Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

QUOTE(drugelis. @ 2011 10 15, 22:03)
Nataliuncik, o tavo recepte "Bočių skonio duona" galima dėti vien pilno grūdo ruginius miltus, ar negerai bus? Nes nerupių ruginių miltų net neturiu, bet gal verta įsigyti, gal duonutė kitokia gausis, jei dėsiu iš ruginių tik pilno grūdo?
Ir kiek tų miltų tada užplikyt, visus 350g? Ir tuo pačiu vandens kiekiu. t.y. 400g? Vanduo čia ne ml matuotas kaip suprantu... daug čia tų klausimų...  blush2.gif  g.gif
2v.š. salyklo
2v.š. kmynų
1a.š. druskos
1v.š. medaus
50g rupių ruginiu miltu
400g vandens
300g ruginių miltu
250g kvietinių miltų
300g ruginio raugo


aš ne Nataliunčikas, bet irgi pasisakysiu biggrin.gif
Šiaip pabandykit, gal jums patiks, bet man geriau patinka nerupūs miltai.
Jei duona plikoma, plikau rupius, bet į tešlą dedu paprastus. Ir pati tešla man priimtinesnė ir duona skanesnė.
Bet čia matyt labai subjektyvu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Renata123 @ 2011 10 15, 20:09)
4u.gif
Mes jau po "duonos" vakarienes. Duonyte gavosi labai grazi su labai puriu minkstimu wub.gif Pati duona savaime yra skani, bet kazkas... lyg ir kazkoks kartumas jauciamas. Nataliuncik, ar gali tai buti nuo koriandro? Dejau 1.5 a.s., pats duonos kvapas labai geras ir net dar kildama duonyte po visa nama skleide labai skanu kvapa. Bet vat tas kartumas man nelabai patiko, gal kita karta deti dar maziau to prieskonio?  g.gif
Bet vis tiek, jusu Bociu duona su raugu pas mus uzima topine, auksciausia vieta  biggrin.gif Tas jos vos vooos salstelejimas, dregnumas ir koretumas mums patinka labiausiai!  thumbup.gif

labai gerai parašė laurechka, koriandras yra specifinis prieskonis ir reikia surast savo viduriuką mirksiukas.gif

QUOTE(drugelis. @ 2011 10 15, 21:03)
Nataliuncik, o tavo recepte "Bočių skonio duona" galima dėti vien pilno grūdo ruginius miltus, ar negerai bus? Nes nerupių ruginių miltų net neturiu, bet gal verta įsigyti, gal duonutė kitokia gausis, jei dėsiu iš ruginių tik pilno grūdo?
Ir kiek tų miltų tada užplikyt, visus 350g? Ir tuo pačiu vandens kiekiu. t.y. 400g? Vanduo čia ne ml matuotas kaip suprantu... daug čia tų klausimų...  blush2.gif  g.gif


vandens ml=g
pabandykit, gal jums ir patiks, tik duona bus drėgnesne


Atsakyti
QUOTE(braskel @ 2011 10 15, 21:21)
440 MV sako daug reiks duonos kepaliukų prikepti, kol atsipirks, bet čia juokais  lotuliukas.gif

bet gal ji verta tu pinigu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(laurechka @ 2011 10 15, 22:39)
Su kaliandra atsargiai reik. Nes nevisi mėgsta jos specifinį skonį. Aš pirmą kart kai dėjau pgl rec, tai maniau išmesiu duoną, nes man nerealiai kvapą ir skonį pramušė ta kaliandra... doh.gif  dabar visada dedu kokius 5 grūdelius tik ant kepaliuko. Dedu į karštą vandenį, tai skonio tikrai pakanka. Žodžiu reik atrast savo aukso viduriuką wink.gif



QUOTE(nataliuncik @ 2011 10 15, 23:10)
labai gerai parašė laurechka, koriandras yra specifinis prieskonis ir reikia surast savo viduriuką  mirksiukas.gif

