Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

QUOTE(JusRuMa @ 2011 10 19, 10:38)
Jau rytoj bandysiu kept. Tiesa, šią parą raugas visiškai ramus, nors pirmomis dienomis bujojo. Kaži jam viskas gerai, taip turi būti? g.gif

aš nepamenu, kaip ten pas mane buvo.
Bet taip hipotetiškai mąstant, kasdien raugo vis daugėja, papildot tuo pačiu kiekiu maisto, tai procentaliai raugo ir maisto santykis didėja raugo naudai, dėl ko tas maistas vis greičiau sunaudojamas ir vis mažiau procesų ten vyksta, bet tai nereiškia, kad raugas neveikia.
Beje iš tų pirmųjų raugų kepant man visuomet gaudavos rūgšti duona, ko aš labai nemėgstu, bet įtariu nelabai čia ką gali pakeist.
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 10 19, 10:54)
aš nepamenu, kaip ten pas mane buvo.
Bet taip hipotetiškai mąstant, kasdien raugo vis daugėja, papildot tuo pačiu kiekiu maisto, tai procentaliai raugo ir maisto santykis didėja raugo naudai, dėl ko tas maistas vis greičiau sunaudojamas ir vis mažiau procesų ten vyksta, bet tai  nereiškia, kad raugas neveikia.
Beje iš tų pirmųjų raugų kepant man visuomet gaudavos rūgšti duona, ko aš labai nemėgstu, bet įtariu nelabai čia ką gali pakeist.

kažkodėl duona niekada nesigavo rūgšti. Ir pirmom dienom raugas salsvas toks buvo, o va šiandien lyžtelėjau, tai jau rūgštu g.gif tikiuosi duona nebus rūgšti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Alacka @ 2011 10 19, 10:33)
yra programa duonos tesla,tai ten sumaiso ir kildina,as visada kildinu bandelems,pyragams tesla,liuks pakila.  thumbup.gif

Pas mane yra programa "saldi tesla" tai manau sita nekildins ax.gif o gal? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Tučka @ 2011 10 19, 19:55)
Pas mane yra programa "saldi tesla" tai manau sita nekildins  ax.gif  o gal?  g.gif

šita turėtų kildint, o kiek laik trunka?
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 10 19, 19:57)
šita turėtų kildint, o kiek laik trunka?

Tos programos dar nebandziau, nes tik pries pora dienu nusipirkau duonkepe ax.gif tik pastebejau, kad kitose duonkepese yra programa "mieline tesla" va cia ir susipainiojau doh.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tučka @ 2011 10 20, 08:38)
Tos programos dar nebandziau, nes tik pries pora dienu nusipirkau duonkepe  ax.gif tik pastebejau, kad kitose duonkepese yra programa "mieline tesla" va cia ir susipainiojau  doh.gif  smile.gif

kokia duonkepe turi?
man atrodo turetu kildinti tesla,paziurek instrukcijoje kiek laiko trunka ta programa.
Atsakyti
QUOTE(Alacka @ 2011 10 20, 11:02)
kokia duonkepe turi?
man atrodo turetu kildinti tesla,paziurek instrukcijoje kiek laiko trunka ta programa.

Kenner smile.gif Instrukcijoje nera parasyta kiek trunka programa, paziuresiu naturoje g.gif O kiek laiko mazdaug turi trukti su kildinimu? ax.gif

Atsakyti
QUOTE(Tučka @ 2011 10 20, 11:17)
Kenner  smile.gif  Instrukcijoje nera parasyta kiek trunka programa, paziuresiu naturoje  g.gif  O kiek laiko mazdaug turi trukti su kildinimu?  ax.gif

jei programa duonos (maišymas-kepimas-kildinimas) - virš 3 val
dar būna greita duonos programa tai ši nesiekia 2 val
tik maišymas +-15 min
maišymas ir kildinimas apie 1:30
dar pas mane yra džemo programa ir pyrago be mielių programa, tai tos irgi iki pusantros val trunka

O pas jus nėr laikrodžio duonkepėj?
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 10 20, 13:05)
jei programa duonos (maišymas-kepimas-kildinimas) - virš 3 val
dar būna greita duonos programa tai ši nesiekia 2 val
tik maišymas +-15 min
maišymas ir kildinimas apie 1:30
dar pas mane yra džemo programa ir pyrago be mielių programa, tai tos irgi iki pusantros val trunka

O pas jus nėr laikrodžio duonkepėj?

Yra laikrodis smile.gif Tai pameginsiu ijungti ta programa teslos ir paziuresiu kiek ji trunka. Pagal tai zinosiu ar kildina ar ne g.gif Dekui labai, kad parasete apie laikus 4u.gif

tokia maniske

user posted image

Atsiprasau, jei ne toj temoj siek tiek pavariau apie duonkepes blush-anim-cl.gif2:
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tučka: 20 spalio 2011 - 15:34
QUOTE(zipkute @ 2011 10 19, 12:52)
kažkodėl duona niekada nesigavo rūgšti. Ir pirmom dienom raugas salsvas toks buvo, o va šiandien lyžtelėjau, tai jau rūgštu g.gif tikiuosi duona nebus rūgšti doh.gif

Minkau duoną su nauju keisto kvapo raugu. Šiek tiek paragavau - žiauriai rūgštu. Kaip sumažinti tą rūgštumą?
Atsakyti
QUOTE(JusRuMa @ 2011 10 20, 16:43)
Minkau duoną su nauju keisto kvapo raugu. Šiek tiek paragavau - žiauriai rūgštu. Kaip sumažinti tą rūgštumą?

tešla rūgšti ar raugas? jei tešla, tai geriau įdėk dar vienai porcijai miltų/vandens...išskyrus raugą, užminkius tešlą , padalink į dvi dalis, tada ir duona nebus rūgšti
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 10 20, 19:24)
tešla rūgšti ar raugas? jei tešla, tai geriau įdėk dar vienai porcijai miltų/vandens...išskyrus raugą, užminkius tešlą , padalink į dvi dalis, tada ir duona nebus rūgšti

Ne, ne tešla, o raugas. Bet jau suminkyta iš vienos porcijos. Žiūrėsiu, kas gausis. Jei duona bus rūgšti, kaip kitą kartą tą rūgštumą pamažinti maitinant raugą?
Atsakyti