau tris kartus, bandau ketvirtą doh.gif  Dabar yra ketvirta diena. Antrą dieną raugas visada išburbuliuoja, bet trečią dieną jį pamaitinus, niekas nebesigauna doh.gif Vakar ryte pamaitinau, o šiandien toks pats kiekis ir stovi ir ant viršaus sluoksnis skysčio... Pamaišiau, bet dabar vėl tas pats... Gal kas galėtų patarti, ar jau išmesti, ar dar bandyt ką nors daryti. Viską darau, pagal taisykles ir tikrai nebuvo tas skystas...

Citata is 1 psl.
"Keleta patarimų:
1. Geriausia pilt nechloruota vandenį
2. Esminė klaida, kad raugas išmetamas nors realiai jis būna geras, blogas raugas tai supelijęs raugas.
3. Nuo pelėsio dedama plėvelė ant raugo ir jokių razinų!
4. Jei raugas beviltiškai nekyla yra pagalba: medus (gliukozė, fruktozė), jogurtas, rūgpienis (tik ne pramoninės mielės)."
Atsakyti
sveikos, gavau is pazystanos stikline raugo ruginio ir recepta plikytos duoneles, bet as noreciau pabandyti issikepti juoda rugine duona ar tiks man sis raugas(nes jis nuimtas nuo plikytos teslos) ir ar nesugadinsiu jo jei atidesiu nuo juodos duonos teslos ir vel uzimanysiu daryti plikyta duona ar gausis? o gal geriau dalinti rauga i dvi dalis? ir gal kuti galetu patarti kuris juodos rugines duonos receptas maziausiai "reiklus" ir didziausia tikimybe kad gausis, kepsiu orkaiteje 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(emiliuxas @ 2011 07 14, 20:41)
sveikos, gavau is pazystanos stikline raugo ruginio ir recepta plikytos duoneles, bet as noreciau pabandyti issikepti juoda rugine duona ar tiks man sis raugas(nes jis nuimtas nuo plikytos teslos) ir ar nesugadinsiu jo jei atidesiu nuo juodos duonos teslos ir vel uzimanysiu daryti plikyta duona ar gausis? o gal geriau dalinti rauga i dvi dalis? ir gal kuti galetu patarti kuris juodos rugines duonos receptas maziausiai "reiklus" ir didziausia tikimybe kad gausis, kepsiu orkaiteje 4u.gif

tiks, nes čia taip pat raugas, o bet kokį raugą galima visada perdaryt pamaitinus kitais miltais
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 07 14, 21:45)
tiks, nes čia taip pat raugas, o bet kokį raugą galima visada perdaryt pamaitinus kitais miltais

aciu, einu bandyti ka nors uzmaisyti, kaip tik jusu bloga skaitineju tikrai ka nors issirinksiu tik neturiu salyklo . bet ,manau kad vistiek gausis. gal netycia jus zinot ar molases siurpas yra tas pats kas salyklas?
Atsakyti
QUOTE(emiliuxas @ 2011 07 14, 21:15)
aciu, einu bandyti ka nors uzmaisyti, kaip tik jusu bloga skaitineju tikrai ka nors issirinksiu tik neturiu salyklo . bet ,manau kad vistiek gausis. gal netycia jus zinot ar molases siurpas yra tas pats kas salyklas?
aišku kad gausis
ne, ne t.p. bet galima pakeist salyklą
Atsakyti
QUOTE(laselis @ 2011 07 14, 18:51)
Citata is 1 psl.
"Keleta patarimų:
1. Geriausia pilt nechloruota vandenį
2. Esminė klaida, kad raugas išmetamas nors realiai jis būna geras, blogas raugas tai supelijęs raugas.
3. Nuo pelėsio dedama plėvelė ant raugo ir jokių razinų!
4. Jei raugas beviltiškai nekyla yra pagalba: medus (gliukozė, fruktozė), jogurtas, rūgpienis (tik ne pramoninės mielės)."

doh.gif Ačiuks aciuks.gif
Atsakyti