Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

Noriu jūsų patarimo

Štai mano turimi produktai ir noriu išsikepti kažką panašaus į šią duoną,nes man ji labai skani.Receptas štai toks.Neturiu raugo tik mieles,salyklas iš giros ruošinio.Juoduotą druską turiu.Duonkelės neturiu tik orkaitę.
Randu pas Nataliuką man tinkančiū receptų,bet ji gamina su raugu.
Kaip sudėlioti proporcijas iš mano turimų produktų,pagal mano parodytą duonelę,o gal kuri sukurs man receptą bigsmile.gif

user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamytė23: 15 spalio 2011 - 10:45
QUOTE(Renata123 @ 2011 10 15, 09:38)
SOS!

Susiruosiau kepti duonyte, pagal si Nataliunciko recepta. Jau visus produktus sudejau i duonkepes kibireli, bet pacia duonyte noriu kepti orkaiteje. Padekit prasau, kokioje temperaturoje ir kiek laiko kepti duonyte?

Aciu labai!  4u.gif

kepkit 15min kepkit 230 laipsniu, tada sumažinkit iki 180 ir kepkit dar 45min

QUOTE(drugelis. @ 2011 10 15, 10:20)
Kaip suprasti, per sausi? Išmirkyti juos reiktų prieš kepant, ar kaip?  blush2.gif


ne, nereikia mirkyt, tiesiog yra kai kurie perdžiuvę, tada reikia padidint vandens kiekį maždaug 15g

QUOTE(mamytė23 @ 2011 10 15, 10:43)
Noriu jūsų patarimo

Štai mano turimi produktai ir noriu išsikepti kažką panašaus į šią duoną,nes man ji labai skani.Receptas štai toks.Neturiu raugo tik mieles,salyklas iš giros ruošinio.Juoduotą druską turiu.Duonkelės neturiu tik orkaitę.
Randu pas Nataliuką man tinkančiū receptų,bet ji gamina su raugu.
Kaip sudėlioti proporcijas iš mano turimų produktų,pagal mano parodytą duonelę,o gal kuri sukurs man receptą  bigsmile.gif


tai vietoj raugo dėkit 1-1.5a.š. mielių (nes būna kad į giros salyklą įeina mielės)
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 10 15, 12:54)
tai vietoj raugo dėkit 1-1.5a.š. mielių (nes būna kad į giros salyklą įeina mielės)


Tai jeigu raugo stiklinė tai kiek tų mielių?Ten mielės atskirai yra,o kiek to salyklo dėti,kokiom proporcijom?

Čia kaip suprantu tavo receptas smile.gif
http://nataliuncik.b...imos-duona.html

sauso raugo neturiu,tai kiek man dėti sausų mielių,ir duonkepės neturiu tai kiek laikyti,kol bus galima kepti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamytė23: 15 spalio 2011 - 12:36
QUOTE(mamytė23 @ 2011 10 15, 12:02)
Tai jeigu raugo stiklinė tai kiek tų mielių?Ten mielės atskirai yra,o kiek to salyklo dėti,kokiom proporcijom?

Čia kaip suprantu tavo receptas  smile.gif
http://nataliuncik.b...imos-duona.html

sauso raugo neturiu,tai kiek man dėti sausų mielių,ir duonkepės neturiu tai kiek laikyti,kol bus galima kepti?

stiklinė raugo pakeisk 1-2a.š.mielėm, salyklo ko daugiau įdėsit to juodesne duona bus, kepalui reikia apie 30-50g
sausas raugas priduoda rūgštele duonai, tai galima ir nedėt(galima pakeist citrinos rūgštimi kažkiek), mielės nurodytos, o laikyt reikia kol pakils smile.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 10 15, 12:54)
kepkit 15min kepkit 230 laipsniu, tada sumažinkit iki 180 ir kepkit dar 45min

