Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

QUOTE(JusRuMa @ 2011 10 18, 09:56)
sveikos,
reikia patarimo blush2.gif  Užsiraugiau naują raugą, mat senąjį (jam buvo 1,5 metų) sugebėjau sugadinti, tad teko išmesti doh.gif
Darau pagal Terros receptą, viskas vyksta kaip ankstesniuose aprašymuose: pakyla-sukrenta-vėl pakyla, ir, svarbiausia, burbuliuoja. Bet rašoma, kad kepant pirmąkart reikia dėti šiek tiek mėlių. Kiek? Ir dėti tik į ruošiamą kepti tešlą ar visą naują raugą?


į raugą mielių jokiais būdais niekada nedėkit, nes jis praras visą savo esmę.

O dėl Terros raugo, tai užmaišykit labiau kvietinę duoną ir ji turėtų ir be mielių pakilt. Jei matysit, kad visai nekyla, tuomet perminkykit įdedant mielių.
Arba jei mielių nesibaidot, tai kokį pusę arbatinio šaukštelio įmeskit. Į tešlą ko nors saldaus (Cukraus, medaus ar pan.) irgi dėkit.
Atsakyti
Nelabai aš tų mielių noriu, neskanu man jos duonoje... Medaus arba cukraus visada dedu, tad, tikiuosi, duonytė pakils gerai ir be jų. Mat aš supratau, kad jos būtinos pirmam kepalui.

Beje, ar šviežią raugą pirmomis savaitėmis reikia kažkaip ypatingai prižiūrėti ar paprasčiausiai kišt šaldytuvan ir, kai reiks, maitinti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JusRuMa: 18 spalio 2011 - 09:25
Sveikos. Gal gales, kas skubiai atsakyti blush2.gif Kepu bulviu duona duonkepeje, ir norejau paklausti kurioje stadijoje galima patepti virsu aliejum ar kiausinio plakiniu? Ir ar isvis reikia ta daryti? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tučka @ 2011 10 18, 19:01)
Sveikos. Gal gales, kas skubiai atsakyti  blush2.gif  Kepu bulviu duona duonkepeje, ir norejau paklausti kurioje stadijoje galima patepti virsu aliejum ar kiausinio plakiniu? Ir ar isvis reikia ta daryti?  bigsmile.gif


as retai tepu,nes buna,kad sutrukdau ir nuseda virsune tada. doh.gif taip tai tepa likus kazkur 10min. iki kepimo programos.
Atsakyti
QUOTE(JusRuMa @ 2011 10 18, 10:11)
Nelabai aš tų mielių noriu, neskanu man jos duonoje... Medaus arba cukraus visada dedu, tad, tikiuosi, duonytė pakils gerai ir be jų. Mat aš supratau, kad jos būtinos pirmam kepalui.

Beje, ar šviežią raugą pirmomis savaitėmis reikia kažkaip ypatingai prižiūrėti ar paprasčiausiai kišt šaldytuvan ir, kai reiks, maitinti?


man pakilo ir patį pirmą kart be mielių, bet jų siūloma dėt tiesiog apsidraudimui, jei raugas nelabai suveiktų, o dėl priežiūros tai lygiai taip pat kaip ir ne tokį jauną. Dėkit į šaldytuvą, prieš kepant pamaitinkit 4u.gif \


QUOTE(Tučka @ 2011 10 18, 19:01)
Sveikos. Gal gales, kas skubiai atsakyti  blush2.gif   Kepu bulviu duona duonkepeje, ir norejau paklausti kurioje stadijoje galima patepti virsu aliejum ar kiausinio plakiniu? Ir ar isvis reikia ta daryti?  bigsmile.gif


aš tepu, tiksliau tepiau, prieš kepant, dabar kažkaip nebematau reikalo tepti.
Labiausiai patiko grietinėle tept. Kiaušinio plakinys man duonai kažkaip netinka blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo keistuole: 18 spalio 2011 - 19:02
QUOTE(Alacka @ 2011 10 18, 19:31)
as retai tepu,nes buna,kad sutrukdau ir nuseda virsune tada.  doh.gif  taip tai tepa likus kazkur 10min. iki kepimo programos.



