Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

KEPIAU plykytą duoną, kai perpjoviau jautėsi stiprus raugo kvapas(vaikai tai sakė, kad aclhoholio kvapas), kodėl taip atsitiko. Raugas lyg ir geras
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 10 10, 09:04)
Jo, labai skani gaunasi duona su ajerais(vasara galima ir šv. išklot, o žiema-sausais), aš dar ir su lapais (ąžuolo, klevų-mėgstamiausi) darau, neseniai su aronijos dariau...patariu visiems pabandyt  ax.gif

reikes kol dar yra pririnkti lapu. biggrin.gif
Atsakyti
Labas vakaras! 4u.gif
Mergaites papasakokit, prasau, kaip jus kepat duonyte su ajerais.
Pas mane prie tvenkinio ju pilna auga. Tai man juos priskinti, isskirstyti lapais ir tiesiog i kepimo indo dugna ju prideti ir ideti megstamos juodos duonytes tesla? O deti reikia tik balta dali (pati svoguna) ar ta zalia dali, kur virs zemes auga?
Aciu! 4u.gif
Atsakyti
apie ajerus... kaimynės prisirinko krūvas tų lapų ir visom kitom patarė rinktis duonelei, o pasirodo jos vilkdagių nuo ajero neskiria ax.gif aš ir bėgau rinkt, tik mama sustabdė blush2.gif doh.gif o pasirodo ne visi ajerai kur prie tvenkinio auga biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(elelele @ 2011 10 11, 06:44)
apie ajerus... kaimynės prisirinko krūvas tų lapų ir visom kitom patarė rinktis duonelei, o pasirodo jos vilkdagių nuo ajero neskiria ax.gif  aš ir bėgau rinkt, tik mama sustabdė  blush2.gif  doh.gif o pasirodo ne  visi ajerai kur prie tvenkinio auga biggrin.gif

ajerai išoriškai truputį panašūs į vilkdalgius, bet vilkdalgių lapai dažniausiai melsvi, o ajerų - skaisčiai ar gelsvai žali. Lengviausia ajerus atskirti pagal kvapą- jokie kiti augalai nekvepia taip, kaip ajerai.
Atsakyti
Merginos, gal kas Šiauliuose ajerų lapų turėtų parduoti ax.gif Jau visus gimines baigiu išterorizuoti... niekas neturi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Renata123 @ 2011 10 09, 09:53)
Labas diena visoms!  mirksiukas.gif

Isbandziau Sonatinos duonos recepta: "senamadiska duona su pienu".
Galiu pasakyti, kad duona nuostabi, labai skani, puri.  wub.gif Kepu jau kelias dienas is eiles, labai greit dingsta  bigsmile.gif O ir visi namai nuo jos labai skaniai kvepia. Valgem ja su viskuo, ir su sv. darzoviu salotomis, ir su paukstiena, ir kaip sumustinuka, ir tiesiog su sviestuku ir arbata.  thumbup.gif
Tiesa, virsu aptepiau alyvuogiu aliejumi, ne kiausiniu ir kepti man pakako 190C, ~35 min.
Tikrai rekomenduoju, labai skani balta duonyte!

Na man tai cia ne duona, o batonas smile.gif - as is tokios teslos batonus ir bandeles darau thumbup.gif , gal tik santykis produktu kiek skirias ir minkau tik viena karta - man gerai iskyla .
Papildyta:
QUOTE(Di72 @ 2011 10 11, 12:00)
Merginos, gal kas Šiauliuose ajerų lapų turėtų parduoti  ax.gif  Jau visus gimines baigiu išterorizuoti... niekas neturi  doh.gif

O pagal koki receptuka zadat su ajerais kept, jei ne paslaptis?
Atsakyti
QUOTE(Natele @ 2011 10 11, 15:31)
Na man tai cia ne duona, o batonas  smile.gif  - as is tokios teslos batonus ir bandeles darau  thumbup.gif , gal tik santykis produktu kiek skirias ir minkau tik viena karta - man gerai iskyla .
Papildyta:

O pagal koki receptuka zadat su ajerais kept, jei ne paslaptis?

ne paslaptis smile.gif aš juodą duonytę kepu pagal tą patį populiariausią receptą su raugu

Sveika duona 4u.gif Man ji pati pačiausia thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Di72 @ 2011 10 12, 11:54)
ne paslaptis smile.gif aš juodą duonytę kepu pagal tą patį populiariausią receptą su raugu

Sveika duona    4u.gif  Man ji pati pačiausia  thumbup.gif

o kad butu juoda ka dedi,salyklio? As dejau giros ta salykli kur pakeliuose,tai juoda nesigavo kazkodel. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Alacka @ 2011 10 12, 11:58)
o kad butu juoda ka dedi,salyklio? As dejau giros ta salykli kur pakeliuose,tai juoda nesigavo kazkodel.  g.gif

Aš dedu saluklą va šitą http://www.delona.lt...yklas-500g.html tai man visad labai skaniai gaunasi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Di72 @ 2011 10 12, 14:28)
Aš dedu saluklą va šitą http://www.delona.lt...yklas-500g.html  tai man visad labai skaniai gaunasi smile.gif

as va tokia dejau user posted image
o tas salyklis yra parduotuvese?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alacka: 12 spalio 2011 - 14:59
QUOTE(Alacka @ 2011 10 12, 15:58)
as va tokia dejau  user posted image
o tas salyklis yra parduotuvese?

ne tik specializuotuose.
Atsakyti