Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

QUOTE(anikute @ 2011 10 30, 20:08)
Labas mamytės,
Duoną kepu jau senokai, tik niekad į jūsų pokalbius nelindau. Bet va iškilo klausimas, kuriam reikia daugiau minčių. Atvežė anyta pririnkus ajerų. Na, ji pasigyrė, kad rado, tai paprašiau ir man. Ale, nesuprantu, kad man tie ajerai be jokio kvapo  blink.gif  Iš vaikystės pamenu tokius kvapnius ajerus, o čia visiškai nieko. Ir sutrint lapą bandžiau - nieko. Ir duoną iškepiau ant jų - jokio kvapo kitokio. Anyta dievagojosi, kad ji niekada nesuklystų dėl ajerų ir, kad nesupranta, kaip kiti juos supainioja su kuo. Čia man tai pasakė, kai paėmus perklausiau ar ji tikra, kad čia ajerai  tongue.gif
Nu, bet aš dar dvejoju... blush2.gif  Papasakokit ar kas kepat ant ajerų? Ar jaučiasi tas jų kvapas? Gal žinot kaip man įsitikint ar ten tikrai ajerų lapai?

Na tikrai ne ajerai biggrin.gif
Man siemet tas pats buvo, paprasiau tevo pririnkt ajeru, parveze visa maisa... Ir trinu ir ragauju, jokio kvapo...
Sakau gal ne tu priskynei, nors vaizdas tikrai kaip ajeru.
Tai nuvaziaves i kaima pats dar syki nuvare prie upes ieskot ajeru, ir rado normaliu, tikru ajeru su normaliu kvapu.
Taip kad dabar nei trint nei ragaut nereik, is karto kvepia. thumbup.gif
Gal ir Jusu anyta supainiojo...
Atsakyti
QUOTE(*barbora* @ 2011 10 30, 18:17)
Na tikrai ne ajerai  biggrin.gif 
Man siemet tas pats buvo, paprasiau tevo pririnkt ajeru, parveze visa maisa... Ir trinu ir ragauju, jokio kvapo...
Sakau gal ne tu priskynei, nors vaizdas tikrai kaip ajeru.
Tai nuvaziaves i kaima pats dar syki nuvare prie upes ieskot ajeru, ir rado normaliu, tikru ajeru su normaliu kvapu.
Taip kad dabar nei trint nei ragaut nereik, is karto kvepia.  thumbup.gif
Gal ir Jusu anyta supainiojo...

Nu va, nuraminai, kad tikrai galima supainiot. O tai ji kaip įsižeidė, kad aš abejojau jos žiniom doh.gif Bet ir pati paskui išsitarė, kad iškepė duonos ant tų ajerų ir davė kolegei, bet toji niekaip nejuto jokio ajerų kvapo. O sako, aš kai žinau, kad su ajerais, tai jaučiu biggrin.gif
Vaizdas tikrai panašus, bet man pirma į akis krito, kad labai lygūs lapų kraštai ir pakankamai siauri tie lapai. Man rods kraštai tokie lyg pabanguoti būna kai kur ir lapai tokie per porą pirštų lyg g.gif Ar teisingi mano prisiminimai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(anikute @ 2011 10 30, 20:21)
Nu va, nuraminai, kad tikrai galima supainiot. O tai ji kaip įsižeidė, kad aš abejojau jos žiniom doh.gif  Bet ir pati paskui išsitarė, kad iškepė duonos ant tų ajerų ir davė kolegei, bet toji niekaip nejuto jokio ajerų kvapo. O sako, aš kai žinau, kad su ajerais, tai jaučiu  biggrin.gif
Vaizdas tikrai panašus, bet man pirma į akis krito, kad labai lygūs lapų kraštai ir pakankamai siauri tie lapai. Man rods kraštai tokie lyg pabanguoti būna kai kur ir lapai  tokie per porą pirštų lyg  g.gif  Ar teisingi mano prisiminimai? g.gif

