Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

QUOTE(PienėsPūkas @ 2011 06 26, 12:11)
Sveikos kepejeles  4u.gif 
Turiu klausima, tik nezinau, ar cia ji galima uzduoti  blush2.gif
Kepu duonele su mielemis duonkepeje (pirkta IKI su akcija). Jei kepu vien is kvietiniu miltu - viskas puiku, bet jei idedu ruginiu  doh.gif . Ji kuo puikiausiai issimaiso, iskyla, bet tik pradeda kepti - per vidury idumba  doh.gif . Isbandzau daugiau maziau ruginiu miltu, viena kita recepta, tirstesne skystesne tesla, daugiau maziau mieliu, sausas slapias mieles - rezultatas tas pats: idumba  doh.gif Idomiausia, kad ji nesuplenka, t.y. tas sukritimas skoniui jokios itakos neturi, ji tokia pat poreta. Bet tas idubimas mane nervina - kai is tokios graziai iskilusios duoneles tampa velniai zino kuo  verysad.gif
Tai turiu klausima: gal visgi duonkepes problema? Gal pradedant kepti neuztenka temperaturos? Gal dar kas susiduret su tokiu dalyku?

As turiu ta pacia duonkepe kaip jusu, bet viskas kol kas gaunasi normaliai. Duonkepe tikrai ne prie ko, gal paprasciausiai recepta ne toki pasirinkot...as kai pradejau kepti irgi idubdavo, nes bandydavau ivairius receptus, kurie man atrodo ne visai geri. Gal matuojat produktus netaisyklingai, cia irgi vienas is varijantu 4u.gif
Atsakyti
Laba diena, atejau prasyti patarimo ax.gif
Pradejau ir as kepti duonele, su balta jokiu problemu, bet labai norisi juodos, tuo labau, kad gyvename anglijoje ir tokios duonos esam issiilge begalo. Taigi, viska dariau pagal recepta,prideta prie duonkepes, bet deja du kartus man ji neiskepe. skaitau senesnes temas, randu,kad dedate rauga. Kaip suprantu jis butinas, bet pas mane instrukcijoj nieko apie tai nekalbama g.gif mano receptas nurodytas prie duonkepes buvusioj knygoj:
mieles
ruginiai miltai
cukrus
aliejus
druska
vanduo
gal kas patarsite ka daryti,kad iseitu duonele g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mrs.Margo @ 2011 07 07, 17:42)
Taigi, viska dariau pagal recepta,prideta prie duonkepes, bet deja du kartus man ji neiskepe. skaitau senesnes temas, randu,kad dedate rauga. Kaip suprantu jis butinas, bet pas mane instrukcijoj nieko apie tai nekalbama g.gif mano receptas nurodytas prie duonkepes buvusioj knygoj:
mieles
ruginiai miltai
cukrus
aliejus
druska
vanduo
gal kas patarsite ka daryti,kad iseitu duonele g.gif

raugas atstoja mieles, tiesiog jis natūralus, sveikas, o ir gaunama tikra duonele su rūgštele
parašykit proporcijas, taip su ingredientais viskas tvarkoj mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 07 07, 19:18)
raugas atstoja mieles, tiesiog jis natūralus, sveikas, o ir gaunama tikra duonele su rūgštele
parašykit proporcijas, taip su ingredientais viskas tvarkoj  mirksiukas.gif

gl tada miluose problema? as pirkau supermarkete ruginius miltus, kuriu tik viena rusis tebuvo g.gif
mieles 2,5 arbatinio saukstelio (naudojau kaip ir batonui, sausas)
ruginiai miltai 500g
cukrus 2 arb.sauksteliai
aliejus 2 valgomieji saukstai
druska 2 arb.sauksteliai
vanduo 440 ml
Pacioje pradzioje knygos raso,kad pirmiausiai reikia deti mieles,po to visus sausus produktus,paciam gale vandeni,todel nieko nekeiciau ir ruginei duonai g.gif

