Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

QUOTE(zipkute @ 2011 10 22, 16:05)
doh.gif o aš kildinu duoną, bet stiklainiukas, kuriame turėtų būti raugas stovi tuščias  g.gif pamiršau atidėti....kaip dabar man elgtis? jei nuo duonos nuimdinėsiu, ai sukris viskas man....ką daryt?



As tai nuo kildinamos duonos nuimciau, nes is naujo daryti rauga doh.gif nenoreciau.
O duona jei ir pakris, tai vel pakils. Na nebent turit, kas raugu pasidalins.
Atsakyti
QUOTE(zipkute @ 2011 10 22, 16:05)
doh.gif o aš kildinu duoną, bet stiklainiukas, kuriame turėtų būti raugas stovi tuščias  g.gif pamiršau atidėti....kaip dabar man elgtis? jei nuo duonos nuimdinėsiu, ai sukris viskas man....ką daryt?


o stiklainiukas labai švariai tuščias?
Atsakyti
QUOTE(laselis @ 2011 10 22, 17:39)
As tai nuo kildinamos duonos nuimciau, nes is naujo daryti rauga  doh.gif nenoreciau.
O duona jei ir pakris, tai vel pakils. Na nebent turit, kas raugu pasidalins.



QUOTE(keistuole @ 2011 10 22, 17:45)
o stiklainiukas labai švariai tuščias?

stiklainiuką išploviau doh.gif visada išplaunu...o jūs ne? reikia neplauti?

na jau nieko nebepakildinau...tešla, per porą valandų pakilo iki formos viršaus, net prilipo prie lininio uždangalo doh.gif nuimdinėjau tą uždangalą ir čiut neišmečiau visko ant žemės...kažkaip viskas slydo...tešla sukrito, bijojau laikyt, kad visai nesubliukštų doh.gif nebežinojau, ką daryt, tai tris šaukštukus nugriebiau stiklainiukan...mažai, bet maitinsiu maitinsiu ir užaugs man jo daugiau rolleyes.gif tikiuosi, kad bus toks pats aktyvus ax.gif duona jau aušta, toki apakritus, bet tikiuosi, kai prapjausiu, tai bus čiki blush2.gif

o ateičiai, jei aš pamirštu nuimti raugo tik užmaišius, tai galima nuimti nuo jau iškilusios duonos tešlos, ir tada reikėtų dar kildinti? nepradės ji bliūkšti? 4u.gif ačiū
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zipkute: 22 spalio 2011 - 18:03
aš vis naują indą imu, na tais tas pats, kad plaučiau.
Tik paklausiau, gal dar nespėjot, tai būtų buvę galima į tuos likučius dėt miltų ir rauginti.
Atsakyti
As tai turiu toki 1l plastmasini kibiriuka, kurio jau du metus neploviau g.gif . Tiesiog laikau ten rauga saldytuve, kai reikia isimu, dedu ten 4 saukstus miltu, vandens, kad butu grietines tirstumo tesla. Pakyla, rauga dedu i duona, pasilieku raugo apie pora saukstu. Su svariu saukstu nubraukiu nuo sieneliu, ir vel dedu i saldytuva iki kito karto. Tai kaip ir nera poreikio plauti ta inda. Nei pelyja, nei kas blogo daros. O jei per klaida sideciau visa rauga, tai visad ant sieneliu lieka, tai galima pasidauginti. Musu mociutes juk duonkubiliu neplaudavo.
O is bedos, tai as nuo pakilusios duonos tikrai nuimciau, nes nauja rauga darytis nenoreciau.
Atsakyti
Gal žinote ar Sanitexas pradėjo prekiauti ir be kortelės?
Atsakyti
Labas vakaras visoms! 4u.gif

Nataliuncik, noriu jusu paklausti, o gal ir kitos gales padeti? ax.gif
Siandien norejau uzminkyti Bociu skonio duonyte, bet mano raugas.... supelyjo blink.gif doh.gif Vis kepdavau visokias kitokias duonytes, o su tuo ruginiu raugu gal kokias 3-4 sav. nieko nekepiau, o gal ir ilgiau. Taip gaila, dabar teks is naujo maisyti unsure.gif
Jusu, Nataliuncik, bloge maciau toki pat Bociu skonio duonytes recepta tik su sausu raugu. Tai vat, noriu paklausti, ar labai skirsis duonos skonis ar konsistencija, jei darysiu su sausu raugu?
Nes jau taaaaip pasiilgom sios duonos, tiksliai pagal musu skoni thumbup.gif
Atsakyti
Sausas raugas neatstoja ruginio(kvietinio) raugo. Reikia tada dėti mielių, jei neturite raugo.
Atsakyti
QUOTE(Sense @ 2011 10 25, 21:11)
Sausas raugas neatstoja ruginio(kvietinio) raugo. Reikia tada dėti mielių, jei neturite raugo.

Aciu uz patarima! mirksiukas.gif Sita, tai as zinau, jau isstudijavau Nataliunciko recepta. 4u.gif As norejau paklausti, ar sausas raugas nekeicia duonos skoniniu savybiu ir duonyte bus tokia pat skani? mirksiukas.gif
Atsakyti
Tada netaip supratau klausimą ax.gif
Keičia truputį skonį. Nataliuncik sakė,jei neturi, sausas raugas nebūtinas, tai aš jo ir neturiu ir neplanuoju turėt. Berods rūgštelės priduoda. Man skanu ir be to sauso raugo smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sense: 25 spalio 2011 - 21:12
QUOTE(Sense @ 2011 10 25, 22:12)
Tada netaip supratau klausimą  ax.gif
Keičia truputį skonį. Nataliuncik sakė,jei neturi, sausas raugas nebūtinas, tai aš jo ir neturiu ir neplanuoju turėt. Berods rūgštelės priduoda. Man skanu ir be to sauso raugo smile.gif

Aciu uz atsakyma! 4u.gif Rytoj jau kepsiu juoda duona ir pamatysiu kaip su tais skoniais bus. rolleyes.gif
Atsakyti
Labas mamytės,
Duoną kepu jau senokai, tik niekad į jūsų pokalbius nelindau. Bet va iškilo klausimas, kuriam reikia daugiau minčių. Atvežė anyta pririnkus ajerų. Na, ji pasigyrė, kad rado, tai paprašiau ir man. Ale, nesuprantu, kad man tie ajerai be jokio kvapo blink.gif Iš vaikystės pamenu tokius kvapnius ajerus, o čia visiškai nieko. Ir sutrint lapą bandžiau - nieko. Ir duoną iškepiau ant jų - jokio kvapo kitokio. Anyta dievagojosi, kad ji niekada nesuklystų dėl ajerų ir, kad nesupranta, kaip kiti juos supainioja su kuo. Čia man tai pasakė, kai paėmus perklausiau ar ji tikra, kad čia ajerai tongue.gif
Nu, bet aš dar dvejoju... blush2.gif Papasakokit ar kas kepat ant ajerų? Ar jaučiasi tas jų kvapas? Gal žinot kaip man įsitikint ar ten tikrai ajerų lapai?
Atsakyti