QUOTE(keistuole @ 2011 10 18, 19:58)

aš tepu, tiksliau tepiau, prieš kepant,  dabar kažkaip nebematau reikalo tepti.
Labiausiai patiko grietinėle tept. Kiaušinio plakinys man duonai kažkaip netinka  blush2.gif


Dekui, kad atsakete. As patepiau pradzioje kepimo, tai i pabaiga tikrai truputi pakrito tesla. Daugiau netepsiu schmoll.gif laukiu dabar kada iskeps duonyte. Jauciu reiks dakept papildomai, nes virsus dar labai sviesus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 10 18, 20:58)
man pakilo ir patį pirmą kart be mielių, bet jų siūloma dėt tiesiog apsidraudimui, jei raugas nelabai suveiktų, o dėl priežiūros tai lygiai taip pat kaip ir ne tokį jauną. Dėkit į šaldytuvą, prieš kepant pamaitinkit  4u.gif \


Ačiū! 4u.gif
Beje, gal teko daryti Terros raugą? Kokio jis kvapo? Bijosiu duoną kepti, nes mano prieš tai turėtas buvo aštraus acto kvapo, o šis - jėtau kaip smirda doh.gif ...
Atsakyti
QUOTE(JusRuMa @ 2011 10 18, 22:36)
Ačiū! 4u.gif
Beje, gal teko daryti Terros raugą? Kokio jis kvapo? Bijosiu duoną kepti, nes mano prieš tai turėtas buvo aštraus acto kvapo, o šis - jėtau kaip smirda doh.gif ...


Dariau Terros raugą, kol rūgo, tai buvo kažkoks specifinis kvapas, bet paskui tai neliko jo, arba aš pripratau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Tučka @ 2011 10 18, 20:56)
Dekui, kad atsakete. As patepiau pradzioje kepimo, tai i pabaiga tikrai truputi pakrito tesla. Daugiau netepsiu  schmoll.gif  laukiu dabar  kada iskeps duonyte. Jauciu reiks dakept papildomai, nes virsus dar labai sviesus  ax.gif


gal nustatete sviesia? Kaip duonyte? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Alacka @ 2011 10 19, 08:00)
gal nustatete sviesia? Kaip duonyte?  smile.gif


Nustaciau vidutine smile.gif o duonyte tai labai skani gavosi, nieks neatspejo, kad ten bulves detos thumbup.gif

Dar tik neissiaiskinau vieno dalyko, jei pasirinksiu daryti tik tesla duonai, tai jauciu jos nepakildins duonkepe, bent jau neparasyta instrukcijoj apie tai g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tučka: 19 spalio 2011 - 07:34
QUOTE(Tučka @ 2011 10 19, 08:32)
Nustaciau vidutine  smile.gif  o duonyte tai labai skani gavosi, nieks neatspejo, kad ten bulves detos  thumbup.gif

Dar tik neissiaiskinau vieno dalyko, jei pasirinksiu daryti tik tesla duonai, tai jauciu jos nepakildins duonkepe, bent jau neparasyta instrukcijoj apie tai  g.gif


yra programa duonos tesla,tai ten sumaiso ir kildina,as visada kildinu bandelems,pyragams tesla,liuks pakila. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 10 19, 00:07)
Dariau Terros raugą, kol rūgo, tai buvo kažkoks specifinis kvapas, bet paskui tai neliko jo, arba aš pripratau  biggrin.gif


Jau rytoj bandysiu kept. Tiesa, šią parą raugas visiškai ramus, nors pirmomis dienomis bujojo. Kaži jam viskas gerai, taip turi būti? g.gif
Atsakyti