Noriu jūsų patarimo
Štai mano turimi produktai ir noriu išsikepti kažką panašaus į šią duoną,nes man ji labai skani.Receptas štai toks.Neturiu raugo tik mieles,salyklas iš giros ruošinio.Juoduotą druską turiu.Duonkelės neturiu tik orkaitę.
Randu pas Nataliuką man tinkančiū receptų,bet ji gamina su raugu.
Kaip sudėlioti proporcijas iš mano turimų produktų,pagal mano parodytą duonelę,o gal kuri sukurs man receptą
QUOTE(Renata123 @ 2011 10 15, 09:38)
SOS!
Susiruosiau kepti duonyte, pagal si Nataliunciko recepta. Jau visus produktus sudejau i duonkepes kibireli, bet pacia duonyte noriu kepti orkaiteje. Padekit prasau, kokioje temperaturoje ir kiek laiko kepti duonyte?
Aciu labai!
Susiruosiau kepti duonyte, pagal si Nataliunciko recepta. Jau visus produktus sudejau i duonkepes kibireli, bet pacia duonyte noriu kepti orkaiteje. Padekit prasau, kokioje temperaturoje ir kiek laiko kepti duonyte?
Aciu labai!
kepkit 15min kepkit 230 laipsniu, tada sumažinkit iki 180 ir kepkit dar 45min
QUOTE(drugelis. @ 2011 10 15, 10:20)
ne, nereikia mirkyt, tiesiog yra kai kurie perdžiuvę, tada reikia padidint vandens kiekį maždaug 15g
QUOTE(mamytė23 @ 2011 10 15, 10:43)
Noriu jūsų patarimo
Štai mano turimi produktai ir noriu išsikepti kažką panašaus į šią duoną,nes man ji labai skani.Receptas štai toks.Neturiu raugo tik mieles,salyklas iš giros ruošinio.Juoduotą druską turiu.Duonkelės neturiu tik orkaitę.
Randu pas Nataliuką man tinkančiū receptų,bet ji gamina su raugu.
Kaip sudėlioti proporcijas iš mano turimų produktų,pagal mano parodytą duonelę,o gal kuri sukurs man receptą
Štai mano turimi produktai ir noriu išsikepti kažką panašaus į šią duoną,nes man ji labai skani.Receptas štai toks.Neturiu raugo tik mieles,salyklas iš giros ruošinio.Juoduotą druską turiu.Duonkelės neturiu tik orkaitę.
Randu pas Nataliuką man tinkančiū receptų,bet ji gamina su raugu.
Kaip sudėlioti proporcijas iš mano turimų produktų,pagal mano parodytą duonelę,o gal kuri sukurs man receptą
tai vietoj raugo dėkit 1-1.5a.š. mielių (nes būna kad į giros salyklą įeina mielės)
QUOTE(nataliuncik @ 2011 10 15, 12:54)
tai vietoj raugo dėkit 1-1.5a.š. mielių (nes būna kad į giros salyklą įeina mielės)
Tai jeigu raugo stiklinė tai kiek tų mielių?Ten mielės atskirai yra,o kiek to salyklo dėti,kokiom proporcijom?
Čia kaip suprantu tavo receptas
http://nataliuncik.b...imos-duona.html
sauso raugo neturiu,tai kiek man dėti sausų mielių,ir duonkepės neturiu tai kiek laikyti,kol bus galima kepti?
QUOTE(mamytė23 @ 2011 10 15, 12:02)
Tai jeigu raugo stiklinė tai kiek tų mielių?Ten mielės atskirai yra,o kiek to salyklo dėti,kokiom proporcijom?
Čia kaip suprantu tavo receptas
http://nataliuncik.b...imos-duona.html
sauso raugo neturiu,tai kiek man dėti sausų mielių,ir duonkepės neturiu tai kiek laikyti,kol bus galima kepti?
Čia kaip suprantu tavo receptas
http://nataliuncik.b...imos-duona.html
sauso raugo neturiu,tai kiek man dėti sausų mielių,ir duonkepės neturiu tai kiek laikyti,kol bus galima kepti?
stiklinė raugo pakeisk 1-2a.š.mielėm, salyklo ko daugiau įdėsit to juodesne duona bus, kepalui reikia apie 30-50g
sausas raugas priduoda rūgštele duonai, tai galima ir nedėt(galima pakeist citrinos rūgštimi kažkiek), mielės nurodytos, o laikyt reikia kol pakils
QUOTE(nataliuncik @ 2011 10 15, 12:54)
kepkit 15min kepkit 230 laipsniu, tada sumažinkit iki 180 ir kepkit dar 45min
Aciu!
Tuoj ragausim duonyte Kvapas, tai nuostabus
Ir aciu dideliausias jums uz duonos receptus. Juoda duona pradejau kepti nuo jusu receptu ir dar neteko nusivilti, man ir MB ypac skani Bociu duona su raugu!
QUOTE(Renata123 @ 2011 10 15, 16:47)
Aciu!