Kai kuriu lapai pabangave pas mane, o del plocio tai vieni per pusantro pirsto, kiti siauri apie 1cm. Na bet jei vasaros metu renkant kitaip atrodytu, gal dabar susitrauke, nes man pririnko pries savaite kokia gal
Atsakyti
Siandien kepiau va tokia duonele. smile.gif

user posted image

Atsakyti
Renata123, sorry, tik dabar prisijungiau 4u.gif vieni jaučia mielių skonį, kiti ne, o sausas raugas priduoda rūgštelės kaip jau ir rašė Sense, vietoj jo galima ir tos pačios citrinų rūgšties įdėt mirksiukas.gif

anikute, turi kvepėt, net labai jaučiasi jų kvapas. O kokios spalvos, jei kiek melsvesnės tai gal su vilkdalgiais sumaišė g.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 11 03, 08:38)

anikute, turi kvepėt, net labai jaučiasi jų kvapas. O kokios spalvos, jei kiek melsvesnės tai gal su vilkdalgiais sumaišė  g.gif

biggrin.gif Išsiaiškino MB ko ji ten priskynė. Sako anyta, nu kaip aš galiu supainiot, gi su tais dideliais rudais bumbulais biggrin.gif Tai kaip pradėjom juoktis. MB sako, gi švendrai ten, o ne ajerai tada smile.gif
Atsakyti
QUOTE(anikute @ 2011 11 03, 09:15)
biggrin.gif  Išsiaiškino MB ko ji ten priskynė. Sako anyta, nu kaip aš galiu supainiot, gi su tais dideliais rudais bumbulais  biggrin.gif  Tai kaip pradėjom juoktis. MB sako, gi švendrai ten, o ne ajerai tada smile.gif

lotuliukas.gif ir taip būna
Atsakyti
laba diena kepėjėlės
gavau sveikos duonos raugo, ir produktų sąrašą. O kaip ką daryt, ir kaip raugą prižiūrėt - nepasakė.
Skaitinėjau skaitinėjau ir prisirinkau labai skirtingos informacijos, tai noriu pasitikslint ar gerai supratau: Prieš kepant duoną, raugą reikia išimt iš šaldytuvo ir parą laikyt kambario temp. Nors kitur rašo, kad laikyt kelias valandas tik. Vienur rašo, kad tuo metu primaitint reikia, kitur -ne... - va dėl šitos dalies man kyla daugiausiai klausimų - tai kaip daryti iš tikrųjų? Kiek laiko laikyt, ir primaitint ar ne? doh.gif
Toliau kaip ir aišku - iš visų produktų išminkoma tešla, ir atidedama į stiklainėlį kitam kartui. Pirmiausia laikoma 3-12val kambary, o po to šaldytuve. Visa likusi duonos tešla taip pat kildoma 6-10val ir tada kepama. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mdeive: 03 lapkričio 2011 - 10:50
QUOTE(mdeive @ 2011 11 03, 10:49)
laba diena kepėjėlės
gavau sveikos duonos raugo, ir produktų sąrašą. O kaip ką daryt, ir kaip raugą prižiūrėt - nepasakė.
Skaitinėjau skaitinėjau ir prisirinkau labai skirtingos informacijos, tai noriu pasitikslint ar gerai supratau: Prieš kepant duoną, raugą reikia išimt iš šaldytuvo ir parą laikyt kambario temp. Nors kitur rašo, kad laikyt kelias valandas tik. Vienur rašo, kad tuo metu primaitint reikia, kitur -ne... - va dėl šitos dalies man kyla daugiausiai klausimų - tai kaip daryti iš tikrųjų? Kiek laiko laikyt, ir primaitint ar ne?    doh.gif
Toliau kaip ir aišku - iš visų produktų išminkoma tešla, ir atidedama į stiklainėlį kitam kartui. Pirmiausia laikoma 3-12val kambary, o po to šaldytuve. Visa likusi duonos tešla taip pat kildoma 6-10val ir tada kepama.  g.gif


vienos tiesos čia nėra. Kiekviena suranda sau priimtiną būdą, kad išgaut norimą skonį ir tinkamą procesą.
Dėl raugo. Bendras principas, išimat iš šaldytuvo, palaikot iki pasieks kambario temperatūrą, apie val., pamaitinat, palaikot kol įsidirbs (išporės) ir galit maišyt tešlą.
Maitina įvairiai, vienos per kelis kart, kitos vienu kart, miltų ir vandens santykį irgi galima dėt skirtingai. Bet paprasčiausiai jums bus jei pažiūrėjus pagal receptą kiek reiks raugo, dėsit miltus ir vandenį per pusę (pvz jei raugo 300 g, miltų ir vandens dedat po 150 g). Kiek laikyt priklauso nuo jūsų kambario temperatūros, raugo stiprumo, bet galit skaičiuot apie 8 -12 val
Atsakyti
aciu. na, vadinasi eksperimentuosiu ax.gif
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti