Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

QUOTE(Alacka @ 2011 10 13, 10:40)
viena karta reikejo ir man taip daryti,nes ilgai nekepiau duonytes,tai raugas nekoks buvo. Tai ryte paemiau is saldytuvo,puse ismeciau ir pamaitinau,pastovejo,o vakare jau kepiau,nes gerai pakilo. O taip tai visada atidedu is bendros teslos. Kai jau viskas ideta,tai i ta indeli vel atidedu,palaikau kol pakils ir i saldytuva. Va ir vakar atidejau puse indelio,o siandien ryte pilnas buvo,dvigubai pakilo.  thumbup.gif
Si karta idejau daugiau to salyklio is giros,tai gavosi tamsi,tikiuosi ir skonis bus geras.  ax.gif

yra giros miltelių su salyklu, į kuriuos įeina kartu ir mielės, tokie manau netinka dėti į tešlą kurios dalį tik vėliau atsidedat kitam kartui, nes tai gaunasi jau nebe natūralus raugas g.gif ar aš klystu? nes kol neturėjau gryno salyklo, esu pirkusi giros ruošinį, tai jis buvo bendras su mielėmis, todėl atsidėdavau prieš įmaišant jį į tešlą ax.gif labai įdomu būt išgirst kitą nuomonę ax.gif
Atsakyti
QUOTE(elelele @ 2011 10 13, 19:02)
yra giros miltelių su salyklu, į kuriuos įeina kartu ir mielės, tokie manau netinka dėti į tešlą kurios dalį tik vėliau atsidedat kitam kartui, nes tai gaunasi jau nebe natūralus raugas g.gif  ar aš klystu? nes kol neturėjau gryno salyklo, esu pirkusi giros ruošinį, tai jis buvo bendras su mielėmis, todėl atsidėdavau prieš įmaišant jį į tešlą ax.gif  labai įdomu būt išgirst kitą nuomonę ax.gif

4u.gif aš sugriešinau ir tokį dabar dėjau jau porą kartų blush2.gif gal dėl to man ta duona taip puikiai kyla ax.gif
Atsakyti
Anyta sakė, kad IKI parduotuvėj nusipirko salyklo ir sauso raugo wink.gif
Atsakyti
QUOTE(laurechka @ 2011 10 13, 19:34)

tikriausiai po 30g t.y. vienam kartui ir kainuoja apie litą su akcija smile.gif labai brangu gaunasi, pas mus Panevėžyje yra vienoje parduotuvėje, bet IKI dar nebuvau mačiusi smile.gif reiškia bent pabandymui visos galės nusipirkt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(elelele @ 2011 10 13, 19:02)
yra giros miltelių su salyklu, į kuriuos įeina kartu ir mielės, tokie manau netinka dėti į tešlą kurios dalį tik vėliau atsidedat kitam kartui, nes tai gaunasi jau nebe natūralus raugas g.gif  ar aš klystu? nes kol neturėjau gryno salyklo, esu pirkusi giros ruošinį, tai jis buvo bendras su mielėmis, todėl atsidėdavau prieš įmaišant jį į tešlą ax.gif  labai įdomu būt išgirst kitą nuomonę ax.gif

cia atskiri maiseliai su salyklu ir su mielemis,as dejau be mieliu,tik ta salykli.
Ar kazka netaip supratau? g.gif

Papildyta:
QUOTE(laurechka @ 2011 10 13, 19:34)

reikes nueiti,paziureti.
Atsakyti
QUOTE(elelele @ 2011 10 13, 17:46)
tikriausiai po 30g t.y. vienam kartui ir kainuoja apie litą su akcija smile.gif  labai brangu gaunasi, pas mus Panevėžyje yra vienoje parduotuvėje, bet IKI dar nebuvau mačiusi smile.gif reiškia bent pabandymui visos galės nusipirkt smile.gif

Turbūt.
Atsakyti
Sveikos, sakykit, kokie džiovinti vaisiai labiausiai tinka pagardinti duonelę?
Atsakyti
QUOTE(drugelis. @ 2011 10 15, 09:26)
Sveikos, sakykit, kokie džiovinti vaisiai labiausiai tinka pagardinti duonelę?

kokius mėgsti, tuos ir dėk, tik jeigu bus per sausi reikės vandens padaugint
Atsakyti
SOS!

Susiruosiau kepti duonyte, pagal si Nataliunciko recepta. Jau visus produktus sudejau i duonkepes kibireli, bet pacia duonyte noriu kepti orkaiteje. Padekit prasau, kokioje temperaturoje ir kiek laiko kepti duonyte?

Aciu labai! 4u.gif
Atsakyti
Si karta tamsesne isejo smile.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 10 15, 09:29)
kokius mėgsti, tuos ir dėk, tik jeigu bus per sausi reikės vandens padaugint

Kaip suprasti, per sausi? Išmirkyti juos reiktų prieš kepant, ar kaip? blush2.gif

Alacka - bigsmile.gif thumbup.gif
Atsakyti
Vakar kepiau baltą avižinę duoną,labai patiko. Rašau receptuką.

Balta avižinė duona.

user posted image

552g. miltų1,75 чл дрожжи - 2,8 (я бы взяла дрожжи 1.5ч.л.)
128g. avižinių dribsnių
2,4 a.š. druskos
2,4 v.š. cukraus
2,4 v.š. aliejaus
2 kiaušiniai
352ml. pieno
1,5 a.š. sausų mielių

Dribsnių galima dėti ir daugiau,tada miltų mažiau dedam. Kepiau duonkepėje. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(drugelis. @ 2011 10 15, 11:20)
Kaip suprasti, per sausi? Išmirkyti juos reiktų prieš kepant, ar kaip?  blush2.gif

Alackabigsmile.gif  thumbup.gif

Aš prieš kepant išmirkau.
Ačiū. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alacka: 15 spalio 2011 - 10:25