QUOTE(JusRuMa @ 2011 10 18, 09:56)
sveikos,
reikia patarimo Užsiraugiau naują raugą, mat senąjį (jam buvo 1,5 metų) sugebėjau sugadinti, tad teko išmesti
Darau pagal Terros receptą, viskas vyksta kaip ankstesniuose aprašymuose: pakyla-sukrenta-vėl pakyla, ir, svarbiausia, burbuliuoja. Bet rašoma, kad kepant pirmąkart reikia dėti šiek tiek mėlių. Kiek? Ir dėti tik į ruošiamą kepti tešlą ar visą naują raugą?
reikia patarimo Užsiraugiau naują raugą, mat senąjį (jam buvo 1,5 metų) sugebėjau sugadinti, tad teko išmesti
Darau pagal Terros receptą, viskas vyksta kaip ankstesniuose aprašymuose: pakyla-sukrenta-vėl pakyla, ir, svarbiausia, burbuliuoja. Bet rašoma, kad kepant pirmąkart reikia dėti šiek tiek mėlių. Kiek? Ir dėti tik į ruošiamą kepti tešlą ar visą naują raugą?
į raugą mielių jokiais būdais niekada nedėkit, nes jis praras visą savo esmę.
O dėl Terros raugo, tai užmaišykit labiau kvietinę duoną ir ji turėtų ir be mielių pakilt. Jei matysit, kad visai nekyla, tuomet perminkykit įdedant mielių.
Arba jei mielių nesibaidot, tai kokį pusę arbatinio šaukštelio įmeskit. Į tešlą ko nors saldaus (Cukraus, medaus ar pan.) irgi dėkit.