Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

QUOTE(keistuole @ 2011 10 12, 19:26)
ne tik specializuotuose.


verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Alacka @ 2011 10 12, 19:51)


parašykit adresą į AŽ aš jums atsiųsiu, jei patiks galėsit iš delonos su kuo nors pasikooperuojant pirkt 4u.gif
Atsakyti
Sveikos auksarankes 4u.gif nu ka prisvilo mano pirmas blynas sad.gif neturiu dar duonkepes dariau orkaiteje tad pasirinkau pati paprasciausia varianta, kad isbandyti :
Senamadiska duona su pienu http://www.sonatinos...a-su-pienu.html
Viska dariau pagal recepta, tai man neiskylo nei kiek, tik kepant gal kokiu 1.5 cm. Duona kietoka, visai nepuri , jauciasi dregnumas siek tiek, tokia sunki labai gavos sad.gif tai net nezinau kame kampas, gal Angliski miltai kalti jau save raminau , bet mieles is LT veziausi ... nors pyragai su siais miltai puikus gaunasi g.gif Ir nesu naujoke virtuveje, tad norejau kazka rimto pradet daryt . Gal kas kokiu patarimu duos ? ar recepteli koki ( bet su raugu o su mielem) ? buciu labai dekinga smile.gif
Atsakyti
Sveikos, o man kažkokios bėdos su raugu unsure.gif doh.gif
Pasidariau naują - puikiai duonutė iškilo, o jau po pirmo pamaitinimo duona nebepakyla g.gif bandžiau šiltai laikyti, vos vos pakorija, bet neputoja, neburbuliuoja.
Paaiškinkit, ką daryt....?
Raugui gaminti imiau stiklinę miltų ir stiklinę vandens. Laikiau 72h.
Nupylus jo duonai, liko 50g. Jį pamaitinau 50g miltų ir tiek pat vandens. Palaikiau 5h ir šaldytuvan. Na, o po šaldytuvo jis jau neiškelia duonos. Nesuprantu, kas ne taip.
Atsakyti
QUOTE(drugelis. @ 2011 10 12, 23:49)
Sveikos, o man kažkokios bėdos su raugu  unsure.gif  doh.gif
Pasidariau naują - puikiai duonutė iškilo, o jau po pirmo pamaitinimo duona nebepakyla  g.gif  bandžiau šiltai laikyti, vos vos pakorija, bet neputoja, neburbuliuoja.
Paaiškinkit, ką daryt....?
Raugui gaminti imiau stiklinę miltų ir stiklinę vandens. Laikiau 72h.
Nupylus jo duonai, liko 50g. Jį pamaitinau 50g miltų ir tiek pat vandens. Palaikiau 5h ir šaldytuvan. Na, o po šaldytuvo jis jau neiškelia duonos. Nesuprantu, kas ne taip.


Pabandyk pamaitinti prieš kepant duoną, bus aišku, kaip jis elgiasi. Jei negreit kyla ar nenori kilti, tai geriau dar kelis kartus pamaitinti, prieš kepant.
Atsakyti
QUOTE(drugelis. @ 2011 10 12, 23:49)
Sveikos, o man kažkokios bėdos su raugu  unsure.gif  doh.gif
Pasidariau naują - puikiai duonutė iškilo, o jau po pirmo pamaitinimo duona nebepakyla  g.gif  bandžiau šiltai laikyti, vos vos pakorija, bet neputoja, neburbuliuoja.
Paaiškinkit, ką daryt....?
Raugui gaminti imiau stiklinę miltų ir stiklinę vandens. Laikiau 72h.
Nupylus jo duonai, liko 50g. Jį pamaitinau 50g miltų ir tiek pat vandens. Palaikiau 5h ir šaldytuvan. Na, o po šaldytuvo jis jau neiškelia duonos. Nesuprantu, kas ne taip.


as tai kai darau duonyte is bendros teslos atidedu kitam kartui,labai gerai pakila.
Atsakyti
QUOTE(letuciux @ 2011 10 12, 22:53)
Pabandyk pamaitinti prieš kepant duoną, bus aišku, kaip jis elgiasi. Jei negreit kyla ar nenori kilti, tai geriau dar kelis kartus pamaitinti, prieš kepant.


Tai tarkim, imti raugą iš šaldytuvo, pamaitinti - ir po kiek laiko jau galėsiu duoną bandyt maišyti?
Papildyta:
QUOTE(Alacka @ 2011 10 13, 07:13)
as tai kai darau duonyte is bendros teslos atidedu kitam kartui,labai gerai pakila.


Reiktų ir man šį variantą pasibandyti. Bet kaip suprantu, paimi is bendros tešlos, kur jau būna ir cukraus, ir druskos pridėta, taip? Tokią tinka atsidėti?