Aciu mergaites! 4u.gif
Kita karta zinosiu, bet as dejau ne grudelius, o malta koriandra. Kvapas gal kazkiek ir aitrokas, bet ne per stipriai, o vat skonis... Skanu, bet viena duona be nieko jau valgyt negaliu, butinai su kazkuom; o Bociu duonyte dar silta valgau be nieko, tik su arbata thumbup.gif
Labai dziaugiuosi atradusi sia tema ir malonuma kepti savo duona! thumbup.gif Aciu jums, o ir MB taip pat labai patenkintas wub.gif
Atsakyti
Su kuo atsargiai mastau.gif Su kalendra ar su koriandru? Ar čia tas pats biggrin.gif Bo kai parašot - kaliandra, tai aš stipriai susibalamūtinu, apie ką čia kalba mastau.gif Mat, duonos kept nemoku... Kažkas išeina, bet tokių aukštumų - schmoll.gif
Atsakyti
Ruginė duonelė receptas iš čia
http://www.malsena.l.../rugine-riekele
tik iš komentarš susilipinau duoną biggrin.gif

user posted image

Naminis batonas iš čia http://shirshiulizda...is-batonas.html
tik dėjau sausas mieles kur yra pakelis 500gr. miltams

user posted image

P.S. įvertinimai šeimos geri(batono jau šiandien nėra,o duona pirktinė stovi),atskaitos taškas padarytas biggrin.gif ,toliau gaminsiu nataliuncik duoną smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamytė23: 16 spalio 2011 - 12:04
QUOTE(mamytė23 @ 2011 10 15, 13:02)
Čia kaip suprantu tavo receptas  smile.gif
http://nataliuncik.b...imos-duona.html


Natliucik
,o čia nereikia nei trupučio medaus ar cukraus?Ar reikia plutą drėkinti ir skardą kuo nors tepti?
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2011 10 16, 11:40)
Su kuo atsargiai mastau.gif Su kalendra ar su koriandru? Ar čia tas pats biggrin.gif Bo kai parašot - kaliandra, tai aš stipriai susibalamūtinu, apie ką čia kalba mastau.gif Mat, duonos kept nemoku... Kažkas išeina, bet tokių aukštumų -  schmoll.gif

Matai, kaip tu lituanistė, tai iškarto ir pastebėjai klaida, nes daug kas naudoja tarptautinį pavadinimą blush2.gif lietuviškas pavadinimas yra kalendra, lot. Coriandrum
atsargiau reikia su stipraus skonio prieskonias, šiuo atveju su kalendra blush2.gif

QUOTE(mamytė23 @ 2011 10 16, 13:07)

Natliucik
,o čia nereikia nei trupučio medaus ar cukraus?Ar reikia plutą drėkinti ir skardą kuo nors tepti?

aš nedėjau, čia visas skonis eina nuo žolelių/ prieskonių, bet jei mėgstat salstelėjusia, tada aišku įdėkit
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nataliuncik: 16 spalio 2011 - 14:56
QUOTE(nataliuncik @ 2011 10 16, 15:51)
aš nedėjau, čia visas skonis eina nuo žolelių/ prieskonių, bet jei mėgstat salstelėjusia, tada aišku įdėkit


o aš tų žolelių ir nesiruošiau dėti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(mamytė23 @ 2011 10 16, 15:55)
o aš tų žolelių ir nesiruošiau dėti ax.gif

tai tada galit įdėt medaus arba cukraus, o galit pabandyt be, pažiūrėt, gal patiks mirksiukas.gif
Atsakyti
zadejau kepti bandeles sonatinos mallorcan-ensaimadas, tesla dariau duonkepej ir neperskaicius iki galo recepto sviesta sudejau i tesla o ne palikau bandeliu minkymui doh.gif . be to tingejau daryti bandeles tai padariau viena pyne ir iskepiau ja orkaitej. kai isemem ir paragavom negalejau atsistebeti - gavosi nuostabi, butent tokia kokia isivaizduoju saldzia pyne, man ji labai tiktu velykom. niam niam!!! taigi receptas sonatinos:

saldi pyne:

225 g miltų
½ a. š. druskos
50 g cukraus
15 g šviežių mielių (1,5 a. š. sausų)
75 ml šilto pieno
1 kiaušinis
2 v. š. aliejaus
50 g tirpinto sviesto

viska sudeti i duonkepe ir nustastyti teslos programa. kai tesla bus gatava deti ja ant miltuoto stalo ir supinti pyne,aptepti kiausinio plakiniu ir pabarstyti kuo nors( cukrum, dziuveseliais, aguonom...) kepaiu 180 laipsniu karstyje, kol graziai apskrudo.
Atsakyti
sveikos,
reikia patarimo blush2.gif Užsiraugiau naują raugą, mat senąjį (jam buvo 1,5 metų) sugebėjau sugadinti, tad teko išmesti doh.gif
Darau pagal Terros receptą, viskas vyksta kaip ankstesniuose aprašymuose: pakyla-sukrenta-vėl pakyla, ir, svarbiausia, burbuliuoja. Bet rašoma, kad kepant pirmąkart reikia dėti šiek tiek mėlių. Kiek? Ir dėti tik į ruošiamą kepti tešlą ar visą naują raugą?
Atsakyti