Kazkur cia temoje skaiciau, kad kazkas galejo pasidalinti lietuviskais receptais is Moulinex duonkepes Gal galeciau ir as gauti Buciau labai dekinga vaiciune@gmail.com
Beje Vilnietes gal galetumet pasidalinti, kur dabar nusipirkti ruginio salyklo? Gal pas ka perteklius jo yra, as galeciau nupirkti
QUOTE(Tučka @ 2011 10 20, 20:22)
Beje Vilnietes gal galetumet pasidalinti, kur dabar nusipirkti ruginio salyklo? Gal pas ka perteklius jo yra, as galeciau nupirkti
Salyklo būna Delonoje. Mačiau jau jie yra ir Mandarino PC.
QUOTE(Tučka @ 2011 10 20, 18:22)
Beje Vilnietes gal galetumet pasidalinti, kur dabar nusipirkti ruginio salyklo? Gal pas ka perteklius jo yra, as galeciau nupirkti
parašiau į AŽ
Iškepė mano duonelė. Visiškai nerūgšti, skani, tik šiek tiek mažiau pakilo nei anksčiau. Juk raugas po kelių maitinimų taps stipresnis?
Ar kas galetu parekomenduoti juoda duona be raugo, kad butu tokia saldesne kaip kaimiska
Ir dar gal yra kur receptuose duona panasi i "Jore" su saulegrazom
Ir dar gal yra kur receptuose duona panasi i "Jore" su saulegrazom
QUOTE(Tučka @ 2011 10 21, 09:12)
Ir dar gal yra kur receptuose duona panasi i "Jore" su saulegrazom
Duona kepu jau apie 2 metus namuose. Anakart pritrukus duonos namuose, neturejau laiko kada kepti, tai nusipirkau "jores" duonos. Nu, nepykit, bet ji man neskani. (cia mano asmenine nuomone). Taip niekas ir nevalge.
Isbandyti nataliuncik, terros receptai - duonele puiki. Kiekvienai seimininkei pagal ta pati recepta iseina kiek kitokia duonele, bandyk ir, kepkit, atrasit savo skoni.
Nataliuncik Blog'e yra receptu su raugu ir be jo.
Vakar ismeginau sokoladines duonos recepta (is duonkepes receptu knygeles). Konsistencija gavosi nuostabi, duona gerai iskilo ir gavosi labai minksta, nu bet 4 valgomieji saukstai rudojo cukraus ir 85 gr. kakavos milteliu uzmuse visa skoni ryskiai kakavos milteliu per daug recepte nes duonoje jauciamas ryskus kartumas. Sakykit o jei desiu maziau kakavos ir daugiau cukraus, tai tikriausiai turetu gautis duonyte?
QUOTE(Tučka @ 2011 10 22, 10:01)
Vakar ismeginau sokoladines duonos recepta (is duonkepes receptu knygeles). Konsistencija gavosi nuostabi, duona gerai iskilo ir gavosi labai minksta, nu bet 4 valgomieji saukstai rudojo cukraus ir 85 gr. kakavos milteliu uzmuse visa skoni ryskiai kakavos milteliu per daug recepte nes duonoje jauciamas ryskus kartumas. Sakykit o jei desiu maziau kakavos ir daugiau cukraus, tai tikriausiai turetu gautis duonyte?
na matyt ne velltui šokoladinė ir vadinas
QUOTE(keistuole @ 2011 10 22, 10:05)
na matyt ne velltui šokoladinė ir vadinas
Siaip skonis tikrai sokoladinis, tik kartu nuo per daug milteliu
Papildyta:
O kuo skiriasi greitai kildinancios mieles, nuo sausu paprastu mieliu? ar cia tas pats? radau recepta (moulinex) kur reikia 2,5 valg. sauksto mieliu greitai kildinanciu, o pas mane duonkepeje maximum reikia pagal receptus deti 1,5 arbatinio saukstelio Visiskai susimakalavau su tom mielem
Padariau isvada... man atrodo kai pakeiciau is metaliniu formu i silikonines, tai man neikad ir neiskepe duona normaliai... o kepu net dvigubai ilgiau, nei iprastai mesiu as jas lauk vel siandien kepiau, ir vidus lipnus, zodziu tesla. Krastus traskius tik apvalgau
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 10 22, 11:02)
Padariau isvada... man atrodo kai pakeiciau is metaliniu formu i silikonines, tai man neikad ir neiskepe duona normaliai... o kepu net dvigubai ilgiau, nei iprastai mesiu as jas lauk vel siandien kepiau, ir vidus lipnus, zodziu tesla. Krastus traskius tik apvalgau
as silikoninej kepu - viskas normaliai
o aš kildinu duoną, bet stiklainiukas, kuriame turėtų būti raugas stovi tuščias pamiršau atidėti....kaip dabar man elgtis? jei nuo duonos nuimdinėsiu, ai sukris viskas man....ką daryt?