Tuoj ragausim duonyte Kvapas, tai nuostabus
Ir aciu dideliausias jums uz duonos receptus. Juoda duona pradejau kepti nuo jusu receptu ir dar neteko nusivilti, man ir MB ypac skani Bociu duona su raugu!
Tuoj ragausim duonyte Kvapas, tai nuostabus
Ir aciu dideliausias jums uz duonos receptus. Juoda duona pradejau kepti nuo jusu receptu ir dar neteko nusivilti, man ir MB ypac skani Bociu duona su raugu!
malonu girdėt
Aš tai noriu pagiriama žodį tarti duonkepei Vakar nusipirkome ir jau minkome ketvirtą duonos kepaliuką Kepame baltą/šviesią duoną, kuri gaunasi pasakiškai puri, skani... Anksčiau minkiau rankomis, kepėme orkaitėje. Skani irgi gaudavosi, bet iki tokio purumo (ir dailumo), kaip iškepa duonkepė - neišminkydavome. O patiko ir tai, kad čia produktus sudedi ir viskas, - minko, kildina, kepa, nereikia indais apsikrauti (minkymui, kildinimui, kepimui)
Duoną kepėme iš yprastų produktų ir tokia skani gavosi, ar čia isitikinimas ar čia kas, nes paprastą tą baltą duonelę kaip pyragą skaniai gali valgyti
Labai graži duonelė , bandysime ir mes, nusirašau receptuka
Duoną kepėme iš yprastų produktų ir tokia skani gavosi, ar čia isitikinimas ar čia kas, nes paprastą tą baltą duonelę kaip pyragą skaniai gali valgyti
QUOTE(Alacka @ 2011 10 15, 10:29)
Vakar kepiau baltą avižinę duoną,labai patiko. Rašau receptuką.
Labai graži duonelė , bandysime ir mes, nusirašau receptuka
QUOTE(braskel @ 2011 10 15, 19:37)
Aš tai noriu pagiriama žodį tarti duonkepei [url=http://niekad.eu/?p=2660]
kiek kainavo?
QUOTE(nataliuncik @ 2011 10 15, 17:48)
malonu girdėt
Mes jau po "duonos" vakarienes. Duonyte gavosi labai grazi su labai puriu minkstimu Pati duona savaime yra skani, bet kazkas... lyg ir kazkoks kartumas jauciamas. Nataliuncik, ar gali tai buti nuo koriandro? Dejau 1.5 a.s., pats duonos kvapas labai geras ir net dar kildama duonyte po visa nama skleide labai skanu kvapa. Bet vat tas kartumas man nelabai patiko, gal kita karta deti dar maziau to prieskonio?
Bet vis tiek, jusu Bociu duona su raugu pas mus uzima topine, auksciausia vieta Tas jos vos vooos salstelejimas, dregnumas ir koretumas mums patinka labiausiai!
QUOTE(guziukas @ 2011 10 15, 20:03)
kiek kainavo?
440 MV sako daug reiks duonos kepaliukų prikepti, kol atsipirks, bet čia juokais
Nataliuncik, o tavo recepte "Bočių skonio duona" galima dėti vien pilno grūdo ruginius miltus, ar negerai bus? Nes nerupių ruginių miltų net neturiu, bet gal verta įsigyti, gal duonutė kitokia gausis, jei dėsiu iš ruginių tik pilno grūdo?
Ir kiek tų miltų tada užplikyt, visus 350g? Ir tuo pačiu vandens kiekiu. t.y. 400g? Vanduo čia ne ml matuotas kaip suprantu... daug čia tų klausimų...
2v.š. salyklo
2v.š. kmynų
1a.š. druskos
1v.š. medaus
50g rupių ruginiu miltu
400g vandens
300g ruginių miltu
250g kvietinių miltų
300g ruginio raugo
Ir kiek tų miltų tada užplikyt, visus 350g? Ir tuo pačiu vandens kiekiu. t.y. 400g? Vanduo čia ne ml matuotas kaip suprantu... daug čia tų klausimų...
2v.š. salyklo
2v.š. kmynų
1a.š. druskos
1v.š. medaus
50g rupių ruginiu miltu
400g vandens
300g ruginių miltu
250g kvietinių miltų
300g ruginio raugo
QUOTE(Renata123 @ 2011 10 15, 19:09)
Pati duona savaime yra skani, bet kazkas... lyg ir kazkoks kartumas jauciamas. Nataliuncik, ar gali tai buti nuo koriandro? Dejau 1.5 a.s.,
Su kaliandra atsargiai reik. Nes nevisi mėgsta jos specifinį skonį. Aš pirmą kart kai dėjau pgl rec, tai maniau išmesiu duoną, nes man nerealiai kvapą ir skonį pramušė ta kaliandra... dabar visada dedu kokius 5 grūdelius tik ant kepaliuko. Dedu į karštą vandenį, tai skonio tikrai pakanka. Žodžiu reik atrast savo aukso viduriuką