Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

QUOTE(Mrs.Margo @ 2011 07 08, 16:43)
dabar turetu matytis ax.gif kepu kaip nurodyta recepte-3val.30min. miltai pirkti supermarkete vieninteliai kurie buvo-100% rye flour(ruginiai miltai, jokiu skaiciuku kaip ant lietuvisku nera g.gif parsivezus esu ir lietuviskus kauno grudu rupus ruginiai miltai 1800 bet ir is tu nieko gero unsure.gif
iš foto toks vaizdas, kad tešla neišminkyta
rugine tešla gan sunki, ir ne visos duonkepes ją išmaišo, todėl reikia arba padėt maišyt arba pamaišyt miltus bent per pus
ir dar pabandykit dėl visa ko patikrint mielės ar jie dar aktyvus, atskirai ištirpinkit mieles pasaldintame vandenyje, ir jei atsiras putų kepurė, reiškia jie aktyvus
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 07 08, 18:21)
iš foto toks vaizdas, kad tešla neišminkyta
rugine tešla gan sunki, ir ne visos duonkepes ją išmaišo, todėl reikia arba padėt maišyt arba pamaišyt miltus bent per pus
ir dar pabandykit dėl visa ko patikrint mielės  ar jie dar aktyvus, atskirai ištirpinkit mieles pasaldintame vandenyje, ir jei atsiras putų kepurė, reiškia jie aktyvus

aciu uz kantrybe 4u.gif nenuleisiu ranku,kol negausiu rezultato. siandien neturiu kitos rusies miltu, rytoj bandysiu pamaisyti miltus.
bet jei duonkepeje yra spec.peiliukas ruginei duonai bei receptai, tai turetu ir ismaisyti g.gif gal cia kokia brokuota g.gif dar bandysiu su mielem paeksperimentuot, o gal reik pirkti ne sausas mieles g.gif einu pasiskaitysiu kaip pasidaryti namini rauga, gal visgi kada pavyks g.gif

dar, visgi internete radau salyklo, yra sauso ir skystimo formos, jei merginom is Uk aktualu, tai jis vadinasi Malt, uz kilograma sauso salyklo mazdaug 6 svarai 4u.gif
Atsakyti
Mrs.Margo, šiaip tai keistas receptas, nes mielės skirtos kvietiniams miltams. Ruginių jos nekelia g.gif Ruginiams būtinas raugas. Galima nebent dėti dalį kvietinių miltų (bent 100 g), kad duonytė iškiltų.
Atsakyti
QUOTE(Mrs.Margo @ 2011 07 08, 17:38)
1.aciu uz kantrybe 4u.gif nenuleisiu ranku,kol negausiu rezultato. siandien neturiu kitos rusies miltu, rytoj bandysiu pamaisyti miltus.
2.bet jei duonkepeje yra spec.peiliukas ruginei duonai bei receptai, tai turetu ir ismaisyti g.gif gal cia kokia brokuota g.gif
3.dar bandysiu su mielem paeksperimentuot, o gal reik pirkti ne sausas mieles g.gif
4.einu pasiskaitysiu kaip pasidaryti namini rauga, gal visgi kada pavyks  g.gif

5.dar, visgi internete radau salyklo, yra sauso ir skystimo formos, jei merginom is Uk aktualu, tai jis vadinasi Malt, uz kilograma sauso salyklo mazdaug 6 svarai 4u.gif

1.svarbu nenuleist rankas
2.jus pažiūrėkit kai maišo ar išmaišo, ar nestringa
3.ir patikrinkit mielės, nes 2.5a.š. čia l.daug, tokiai duonai užtektu ir 1.5a.š.
4.taip jus valgysit ne tik skania, bet ir sveika duona
5.Gal yra galimybė parsisiųst iš LT, nes gamykloj kainuoja apie 2.4Lt be PVM


QUOTE(Slanka @ 2011 07 08, 17:54)
Mrs.Margo, šiaip tai keistas receptas, nes mielės skirtos kvietiniams miltams. Ruginių jos nekelia  g.gif  Ruginiams būtinas raugas. Galima nebent dėti dalį kvietinių miltų (bent 100 g), kad duonytė iškiltų.

kaip tai nekelia, mielės ir ruginiams ir kvietiniams gaminiams tinka
Atsakyti
QUOTE(Mrs.Margo @ 2011 07 08, 17:43)
dabar turetu matytis ax.gif kepu kaip nurodyta recepte-3val.30min.


