Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

4u.gif na ką, kepiau vėl duoną smile.gif o jau skanumas, o jau purumas smile.gif

šį kartą kišau tešlą į stiklinę formą ax.gif kad iš jos iškrapštyčiau, teko vargt labai labai, supjaustyt apipjaustyt doh.gif kaip jūs iš stiklinės išimat? ar irgi klojat sviestiniu popieriumi?

beje mano raugas taip subujojo, kad išlipo iš stiklainiuko, duona irgi iškilo per porą valandų ax.gif gal kiltų ir daugiau, bet jau pilnas indas buvo, tai bijojau kad išlips doh.gif
Atsakyti
KAip smagu skaityti kad duonyte iskyla gerai iskepa skaniai wub.gif
Atsakyti
QUOTE(AMAZONES LELIJA @ 2011 10 07, 09:59)

Bet siuntimas koks brangus blink.gif. Brangiau nei perkamas daiktas...
Papildyta:
QUOTE(letuciux @ 2011 10 07, 12:56)
Kaune galima Pranciškaus Jokubausko malūne, Kalvarijos 10, Kaunas, atsveria, kiek nori.

Gaila, kad tik Kaune verysad.gif .
Atsakyti
zipkute, jei padauginsit sėklas duona gali sunkiai iškilt, o dėl išsiskyrusio aliejaus ir neiškept gerai. Ant 400g miltų dėkit saują sėklų, tiksliai nepadauginsit mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 10 07, 17:54)
zipkute, jei padauginsit sėklas duona gali sunkiai iškilt, o dėl išsiskyrusio aliejaus ir neiškept gerai. Ant 400g miltų dėkit saują sėklų, tiksliai nepadauginsit  mirksiukas.gif

4u.gif dėjau saują smile.gif ne daugiau. Superinis skonis. Graužiu dabar plutą nuluptą nuo indo wub.gif gaila, kad vaizdo nėra iš tos mano duonos ax.gif kitą kartą įklosiu sviestinį popierių, tik nežinau, kaip man pavyks tai padaryti apvaliame inde doh.gif

tik man nuo to popieriaus plutelė nepatinka ax.gif netraški tokia, slidi tokia gaunasi
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zipkute: 07 spalio 2011 - 17:03
QUOTE(zipkute @ 2011 10 07, 17:00)
4u.gif dėjau saują smile.gif ne daugiau. Superinis skonis. Graužiu dabar plutą nuluptą nuo indo  wub.gif gaila, kad vaizdo nėra iš tos mano duonos ax.gif kitą kartą įklosiu sviestinį popierių, tik nežinau, kaip man pavyks tai padaryti apvaliame inde  doh.gif

pas mane stiklinis apvalus indas ax.gif aš tiesiog iškepus, palaikau uždengus ir tada su medine lopetėle apvedžioju aplink ir puikiai išsiima arba ant kepimo popieriaus dar galima dėt, visai normaliai gaunasi
Atsakyti
Labas diena visoms! mirksiukas.gif

Isbandziau Sonatinos duonos recepta: "senamadiska duona su pienu".
Galiu pasakyti, kad duona nuostabi, labai skani, puri. wub.gif Kepu jau kelias dienas is eiles, labai greit dingsta bigsmile.gif O ir visi namai nuo jos labai skaniai kvepia. Valgem ja su viskuo, ir su sv. darzoviu salotomis, ir su paukstiena, ir kaip sumustinuka, ir tiesiog su sviestuku ir arbata. thumbup.gif
Tiesa, virsu aptepiau alyvuogiu aliejumi, ne kiausiniu ir kepti man pakako 190C, ~35 min.
Tikrai rekomenduoju, labai skani balta duonyte!
Atsakyti
Neseniai prisirinkau ajeru,susidziovinau ir issikepiau duonele.Nu jau kvapas-tai neispasakytas.Jei kur galit ju gaut-butinai pabandykit smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ingaaaa: 09 spalio 2011 - 13:34
QUOTE(ingaaaa @ 2011 10 09, 14:32)
Neseniai prisirinkau ajeru,susidziovinau ir issikepiau duonele.Nu jau kvapas-tai neispasakytas.Jei kur galit ju gaut-butinai pabandykit smile.gif

Ojej kaip as megstu duona su ajerais, jau ju kvapas toooks skanus wub.gif
Gal galite papasakoti kaip ir kokia duonyte kepete? Ir kaip su tais ajerais elgtis, ar uztenka sauluteje kazkiek padziovinti? Jais reikia visa kepimo dugna isdeti ar kaip?
Prie namo tvenkini turim, tai is vienos puses ju pilna auga, tik vis nedrisdavau eksperementuoti.
Atsakyti
QUOTE(ingaaaa @ 2011 10 09, 13:32)

Prisirinkau ir as siemet,prisidziovinau ir sau,ir dar norincioms uzteks,jei ka domina biggrin.gif Tikrai skani duonele gaunasi wub.gif
Atsakyti
QUOTE(juratere @ 2011 10 09, 22:59)
Prisirinkau ir as siemet,prisidziovinau ir sau,ir dar norincioms uzteks,jei ka domina biggrin.gif  Tikrai skani duonele gaunasi  wub.gif

kaip faina jus cia sugalvojot. Gaila,kad tolokai nuo manes,noreciau. blush2.gif
O gal galima ir receptuka duonytes suzinoti?
Atsakyti
Jo, labai skani gaunasi duona su ajerais(vasara galima ir šv. išklot, o žiema-sausais), aš dar ir su lapais (ąžuolo, klevų-mėgstamiausi) darau, neseniai su aronijos dariau...patariu visiems pabandyt ax.gif
Atsakyti