na ką, kepiau vėl duoną o jau skanumas, o jau purumas
šį kartą kišau tešlą į stiklinę formą kad iš jos iškrapštyčiau, teko vargt labai labai, supjaustyt apipjaustyt kaip jūs iš stiklinės išimat? ar irgi klojat sviestiniu popieriumi?
beje mano raugas taip subujojo, kad išlipo iš stiklainiuko, duona irgi iškilo per porą valandų gal kiltų ir daugiau, bet jau pilnas indas buvo, tai bijojau kad išlips
KAip smagu skaityti kad duonyte iskyla gerai iskepa skaniai
QUOTE(AMAZONES LELIJA @ 2011 10 07, 09:59)
Bet siuntimas koks brangus . Brangiau nei perkamas daiktas...
Papildyta:
QUOTE(letuciux @ 2011 10 07, 12:56)
Kaune galima Pranciškaus Jokubausko malūne, Kalvarijos 10, Kaunas, atsveria, kiek nori.
Gaila, kad tik Kaune .
zipkute, jei padauginsit sėklas duona gali sunkiai iškilt, o dėl išsiskyrusio aliejaus ir neiškept gerai. Ant 400g miltų dėkit saują sėklų, tiksliai nepadauginsit
QUOTE(nataliuncik @ 2011 10 07, 17:54)
zipkute, jei padauginsit sėklas duona gali sunkiai iškilt, o dėl išsiskyrusio aliejaus ir neiškept gerai. Ant 400g miltų dėkit saują sėklų, tiksliai nepadauginsit
dėjau saują ne daugiau. Superinis skonis. Graužiu dabar plutą nuluptą nuo indo gaila, kad vaizdo nėra iš tos mano duonos kitą kartą įklosiu sviestinį popierių, tik nežinau, kaip man pavyks tai padaryti apvaliame inde
tik man nuo to popieriaus plutelė nepatinka netraški tokia, slidi tokia gaunasi
QUOTE(zipkute @ 2011 10 07, 17:00)
dėjau saują ne daugiau. Superinis skonis. Graužiu dabar plutą nuluptą nuo indo gaila, kad vaizdo nėra iš tos mano duonos kitą kartą įklosiu sviestinį popierių, tik nežinau, kaip man pavyks tai padaryti apvaliame inde
pas mane stiklinis apvalus indas aš tiesiog iškepus, palaikau uždengus ir tada su medine lopetėle apvedžioju aplink ir puikiai išsiima arba ant kepimo popieriaus dar galima dėt, visai normaliai gaunasi
Labas diena visoms!
Isbandziau Sonatinos duonos recepta: "senamadiska duona su pienu".
Galiu pasakyti, kad duona nuostabi, labai skani, puri. Kepu jau kelias dienas is eiles, labai greit dingsta O ir visi namai nuo jos labai skaniai kvepia. Valgem ja su viskuo, ir su sv. darzoviu salotomis, ir su paukstiena, ir kaip sumustinuka, ir tiesiog su sviestuku ir arbata.
Tiesa, virsu aptepiau alyvuogiu aliejumi, ne kiausiniu ir kepti man pakako 190C, ~35 min.
Tikrai rekomenduoju, labai skani balta duonyte!
Isbandziau Sonatinos duonos recepta: "senamadiska duona su pienu".
Galiu pasakyti, kad duona nuostabi, labai skani, puri. Kepu jau kelias dienas is eiles, labai greit dingsta O ir visi namai nuo jos labai skaniai kvepia. Valgem ja su viskuo, ir su sv. darzoviu salotomis, ir su paukstiena, ir kaip sumustinuka, ir tiesiog su sviestuku ir arbata.
Tiesa, virsu aptepiau alyvuogiu aliejumi, ne kiausiniu ir kepti man pakako 190C, ~35 min.
Tikrai rekomenduoju, labai skani balta duonyte!
Neseniai prisirinkau ajeru,susidziovinau ir issikepiau duonele.Nu jau kvapas-tai neispasakytas.Jei kur galit ju gaut-butinai pabandykit
QUOTE(ingaaaa @ 2011 10 09, 14:32)
Neseniai prisirinkau ajeru,susidziovinau ir issikepiau duonele.Nu jau kvapas-tai neispasakytas.Jei kur galit ju gaut-butinai pabandykit
Ojej kaip as megstu duona su ajerais, jau ju kvapas toooks skanus
Gal galite papasakoti kaip ir kokia duonyte kepete? Ir kaip su tais ajerais elgtis, ar uztenka sauluteje kazkiek padziovinti? Jais reikia visa kepimo dugna isdeti ar kaip?
Prie namo tvenkini turim, tai is vienos puses ju pilna auga, tik vis nedrisdavau eksperementuoti.
QUOTE(ingaaaa @ 2011 10 09, 13:32)
Prisirinkau ir as siemet,prisidziovinau ir sau,ir dar norincioms uzteks,jei ka domina Tikrai skani duonele gaunasi
QUOTE(juratere @ 2011 10 09, 22:59)
Prisirinkau ir as siemet,prisidziovinau ir sau,ir dar norincioms uzteks,jei ka domina Tikrai skani duonele gaunasi
kaip faina jus cia sugalvojot. Gaila,kad tolokai nuo manes,noreciau.
O gal galima ir receptuka duonytes suzinoti?
Jo, labai skani gaunasi duona su ajerais(vasara galima ir šv. išklot, o žiema-sausais), aš dar ir su lapais (ąžuolo, klevų-mėgstamiausi) darau, neseniai su aronijos dariau...patariu visiems pabandyt