QUOTE(drugelis. @ 2011 10 15, 22:03)
Nataliuncik, o tavo recepte "Bočių skonio duona" galima dėti vien pilno grūdo ruginius miltus, ar negerai bus? Nes nerupių ruginių miltų net neturiu, bet gal verta įsigyti, gal duonutė kitokia gausis, jei dėsiu iš ruginių tik pilno grūdo?
Ir kiek tų miltų tada užplikyt, visus 350g? Ir tuo pačiu vandens kiekiu. t.y. 400g? Vanduo čia ne ml matuotas kaip suprantu... daug čia tų klausimų...
2v.š. salyklo
2v.š. kmynų
1a.š. druskos
1v.š. medaus
50g rupių ruginiu miltu
400g vandens
300g ruginių miltu
250g kvietinių miltų
300g ruginio raugo
Ir kiek tų miltų tada užplikyt, visus 350g? Ir tuo pačiu vandens kiekiu. t.y. 400g? Vanduo čia ne ml matuotas kaip suprantu... daug čia tų klausimų...
2v.š. salyklo
2v.š. kmynų
1a.š. druskos
1v.š. medaus
50g rupių ruginiu miltu
400g vandens
300g ruginių miltu
250g kvietinių miltų
300g ruginio raugo
aš ne Nataliunčikas, bet irgi pasisakysiu
Šiaip pabandykit, gal jums patiks, bet man geriau patinka nerupūs miltai.
Jei duona plikoma, plikau rupius, bet į tešlą dedu paprastus. Ir pati tešla man priimtinesnė ir duona skanesnė.
Bet čia matyt labai subjektyvu