kaip suprantu, tai tiek trunka visa programa. O ten kelis kartus permaiso, o ruginei duonai reikia daugiau laiko pakilti.
Jau seniai kepiau rugine duonele su mielem, bet kiek prisimenu, tai dedavau pirmiausia maisymo programa, po to kildindavau tiek kiek reikia (priklauso nuo temperaturos namuose, kartais uztrukdavo apie pora valandu, kartais apie 4val), tada dedavau kepimo programa ir kepdavau apie 1 val.
Siulau pasiziureti nataliuncik blog'e, ten yra receptai rugines duonos su raugu ir su mielem. Isbandyti drinks_cheers.gif
O be salyklo galima apsieiti. Aisku, duonele bus ne tokios tamsios spalvos, bet skonis geras. Geriau jau rauga pasidaryti, va cia tai geras dalykas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Mrs.Margo @ 2011 07 08, 18:38)


dar, visgi internete radau salyklo, yra sauso ir skystimo formos, jei merginom is Uk aktualu, tai jis vadinasi Malt, uz kilograma sauso salyklo mazdaug 6 svarai 4u.gif


tai visai apsimoka siųstis iš LT
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 07 08, 19:07)
5.Gal yra galimybė parsisiųst iš LT, nes gamykloj kainuoja apie 2.4Lt be PVM
kaip tai nekelia, mielės ir ruginiams ir kvietiniams gaminiams tinka

oho skirtumas kainu doh.gif
skaitau dabar apie raugus,kaip viskas painu ir sudetinga atrodo doh.gif na bet as iveiksiu biggrin.gif iskilo klausimas- ar ta rauga galima laikyti ilgiau nei 5 dienas(na per tiek jis subresta kaip suprantu)? jei man jo per daug vienam kepimui, ar galiu pasilikti iki kito kepimo? kokiomis salygomis ir kiek laiko jis gali stoveti (jeigu gali)
ech...kaip as noriu juodos duoneles wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Mrs.Margo @ 2011 07 08, 21:10)
oho skirtumas kainu doh.gif
skaitau dabar apie raugus,kaip viskas painu ir sudetinga atrodo doh.gif na bet as iveiksiu biggrin.gif iskilo klausimas- ar ta rauga galima laikyti ilgiau nei 5 dienas(na per tiek jis subresta kaip suprantu)? jei man jo per daug vienam kepimui, ar galiu pasilikti iki kito kepimo? kokiomis salygomis ir kiek laiko jis gali stoveti (jeigu gali)
ech...kaip as noriu juodos duoneles wub.gif  wub.gif  wub.gif

del raugo laikymo radau jau,neatidziai perskaiciau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Renata123 @ 2011 07 06, 09:37)
As taip pat nelabai galiu patiket, kad tas ukininkas parduodantis urmu, niekuom "nepalaisto" tuos grudus.
O be to, jei as neklystu, tai tie rug.miltai, kurie kainuoja 7,25 Lt, jusu nurodytoje parduotuveje, as tokius pat perku IKI parduotuveje, tik moku pigiau  bigsmile.gif

na galiu Jus patikinti, kad šių miltų Jus tikrai nerasite IKI
Papildyta:
QUOTE(Renata123 @ 2011 07 06, 09:37)
As taip pat nelabai galiu patiket, kad tas ukininkas parduodantis urmu, niekuom "nepalaisto" tuos grudus.
O be to, jei as neklystu, tai tie rug.miltai, kurie kainuoja 7,25 Lt, jusu nurodytoje parduotuveje, as tokius pat perku IKI parduotuveje, tik moku pigiau  bigsmile.gif

be to is kur tokia kaina - tikrai pas juos ne 7Lt, o apie 5 uz kg, kaip ir normali miltu kaina
Atsakyti
laba diena 4u.gif
siandien vel kepiau duonele, si karta pagal nataliuncik bloge esanti paprasta duoneles recepta, bet dariau kaip rekomendavo laselis, pirmiausiai uzstaciau,kad ismaisytu ir iskildintu, paskui uzstaciau kepima. Maiso graziai,jokiu strigimu, taigi manau kad pagrindine problema miltuose, matyt jie netinka doh.gif dar pasidariau rauga, bet kazko matyt nesupratau doh.gif nuotraukoj rodo puse trilitrinio sloiko,pas mane tik ant dugno tas raugas gavosi g.gif ten raso stikline miltu ir stikline vandens, kadangi stikline nelygi stiklinei,tai internete pasiziurejau matavimus atitinkamai gramais, tai pyliau 200g vandens ir 130g miltu g.gif ziuresim kas cia man gausis bigsmile.gif
Atsakyti
Mrs.Margo, tai o kas dabar blogai? neišsikepė ar neiškilo? mielės tikrinot?
raugas kai pradės bujot pakils, bet jus per skystą raugą padarėt pagal mane, dėčiau lygiom dalim (po 100g)
Atsakyti
QUOTE(Mrs.Margo @ 2011 07 09, 20:30)
dar pasidariau rauga, bet kazko matyt nesupratau doh.gif nuotraukoj rodo puse trilitrinio sloiko,pas mane tik ant dugno tas raugas gavosi g.gif ten raso stikline miltu ir stikline vandens, kadangi stikline nelygi stiklinei,tai internete pasiziurejau matavimus atitinkamai gramais, tai pyliau 200g vandens ir 130g miltu g.gif ziuresim kas cia man gausis bigsmile.gif


skystokas jūsų raugas, iš mano patirties, tai geriausiai, kai jis tirštesnis.
Aišku ne gumulas turi gautis, bet ir ne blynų tešla.
Atsakyti