Aciu! 4u.gif
Tuoj ragausim duonyte bigsmile.gif Kvapas, tai nuostabus wub.gif
Ir aciu dideliausias jums uz duonos receptus. Juoda duona pradejau kepti nuo jusu receptu ir dar neteko nusivilti, man ir MB ypac skani Bociu duona su raugu! thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Renata123 @ 2011 10 15, 16:47)
Aciu! 4u.gif
Tuoj ragausim duonyte bigsmile.gif Kvapas, tai nuostabus wub.gif
Ir aciu dideliausias jums uz duonos receptus. Juoda duona pradejau kepti nuo jusu receptu ir dar neteko nusivilti, man ir MB ypac skani Bociu duona su raugu!  thumbup.gif

wub.gif malonu girdėt 4u.gif
Atsakyti
Aš tai noriu pagiriama žodį tarti duonkepei blush2.gif Vakar nusipirkome ir jau minkome ketvirtą duonos kepaliuką thumbup.gif Kepame baltą/šviesią duoną, kuri gaunasi pasakiškai puri, skani... Anksčiau minkiau rankomis, kepėme orkaitėje. Skani irgi gaudavosi, bet iki tokio purumo (ir dailumo), kaip iškepa duonkepė - neišminkydavome. O patiko ir tai, kad čia produktus sudedi ir viskas, - minko, kildina, kepa, nereikia indais apsikrauti (minkymui, kildinimui, kepimui) tongue.gif
Duoną kepėme iš yprastų produktų ir tokia skani gavosi, ar čia isitikinimas ar čia kas, nes paprastą tą baltą duonelę kaip pyragą skaniai gali valgyti doh.gif essen.gif


QUOTE(Alacka @ 2011 10 15, 10:29)
Vakar kepiau baltą avižinę duoną,labai patiko. Rašau receptuką.

Labai graži duonelė 4u.gif , bandysime ir mes, nusirašau receptuka blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(braskel @ 2011 10 15, 19:37)
Aš tai noriu pagiriama žodį tarti duonkepei  blush2.gif [url=http://niekad.eu/?p=2660]

kiek kainavo? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 10 15, 17:48)
wub.gif malonu girdėt  4u.gif

4u.gif
Mes jau po "duonos" vakarienes. Duonyte gavosi labai grazi su labai puriu minkstimu wub.gif Pati duona savaime yra skani, bet kazkas... lyg ir kazkoks kartumas jauciamas. Nataliuncik, ar gali tai buti nuo koriandro? Dejau 1.5 a.s., pats duonos kvapas labai geras ir net dar kildama duonyte po visa nama skleide labai skanu kvapa. Bet vat tas kartumas man nelabai patiko, gal kita karta deti dar maziau to prieskonio? g.gif
Bet vis tiek, jusu Bociu duona su raugu pas mus uzima topine, auksciausia vieta biggrin.gif Tas jos vos vooos salstelejimas, dregnumas ir koretumas mums patinka labiausiai! thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(guziukas @ 2011 10 15, 20:03)
kiek kainavo? blush2.gif

440 MV sako daug reiks duonos kepaliukų prikepti, kol atsipirks, bet čia juokais lotuliukas.gif
Atsakyti
Nataliuncik, o tavo recepte "Bočių skonio duona" galima dėti vien pilno grūdo ruginius miltus, ar negerai bus? Nes nerupių ruginių miltų net neturiu, bet gal verta įsigyti, gal duonutė kitokia gausis, jei dėsiu iš ruginių tik pilno grūdo?
Ir kiek tų miltų tada užplikyt, visus 350g? Ir tuo pačiu vandens kiekiu. t.y. 400g? Vanduo čia ne ml matuotas kaip suprantu... daug čia tų klausimų... blush2.gif g.gif
2v.š. salyklo
2v.š. kmynų
1a.š. druskos
1v.š. medaus
50g rupių ruginiu miltu
400g vandens
300g ruginių miltu
250g kvietinių miltų
300g ruginio raugo
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo drugelis.: 15 spalio 2011 - 21:06
QUOTE(Renata123 @ 2011 10 15, 19:09)
Pati duona savaime yra skani, bet kazkas... lyg ir kazkoks kartumas jauciamas. Nataliuncik, ar gali tai buti nuo koriandro? Dejau 1.5 a.s.,

Su kaliandra atsargiai reik. Nes nevisi mėgsta jos specifinį skonį. Aš pirmą kart kai dėjau pgl rec, tai maniau išmesiu duoną, nes man nerealiai kvapą ir skonį pramušė ta kaliandra... doh.gif dabar visada dedu kokius 5 grūdelius tik ant kepaliuko. Dedu į karštą vandenį, tai skonio tikrai pakanka. Žodžiu reik atrast savo aukso viduriuką wink.gif
Atsakyti