Dėkui už patarimus, atrodo, jau nebe naujokė duonos kepime, bet va, kartais kažkokių keistų dalykų nutinka doh.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(drugelis. @ 2011 10 13, 10:29)
Tai tarkim, imti raugą iš šaldytuvo, pamaitinti - ir po kiek laiko jau galėsiu duoną bandyt maišyti?
Papildyta:
Reiktų ir man šį variantą pasibandyti. Bet kaip suprantu, paimi is bendros tešlos, kur jau būna ir cukraus, ir druskos pridėta, taip? Tokią tinka atsidėti?
Dėkui už patarimus, atrodo, jau nebe naujokė duonos kepime, bet va, kartais kažkokių keistų dalykų nutinka  doh.gif  unsure.gif


viena karta reikejo ir man taip daryti,nes ilgai nekepiau duonytes,tai raugas nekoks buvo. Tai ryte paemiau is saldytuvo,puse ismeciau ir pamaitinau,pastovejo,o vakare jau kepiau,nes gerai pakilo. O taip tai visada atidedu is bendros teslos. Kai jau viskas ideta,tai i ta indeli vel atidedu,palaikau kol pakils ir i saldytuva. Va ir vakar atidejau puse indelio,o siandien ryte pilnas buvo,dvigubai pakilo. thumbup.gif
Si karta idejau daugiau to salyklio is giros,tai gavosi tamsi,tikiuosi ir skonis bus geras. ax.gif
Atsakyti
o aš tai atidedu iš bendros kiek pakildintos tešlos, ir iš karto į šaldytuvą blush2.gif . tada prieš kepant išimu, pamaitinu, palaikau kokias keturias valandas kad pakiltų ir maišau tešlą. Tai blogai darau doh.gif reikia atidėti daugiau raugo, iškildinti ir tik tada dėt šaldytuvan? bet kada tais kai taip dariau, tai šaldytuve jis subliuško ir nebuvo korėtas g.gif gal tada kas blogai buvo ax.gif
Papildyta:
QUOTE(drugelis. @ 2011 10 12, 23:49)
Sveikos, o man kažkokios bėdos su raugu  unsure.gif  doh.gif
Pasidariau naują - puikiai duonutė iškilo, o jau po pirmo pamaitinimo duona nebepakyla  g.gif  bandžiau šiltai laikyti, vos vos pakorija, bet neputoja, neburbuliuoja.
Paaiškinkit, ką daryt....?
Raugui gaminti imiau stiklinę miltų ir stiklinę vandens. Laikiau 72h.
Nupylus jo duonai, liko 50g. Jį pamaitinau 50g miltų ir tiek pat vandens. Palaikiau 5h ir šaldytuvan. Na, o po šaldytuvo jis jau neiškelia duonos. Nesuprantu, kas ne taip.


va va va, man ir taip būna g.gif
QUOTE(letuciux @ 2011 10 12, 23:53)
Pabandyk pamaitinti prieš kepant duoną, bus aišku, kaip jis elgiasi. Jei negreit kyla ar nenori kilti, tai geriau dar kelis kartus pamaitinti, prieš kepant.

tai dabar vat taip ir elgiuosi prieš kiekvieną kepimą, kad tikrai kiltų duona.


aš maišau tešlą duonkepėj, ir dar valandą jį ten kildinama. Tada permetu tešlą į formą ir dar porą valandų pakildinų šiltoj orkaitėj (nes namie tik koks 22 temp.) ir tada jungiu ant 200 laipsnių ir kepu kokį pusantros valandos. kaži teisingai elgiuosi?
Atsakyti
Dėkui visoms, na, dar paskutinis neaiškumas dėl to pamaitinimo. Aš kai ištraukiu, pamaitinu - dvigubai man pakyla, bet po to subliūkšta į pradinę padėtį, čia taip turi būti? O gal tiesiog perrūgsta...? g.gif Ar galima duona maišyti iškart, kai matau, jog raugo padaugėjo?
Ačiū blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(drugelis. @ 2011 10 13, 16:43)
Dėkui visoms, na, dar paskutinis neaiškumas dėl to pamaitinimo. Aš kai ištraukiu, pamaitinu - dvigubai man pakyla, bet po to subliūkšta į pradinę padėtį, čia taip turi būti? O gal tiesiog perrūgsta...?  g.gif  Ar galima duona maišyti iškart, kai matau, jog raugo padaugėjo?
Ačiū  blush2.gif


idealiausia maišyt tuomet, kai jis maximaliai pakilęs.

Kai visai subliūkšta, perrūgsta, jam reikia naujo maisto biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 10 13, 15:48)
idealiausia maišyt tuomet, kai jis maximaliai pakilęs.

Kai visai subliūkšta, perrūgsta, jam reikia naujo maisto  biggrin.gif


Nu bet juk ir gauna to maisto - daug daug miltų ir kitų priedų, kai jau duoną maišau. biggrin.gif Na aišku, tai kogero čia ir yra mano klaida... g.gif
Atsakyti