Atsakyti
QUOTE(Mrs.Margo @ 2011 07 07, 18:24)
gl tada miluose problema? as pirkau supermarkete ruginius miltus, kuriu tik viena rusis tebuvo g.gif
mieles 2,5 arbatinio saukstelio (naudojau kaip ir batonui, sausas)
ruginiai miltai 500g
cukrus 2 arb.sauksteliai
aliejus 2 valgomieji saukstai
druska 2 arb.sauksteliai
vanduo 440 ml
Pacioje pradzioje knygos raso,kad pirmiausiai reikia deti mieles,po to visus sausus produktus,paciam gale vandeni,todel nieko nekeiciau ir ruginei duonai g.gif

aš čia dėčiau 1a.š. druskos ir ~370-390mlvandens(nes vandens čia per daug), ruginius galit pamaišyt su kvietiniais, netokia sunki tešla bus

jei dedat sausas mieles, tai pirma pilkit vandenį, o tada jau visą kitą, mielės ant viršaus, o jei šviežias- tada mielės ištirpint reikia ir pilt pirmus
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 07 07, 21:12)
aš čia dėčiau 1a.š. druskos ir ~370-390mlvandens(nes vandens čia per daug), ruginius galit pamaišyt su kvietiniais, netokia sunki tešla bus 

jei dedat sausas mieles, tai pirma pilkit vandenį, o tada jau visą kitą, mielės ant viršaus, o jei šviežias- tada mielės ištirpint reikia ir pilt pirmus


O be salyklo ar gausis juoda duonyte? blink.gif Aisku, as pati tik pries gerus kelis menesiu pradejau juoda duona kept, bet argi salyklas nedadedamas del duonytes tamsumo? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Renata123 @ 2011 07 07, 21:22)
O be salyklo ar gausis juoda duonyte?  blink.gif Aisku, as pati tik pries gerus kelis menesiu pradejau juoda duona kept, bet argi salyklas nedadedamas del duonytes tamsumo?  g.gif

jei darant su rupiais miltais, gausis tamsesne duona, bet ne tokia kaip su salyklų, be to salyklas ir duoda tą duonišką skonį ir kvapą
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 07 07, 21:12)
aš čia dėčiau 1a.š. druskos ir ~370-390mlvandens(nes vandens čia per daug), ruginius galit pamaišyt su kvietiniais, netokia sunki tešla bus 

jei dedat sausas mieles, tai pirma pilkit vandenį, o tada jau visą kitą, mielės ant viršaus, o jei šviežias- tada mielės ištirpint reikia ir pilt pirmus



QUOTE(nataliuncik @ 2011 07 08, 09:37)
jei darant su rupiais miltais, gausis tamsesne duona, bet ne tokia kaip su salyklų, be to salyklas ir duoda tą duonišką skonį ir kvapą

dekoju, ka tik uzdejau, ziuresiu kas gausis g.gif
idomu ar Uk buna to salyklo g.gif reiks pasisniukstineti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Mrs.Margo @ 2011 07 08, 10:01)
dekoju, ka tik uzdejau, ziuresiu kas gausis g.gif
idomu ar Uk buna to salyklo g.gif reiks pasisniukstineti biggrin.gif

kiek merginos rašė, tai ne, nebent užvežė kai tokia paklausa
Atsakyti
taigi va kas gavosi is mano duoneles doh.gif
raso, kad dinaminiai psl neleidziami g.gif bandau ikelt nuoroda: cia

vidus si karta manau, bus valgomas,zalokas, bet ne vien miltai doh.gif anuos du kartus forma tokia pati gavosi, bet vidus nebuvo visiskai iskepes,tesla gryna doh.gif gal yra minciu,kodel taip gavosi g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mrs.Margo @ 2011 07 08, 14:06)
taigi va kas gavosi is mano duoneles doh.gif
raso, kad dinaminiai psl neleidziami g.gif bandau ikelt nuoroda: cia

vidus si karta manau, bus valgomas,zalokas, bet ne vien miltai doh.gif anuos du kartus forma tokia pati gavosi, bet vidus nebuvo visiskai iskepes,tesla gryna doh.gif gal yra minciu,kodel taip gavosi g.gif

foto nesimato g.gif
kiek laiko kepat? kokius miltus naudojat?
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 07 08, 17:13)
foto nesimato  g.gif
kiek laiko kepat? kokius miltus naudojat?

dabar turetu matytis ax.gif kepu kaip nurodyta recepte-3val.30min. miltai pirkti supermarkete vieninteliai kurie buvo-100% rye flour(ruginiai miltai, jokiu skaiciuku kaip ant lietuvisku nera g.gif parsivezus esu ir lietuviskus kauno grudu rupus ruginiai miltai 1800 bet ir is tu nieko gero unsure.gif
Atsakyti